yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, June 28, 2010

mama's little helper.*helper la shangat!* :Pp

orang kata untung - ade - anak dara ni sebab nanti nanti bole diharap membantu kite.
huhu iyola tu kan :)


insya allah.


tapi anak dara mama nie memang sangat sangat rajen "berkemas' kat uma sekarang nie.
pantang nampak drawer baju diye siaplaa dibukak ditarek tareknyee.haih kengkadang tu gewamm jee tengok,sora mama dah high pitch tahap simba lion king dah time tu.yela dah fenat fenat mama lipat baju diye yg menggunung tu bole die 'kemas' alik.
rase nak rotan rotan je jari cumilsss tu tauuu...



mama..can i help u mama? plisssss mama...

nape tak pecayaaaaaa?






puan puan...mule mule kite tanggalkan hanger dari baju dulu,senang nak lipat.

* ha macam yek yek jek kan,qies sukee sangat lahh main hanger tuu*
mama risau je kang cucuk mata diyee.



dah hasilnyeeee lihatlah hasil lipatan qies, baju bajan die sajorkkk ni.seminggu tak belipat dah menggunung everest okeh! aduishh.jenuh nak melipat baju baju syomel nie seme.dengan suar,baju,stokin,kain lap segala mak nenek lah.

semalaman nie melipat baru siap,tu pon siap mak ngah diye tolong sama.hihihi.
yela kalo tak,bile papa ade lipat melipat baju nie memang keja papa diyee.
mama mmg M sangat bab bab lipat baju,kalo soh masak 8 jenis lauk pon takpe.huhu.

bile mama kire kire alikk ya rabbi manyaknyee lah baju qies since newborn,tapi napa rase cam tak ckp lagi. taula baju baby gal kan banyak amat choice dengan skirt legging segala,mana tak lupe diri jap.nafsu nafsi betui la :Pp
ekcelli banyak baju qies org hadiahkan,mama papa beli takla manyak sangat.si tecik ni kan murah rezeki,so syukur alhamdulillah :)
* baju raye qies pon dah ade bbrp helai org kasi,thankk u soo much antie antie semua*




lelong lelongggg baju bajan.sekati 2 hengget.

banyak karer fink je koleksi qies,tapi now mama dah mule warna warnikan koleksi qies.hihihi.



oke mama baju tadi dah shiappp lipat....
mai sini qies mashokkan alam drawer baju qies eyh ma...

ewah ewahhh kemain lagi ninina tertonggeng tonggeng 'tolong' mama :Pp




okeeeeeeeee dah siap...kite nummmmmm dulu!


arghhhhhh leganya pat num vitagen.nyum nyumm nyummm....



and to mommy lina, so sowiii kemalasan melanda untuk meresize pix grand livina convoi.
maybeeee tomorowww oke lalingsss :)
sabar sabar yee,tak ilangnya gegambo santek menarekk itu.
memang marvellous momen momen kite berpiknikk tu seme.




mommy lina shayang bangattt ninina!
*ninina pon shayang mommy lina & baby in the womb*
muah muahh!



oke dokeee.niat dihati nak mengganti puasa lagi esok.
harus tido awal malam nie,kang takde stamina.[kul 12 malam consider awal utk ibu beranak kecil + ibu bekerjaya yang harus setelkan keja umah before titon,ehehe].

okeee selamat malam malaysiaa..
dan orang orang malaysia di serata donia yang membaca belog ala-ape-lah-sangat belog-yat-nie :)
i really heart u.
sayang kamu seme.

mwahh!


** sangat rindu kekasih hati dunia akhirat yang sedang mencari rezeki di tengah lautan itu, 2 hari takde kabar berita :(
apepun huney doakan semoga sihat & okay selalu ye bee.muah!

19 comments:

Tulip said...

salam yat. nak tanya, our baby dah bule minum vitagen ka? cam menarik nih hehe

nieda said...

anak dara sorang ni rajin tolong mama dia berkemas..banyak betul baju QIs..Anak ni pembawa rezeki

mamamarissa said...

bertuah la kita ada anak dara nie kan yat...sama la marissa, bila mama dia sibuk lipat baju...dia pun sibuk nak punggah, geram jer!!!

cantiknya cekak rambut qies tue...so princess ok...muahsssss :)

Elin said...

hehehhe...cute je tgk ninina neh...same la ngan afrina suka sgt main hanger...n berkemas...hihhihi...somel kan..


Eh, yat...bb leh ke minum vitagen...selalu jugak beli..tp mama die yg minum la :)..nk bg afrina tp tak sure da boleh minum ke...klu juice brand heinz tu bg jugak..tp die tak suka.

Mama Qiestina said...

mama aisya,

hoho vitagen tu qies minumm okee je.dia hantu gile oke air tuu.jgnla tak kasi,siap menjerittt.kat skola kawan2 dia num,tu dia pon nakk..

try la kat aisya.kalo dia tak cirit ok jee.sbb susu je pon kan :)

Mama Qiestina said...

mama humaira,

hihihi tula kan anak bawak rezeki.syukur :) tak putus putus rezeki since diye lahir.alhamdulillah..

Mama Qiestina said...

mama marissa,

hihi tula kan rase nak lotan2 je tgn dia punggah & sepahkan alik baju yg kite dah lipat.haihh sabau jela...pastu suke g dapur kutip brg..anak dara betul :D

ekekek cekak tu mmg so pwincess kan..hihi.ade anak dara camnilaa,melawa saja :)

Mama Qiestina said...

mama afrina,

muahahahhaa budak budak 9 mth old ni sama pangaii kot kan :))

nakal tapi syomell.tula penghibur no 1 kan.kalo takde dia sunyi idop..

hihi bab vitagen tu tryla kasi,kalo pewot dia tahan oke je.jgn kasi yg sejuk,yg biasa biasa aje.qies mmg sukee gileee..

ika said...

baby 6 bulan ke atas dah boleh kasi ape2 pun.. but jgn byk sgt sbb system pemakanan dia belum sepenuhnya matured... just kasi merasa ok la.. tp yg vitagen tu ok.. hurm comel jerk tgok qies nie... nakal lak tue.. hehehe

ummi nia said...

manyak nye baju qies??qies dh blh isap air guna straw dh ke??

zieta hafiz said...

eeee.....auntie ita memang geram bangat dgn ini budak kecik....nk polok2 budak ni........

Kaseh NazLieza said...

helper tbaik la kak..=))

ika said...

huh.. akak yat.... mcm mane la akak yat tempuh dugaan jadi org kapal nie ek.. ika belum lagi kawin dgn org kapal.. tp dok bercinta lama dah.. 4 tahun dah hah.. insyaallah 2tahun lagi kawin kot... sy respect sgt dgn akak ok.. qies mmg menyejuk hati la.. hope akak x pernah putus asa buat blog nie.. sbb blog nie jugak la kuatkan semangat sy utk tggu org kapal tue.. hehehe...mmuuaahhh utk qies n akak...

~~Sue eLLa~~ said...

salam kak yat..sue baru add akak kat fb..hehehe...mmg blog ni wajib singgah...hehe..
banyak betul baju Qies...huh...bestnyer Qies ader momy macam kak Yat ni...sangat kuat...
bila baca kak yat nyer blog ni..rasa kuat nyer lahai ...
sue pun bencintan dgn dak ALAM gak..dari skol lagik..aritu praktikal nek kapal 9 buln pun..dah berpinar2 pale ...hehehehe

Suliana said...

byknye baju qies.. anak dara tak heran lipat baju, mmg macam tu, kena tlg mama dia. anak teruna ku pula sama jugak.. hehe.. anak2.. mcm2 karenah diorg ni kan..

Mama Qiestina said...

ika,

ala jnglaaa cakap macm tuuu..segan la akak :Pp

alahaiiiiiiiii akak ni hati tisu jugak dear,tapi harus kuat demi qies.dan sokongan kamu seme buat akak teros tabah :)

putus ase berbelog? ekeke mungkin tidak!

Mama Qiestina said...

sue,

thanks dear for kinds words :)

alahaiii lagi sorg puji akak kuat...
hmm kuat kuat harimau.ekeke.

akak biasa jela dear,dah jodoh dgn org kapal kan,kena kuat.doakan kuat yeh.

ika said...

ye semoga semua bini org kapal kuat2 semangat... amau nangis2 bla kena tinggal k.. huahuahua...

Anonymous said...

[url=https://www.assembla.com/spaces/Couple-Collection/documents/bhf0w8Kw4r35iYeJe5cbLr/download/Couple-Collection.htm]plus size silk lingerie
[/url]
[url=https://www.assembla.com/spaces/Couple-Collection/documents/bpbiwwKw4r34mpeJe5cbLA/download/exposed-boob-lingerie-uk.htm]Lovers Beginner Set
[/url]
[url=https://www.assembla.com/spaces/Couple-Collection/documents/bw-spIKw4r377BeJe5cbLr/download/Japanese-Silk-Love-Rope-Ankle-Cuffs.htm]King Kong
[/url]
[url=https://www.assembla.com/spaces/Couple-Collection/documents/bFAvHoKw4r34mpeJe5cbLA/download/Jezebels-Beaded-GBar.htm]Rabbit Habit E
[/url]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails