yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, June 21, 2010

wake me up when september end.





syukur alhamdulillah mama dengan qies dah selamat sampai our mini home putrajaya...
kalo tak fikirkan sok kena keja harus mama & qies stay lagi dgn papa sebab papa standby lagi.tatau bile kapal masuk KSB.
takpela sooner or later kena apart juga.so dengan berat hatinya kami alek juga tadi.
macam biasa babak perpisahan si kecil kesayangan kami dengan papanya sangat menyentuh hati sesiapa pon jua yg punye hati perasaan.
tamau citer,just imagine sendiri sbb kang kalo citer ade yang basah laptop tu kang :Pp
pastu lappy taleh on,teros salahkan mama qiestina punye belog.HAHA.
sempat agi wat lawak dalam kepiluan.


well, hujan lebat sepanjang perjalanan dari kemaman tadi.
sungguh suram bagaikan memahami isi hati kami :(


sampai je umah tadi,rasa macam empty je..
takde lagi riuh riuh menjerit lelaki kesayangan kami tgk world cup,takde lagi sora papa yang riuh mengagah qies gelek mengekek dan mulai tarikh ini hingga penghujung september tinggallah mama & qies berdua saja mendiami kediaman kecil ini *sob sob*


apepun hati agak berbunga bila..
papa kol berulangkali tanya dah sampai,dah makan?
papa risaukan mama, dia tamau gastrik mama makin worst bile tak makan,stress fikir macam macam.hehe.sayang jugak papa qies kat mama kan :Pp
ingatkan sayang qies sorg jee.huhu.sudahh.merepek jee mama ni!
* papa nampak je cool tak sedey pisah ngan mama + qies,tapi dalam hati ade taman gak*





qies gud gal okeee, papa g workkk...


we gonna miss this priceless moments,papa!



btw, i wanna say thank u soooooooooo much sayang sayang semua for endless support buat si mama tinggal berhati tisu ni :)
tanpa kalian tentunya saye tak sekuat ini.ramainya yang take care,texted me,komen kat FB & belog sangat sangat concern mama & qies.
dan paling buat mama terharu,atok kluang berkali kali call,tanya semua oke ke tak.
haishh abah always the besh abah.i love u so much! sayang betul die kat si sepet ninina ni.nanti atok dtg sini lah yeee.


tak berniat nak bebel panjang panjang sebab mood tengah nan ado sekarang ni.
entahlaa tatau kenapa, dah kali ke lapanbelas berpisah dgn papa pon tetap mama rase down,tetap rase ade something missing :((
* normal kee tu?*

banyak gile gambar momen momen terindah kat kemaman nak share,tapi laterla.
kasi mood berhihiphooray mari..



takpelaa give us time to adjust yeah?
dah biasa bermanje dgn papa so skrg mama kena blaja berdikari bersilat nak jaga qies sengsorang sambil membizi keja semula.situation nya tak sama dgn before this sbb qies perlukan 101% perhatian skrg nie,sgtlaa lasakkk.so mama kena bebetul strong mental fizikal for being mama + careerwomen.
demi qies mama kena kuat...

moga moga dengan doa kalian segalanya dipermudahkan :)
sehari dua kang oklaaa mood ting tong ai neh.insya allah.




wake me up when september end..


wahai mase cepatlaaa berlalu plissssss...
we will miss u terribly!




to mommy angkat & mak ngah, esok datanglaa ke teratak kami..ade kenduri kopok.. macam macam kopok ade import dari kemaman :))


niteeeeeeee!
* pale dah start fenin fenin,banyak sgt fikirlah ni*

daaa...



23 comments:

Mama AqiL said...

jangan sadis2 yea mama qies..papa qies g work kan..kalau mama sadis..saper nak jaga qies laks..mama qies kan strong woman..key cayang..be a good mum & dad's for qies while your hubby working..

i n n z c h u b b y said...

inn pun x sabar nak tunggu september ni berlalu.

kita sama-sama doakan moga orang yg kita sayang tu selamat pulang ke daratan nanti.

amin!

ninieZUERYANNIE said...

mmm siannye.. mama Qies, tu normalla.. tu pon dah kuat dah..klo kite belom tentu blh lagi dok kt tmpat mama Qies.. huwaaa x sanggup.. Qies yg comel la pengubat hati nan lara ek.. (huwaaa!)

mrs.ecam said...

alahai cian mama n qies...sye pong salu kne tnggl ngan husben yg otosen...tp plg lme smngg jek...tu pong dh rs lme gile...nie kn plak 3 bln....insaf jap...smoga mama n Qies tabah menjalani idop tnpe husben n papa ek....korang buleh....cayukkkkkkk

dieha said...

yat cayang...be strong k..u can handle everything.i/allah..Allah help u..kami as ur friend sentiasa support u..qies juga akn memahami yat..be a gud mum n dad...cayok..cayok..

mamamarissa said...

alahai, tinggal berdua jer pas nie...tak pe, kami semua selalu ada kat sini *hugs*

MrS KeNey said...

mama qies sabar ya..sedey tu dh jadi perkara wajib bila si suami sign on. sazrin pun tgh menghitung hari jgk ni..tak tentu arah jgk mula2 kena tinggal dulu..skrg ni cool cikit..mama qies ada qies so taklah boring sgt..qies jaga mama tau..jgn notty2 syg!

Mama Farra dan Faris said...

nina cumel

momma chubby..

papa montel..

jgn sedey...2

sodapnye kopok...

mengilerrr ..mengennces

Iryani Noor said...

selagi ada bulan dn matahari…
selagi ada langit dan bumi…
selagi jantung berdengup…
setiap detik diri ini diuji.
hadapi dengan tabah kerana perjalanan hidup masih panjang.
moga diberkati kehidupanmu dan orang2 yang disayangi

be strong k dear...

Dokter faRyn said...

yatt, aku macam havoc gila dekat kuantan tak sempat nak sms ko pun.


anyway, be strong dear.


kau jangan risau. normal lah tu sedih bila nak berjauhan. alangkan aku, bila hubby pergi oncall 36jam pun aku macam sayu kena tinggal. inikan pulak kau.


only GOD knows how you must have felt.

Kaseh NazLieza said...

sbr ea kak..insya Allah ms cpt jer blalu skg..

zieta hafiz said...

sabar ye yar,,,,kuat kan semangat.....akak memahami apa yg yat rasa.....qies tamau cranky2 yer syg...sian mama nk layan qies sorang...muahhhh qies

Mama Qiestina said...

mama aqil,

tq for ur words my darlingg.
hmm aku oke dah,dah hip hipp hooray dengan adanya qies,teman teman & famly yg besh :)

Mama Qiestina said...

hye mrs keney :)

salam kenal.senaseb yee kita.hihihi.yups lama lama nanti get used laa.memula ni biasalah blur lagi,nie dah bz keja + jadi mamapapa for qies oklaa.just doakan ALLAH permudahkan segalanya.aminn..

Mama Qiestina said...

dieha,

thank u my fwenz.u always be with me up & down.kite kan senaseb kan..kamu pon tabahkan hati ye bile nizam naik kapal nanti.busan2 kite gusip2 kat belog.ehehe.

Mama Qiestina said...

inn,

yesss happily & patince wait for september end.even tak pat posa & raya bersama,takpelaa.yang penting papa ade nanti raikan bufday qies yg pertama kalinya...skrg ni fikir yg baik baik je kan :)

Mama Qiestina said...

faryn,

hehehe it's oke.aku pon bz gile tak dan nak ke kuaantan tuu.lenkali lah yek..tggu qies ngan aina dah pat kaki kite jupee la.

hmm tula,yg pisah 36 jam bole mengong aku lagi super mengong.ahaha.tapi takpelaa ko doakan semua oke yeh :)

Mama Qiestina said...

mrs ecam'

insap jgn tak insap.ngahaha.hihiiii.btw tq for ur saport :)

Mama Qiestina said...

yani,

whoaaaaaaaaaa sgt puitis kata kata ini.huwawwaa lagi.*sob sob*

Mama Qiestina said...

mama marissa,

tq dear,yes saya tau ramaiii yg disisi saye menemani :)

tq lalingss!

Mama Qiestina said...

mak ngah,

huwawaa.dengan mak ngah + pak ngah lah tempat bermanjee pasni.*sob sob*

ape sedey2..dtglaaaaaaaaaa makan kopok leko ini malammm jugakk,kalo tak piranha abeskan.ehehe

Mama Qiestina said...

kak ita,

yess hanya yang mengalaami kan memahami.mujur ade geng2 kapal yg besh :D

kak ita pon kuatt ye.pagi raya nanti kite nanes sesama.ehehe.

Mama Qiestina said...

liza,

tula kalolaaa ade pintu doremon tu kak yat org 1st yg nak pakaii.hahaha..nak jupe papa qies bila bila suke.lol

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails