yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, June 17, 2010

bangun pagi mulakan hari dengan senyuman :)







malam tadi mama tido awal,nak kata awak tu tak awal sgtlaa.around 10.30 malam.
but for me it's consider awal la since dah berbaby nie sbb byk housechore nak kena setelkan after dah tidokan qies seme.but malam tadi tak larat betul,maybe sbb fikiran ckit terganggu dengan memacam hal *prebet & konfidensel* itu.


hal yg menyemakkan otak.kusut musut.


luckilyy papa qies still ade,pujuk pujuk mama sambil polok polok mama.
papa cam biasalaah penyejuk hati mama kan,diye kata jgn fikir sgt ttg keja semenya ni bcoz skrg ni mama kena bagi attention kat qies.yg lebey perlukan kaseh syg dan perhatian.



jap jap..pause jap.




oke sambung alik.
qies tgh membuat percubaan nak memanjat sofa tadi,aisssh serram tgk aksi lagak ngeri die tu.
yee skrg ni tak bole lepa sesaat pon.kalo dapat laptop mama pulak siaplah dia taipp %#@@@!~@!(*^ gak.* Qies.. mama babap kang jari tu,behave plisss tgk barney tu*



papa qies dah 3 hari nie beeezee briefing kat opis diyee.
insya allah this time he will joining kapal setia unggul pulak.hehehe memang setia :)
maybe sok papa g kemaman and if takde pape aral qies, mama & pakcu qies akan hantar papa ke sana.*sob sob*
tapi ade citer besh dari papa, ade salary revise and medical benefit which can cover mama & qies.yang menareknya medical tu bole cover hospitalised termasukla maternity in private hospital.huhu i liokee..
mama soh papa tanye siap siap kat opis sbb mama kan memang jaga benefit segala nie,so nak tau gak ape bleh claim kat co papa.eheheh.
even mama & qies ade insurans tapi oklaa jugak ade benefit camni,kalo kat tmpt mama skrg bole claim pon outpatient sajork.so beranakkkan qies aritu haruslaa dari poket sendiri..
kalo bole covermaternity tawon depan bolela tambah adek qies.opsss :Pp


so alhamdulillah syukur..semenya ni rezeki qies :)
betulla takde rezeki kat side sana, ade kat side sini...
huhu whatever la kan..
tak perlu dihuraikan,nanti ade pulaksss owang sentap sentap.kuikuikui.


okie dokee tak bole lelama babbling di pagi hari nie, kang rezeki payah nak masuk org kata.
pagi pagi kena ceria.semoga semuanyaa tenang & ceria ceria hari nie.
semogaa takdela masalah negara lagiks.tak larat dowh.

oke untuk memulakan hari dengan senyuman...
mari kita polok polokkk shiommmmmm si manis nie dolu,




terapi terbaek penyejuk hati :)


karokkk lepas tensi suka sukaaa pon besh :)





manje puas puas before kembali berdua pasni.uhuks.



okeee nak sesiap p kejaaa daaa.
nanti malamlaaa sambung babbling alik.eheehe.


chilssss ya all :))


7 comments:

nieda said...

tabahkan hati yer..papa qies nk cari rezeki

Mama Qiestina said...

tq antie nieda :)

yupss appa g workklaa.
mama kan ade.huhu

Iryani Noor said...

ur hubby dh nak naek kapal balik yer..
be strong k...

Mama Qiestina said...

yani,

ahaaaa nielaa mase plg tak soke tapi harus diharungi..siankan qies baru tgh manje,dah kena tggl lagi :(

yups mama kena strong for qies.doakan everything went well yaa.

Cik Eja Ishak said...

salam..agak lama eja tidak tinggalkan komen di sini..hehe! tapi eja selalu jer baca..kenkangan masa and idea...dah besar kan qies..hehe! comey dah kan..hehe

kak yat, do take care..

happy sgt tengok akak bahagia!

~ejaishak~

Hana DBS said...

lama dah rasanya jadi silent reader. haritu je kjp Hana rajin berblog n tgglkn komen sedas dua kt site kakyat ni..xtaulah kakyat igt hana lg x..seafarer's lover juge.. :)
tp Hana buat private dh skrg psl sumenye lebih kpd diary to my love.
ape yg hana nk ckp is, i adored u so much.Qies yg comel, ur happy family.pedulik kan kakyat kalau ada yg sentap dgn kakyat. yg pasti, hana suka baca ur blog. life as a seafarer's wife.
moga kakyat skeluarga kekal bahagia & gado² manja skit hgga akhir hayat.
tc kak.
kiss² utk Qies.. (^_^)

Mama Qiestina said...

hai hana :)

hana mana yek ni? puas akak recall tapi tak ingat..ade fb tak> add akak plss..puteri_qiestina@yahoo.com

tq so much yang for ur kind words.ala akak pon takdela sekuat mana,tapi qies ,kwn2,fmly buat akak more stronger :))

btw thanksss yaa for being my reader & my fwenz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails