yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, June 19, 2010

babymoon at hotel chukai utama,kemaman :))




ewah ewah tajuk macam ape je kan?


*wink wink*




ha yela tu mama, hari nie happy happy berjimba jimba ngan papa & qies kat kemaman ni.. jgn sok banjir lagi sudey :pp
ehehe biasalah kan si hati tisu ni, luar nampak macam brutal hati kental mcm takde heran pon ,tapi kite tengoklaa esok sape yang nanes qies ke mama.huhu.

* ala kalo mama nanes pon besela,kalo tak sedey bukanla namanye wife kan,dah diye suami..org plg close dgn kite..our other half.someone yang dah share eberything termasukla harta tak ternilai si baby qies nie. ofkosla kite sedey berjauhan dgn insan yg kite sayangi. walo dah lapan blas kali berjauhan & berpisah pon ttp rase yg sama,sedey. sebab bukan seminggu dua nak berPJJ ni tapi berbulan bulan pasni..huhu.so mak enon yg hati kering tu, u syadap :pp*


eh, teremo pulak.


okay back to the title,we olss sefamily tengah besh besh golek atas comfy bed kat hotel chukai utama, kemaman nie. wifi sangat laju okehh! maxis berokben pon full HSDPA.besh besh!

actually, we olss petang tadi baru sampai dari putrajaya.owhh not bad gak hotel nie, dapat bilik deluxe. yg penting lokasi tak jauh ngan pekan so senang nak sopeng and makan makan.
*ewah sopeng saja*

then mine dapat gomen rate lagi so lagi save la.tengok facilities ade asterok kat bilik nie so papa tengah layan bola sambil polok polok anak dara kesayangan diye yg tgh syok titon.amboi lena kemain si tecik tu tido ade akon..tak mandi lagi die dah tertido tadi.so takpela tak sampai hati nak kejut,mama teros bedungkan diye ngan blanket je.hope malam nie qies tido lena la,risau juga sbb nie 1st time qies tdo hotel,takotla meragam coz tuka tempat tido.qies gud gal kan :)


malam nie kami titon kat sini :)




see anak beranak kefenatan.qies tak sempat tuka baju dah titon,papa pulak ngantok tapi nak gak layan wordcup :)

*bilik deluxe,not badlaah*



petang tadi pas check in,papa teros ajak mama + papa + pakcu qies jenjalan g mesra mall.wowee dah macam alamanda dah,ade big apple,secret recipe,reject shop seme la.sopeng mall baru bukak ni papa kata.papa qies selalu bila trn darat g jenjalan kat sinila dgn shipmate diye.owh siap ade ade giant, so apalagi tadi papa & mama sopeng stok susu enfapro A+ qies yg dah kehabisan stok kat alamanda tu.beli 4 tin teros.kebetulan murah pulak tu, setin 850gm just 71.90 je, kalo kat alamanda setin tu sampai rm 77.90.tak ke berbeza? tapi mmg susu banyak dah naik harga skrg nie..aritu mama beli kat tesco somban pon rm 73 tak silap.nie buat stok utk 3 months papa takde ni,payah nak sopeng berdua ngan qies..mama beli pack huggies pull up pants skali,saja nak try.mami poko ngan drypers dah try :)

pastu jenjalan mesra mall tadi, sempat agi merembat 2 pasang baju qies.punyelahh banyak choice,sale pon banyak.seb baek qies dah cranky kalo tak harus sopeng lagi tadi.ahaha.then we olss g mamam kat kedai peberet we olss.kedai nie sgt rekmen kalo u all dtg kemaman sbb servis cpt + sedappp berbaloi baloi.[ chewaah cam org ganu je gaya kan,kih kih kih].




qies + pakcu at mesra mall, kemaman :)

berjalan saja tau anak mama nieee...sokee diye!




jalan jalan carik susu....


niela rahsia bam bam shayee :pp




papa borong seme enfapro A+ yg ade buat stok 3 mths.dah kat putrajaya ramai sgt baby enfa..asek sold out je susu ni..

tq papa sayang :)



polok polokkk papa manje puas puas before papa naik kapal...





weeeeeeeee 3 of us at mesra mall :)

pasni jdk tempat main qies laaa nampaknyee.ekeke.



dan before papa melangkah ke luar dari yatekhram's mini home tadi....
behind the scene...




papa plissss qies nak ikot papa naik kapal boleey? qies nak dok dalam bag papa ni...



huwaaaaaaaa papa tak kasi ikot :((



coverall papa dah ade, kasut pon dah ade..apalagi nak bawak papa?

qies papa tamau bawak keee?


papa dokumen ni kena bawak tak? qies nak tlg kemasss laaa...




dan before berangkat tadi, ade je aksi cheeky yg buat mama tak jadik sedey...



syomel tak qies pakai google papa niiiii?



wallaweh dah pukul 12.45 laaa.
tadi nie teruja nak berbelog sbb wifi sangat very the laju,hehehe si blogger tegar ni mana bole tak babbling kan :Pp

nak stop bebel dulu.
nak join papa and qies sleep dah :)

baekkk manje manjee puas puas selagi stok maseh ade kan...
pasni berbulan bulann tak dapat menatap polok polok wajah kesayangan hamba tu.ehehe.
sok pepagi nak teman papa syg g opis die kat Kemaman supply base[KSB] pulakk.
if kapal ade sok,papa teros sailing laa,kalo takde makanye dapat kami jalan jalan lagi sbb mama cuti til monday.

btw,doakan sok semuanyaaa okay okayy je yee.
doakan wifey marine engineer berhati tisu ni kuat,demi qies :))
kalo amma syedih sape nak jaga qies kan.huhu...


tata!

10 comments:

i n n z c h u b b y said...

kak yat...

aritu org ofis suh alif standby dulu kat kemaman tu.

ada la dlm seminggu dia ada kat darat.

pastu,dia naik kapal tengahari n ptg tu jugak kapal dah kuar drp port n terus x dpt line sampai la hari ni.

be strong,sis!

kita kan SUPERWOMEN.

zua zulkifli said...

salam.. hai kak yat.. before ni sy jadik silent reader jew.. start bc blog k.yat sejak kua paper dulu.. :) sgt suke bc blog k.yat sbb sy pn bkl bertunang dgn org laut gak.. bile bc blog akak,sket sbyk dpt amik sket kekuatan akak bjauhan ngan org tsyg tu.. sangat sedey.. sy lg la tisu dr akak.. hehe.. pedulik la pe org ckp, sbb dorg x merasa.. semoga kiter terus kuat.. :)

izanpyus said...

wah yatt,tu hotel kenangan tu hihi.izan penah dok sebulan kat hotel chukai utama tu sebab ikot husband keje kat KSB hehe.tengok entry yatt,terus ingat semula kisah 3tahun lepas hehe.

izan pun kena tinggal gak ni minggu depan berbulan2 lamanya,sesama la kita doakan mereka selamat di lautan luas sana...take care!~

nurul.f said...

Salam k.yat. hehe. Suka sangat baca ur blog. Qies cumellllll !! Neway, kampung sy kt kemaman. Hee. Takde motip ttbe bgtau :P. Keep blogging. Love to read it ! :)

Mama Qiestina said...

inn,

itula abg ekhram pon blog sign lagi nak naik kapal bile,agent tak call lagi.tadi just buat medical chek up..hmm ntah bile naik pon tatau.kalo seminggu harus abg ikot akak alik putrajaya smula ni.ekekeke.aritu dah penah kenaa.baik polok2 qies dari stay hotel lama bangat :Pp

Mama Qiestina said...

zua,

hyee lalingss.oho seaman gal jugakk la ni :) tambah lagi geng kapal..ehehe.

tq for ur words yang..akak doakan awak pon sama2 tabah nak jadi part of seafarers life :)

btw slama kenal :D

Mama Qiestina said...

izan,

la ye kee? semalam kat receptionist pon ade mamat tu citer ade wife engineer keja pelantar teman hubby dok berbulan kat sini.tah tah izan gakyee :D

yupsss..moga kita sama2 kuat.fedulik la ape org kata aaasal kita happy rite?

btw plss invite yat baca blog izan..tak bole baca la yang..

emel : puteri_qiestina@yahoo.com

Mama Qiestina said...

nurul,

hyeeeeeee slm kenal :)
tq read blog akak tahhapapa nii..

oho kemaman kar mana tuu? kot terserempak kat memana...eheheh qies ni pojaan ramai betulla,jeles amma :Pp

izanpyus said...

eh yatt..izan dah invite...guna email tu la..tak dapat ek?takpe2..izan invite semula..tp skrg blog dah public semula..harap2 yg kepochi tu dah nyah dari dunia blogging kita semua ni hehe...

ape2 izan invite aje,kot2 kang ter'private' semula..

yer,fedulik ape kata2 org.janji kita tahu ape yg kita buat.tata qies Y(^-^)Y

Ewinn said...

salam, saya nak tumpang tanya..berapa rate bilik di hotel situ ye? saya merancang nak check in raya tahun ni..tq

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails