yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, June 27, 2010

dalam sibuk masih ada rindu itu.

phewwwwww beezee like a bee betul weekend kali nie.
beri beri busy.
^________^


this week, only the two of us without papa around. bukan this week je tapi untuk 11 minggu +- seterusnya.*sigh*
lama kan? huhu.



selalu kalo papa ade memang beezee ni tapi kali nie lagi superduper busy sbb kena manage our lil princess yang beri beri tgh sakan melasak dan dan dlm mase yg sama nak buat housechore.perghh memang sangat mencabar.mama kena buat keja secara marathon bile qies dah sleep or buat jugak keja like masak bile qies tgh bermood baek.sebab kejap kang ade je "projek" diye like memanjat or mengutip pape barang utk masuk mulut.sesaat pon tak bole lepa.bahaya sesangat.

yang kelako tu,bile mama kata "no qiesss" sambil jegil mata die bole jerit kat mama alik.mcm ala ala melawan camtula.haipp biasa diyee.babap kang :Pp
adoyaii.sangat notty oke.rase nak kunyah kunyah je.sometimes ter high pitch juge suara mama nie bile tgk qies panjat panjat tu,tapi lagi dilarang lagi diye buat.so mama biar je die explore walo risau sgt die jatuh tergolek.hihi.amikk ko, mama kalo dah bebel siaplaa kan :Pp


btw dalam busy busy pon, we still mish u papa :(
yes really miss u sebab selalunye weekend camni musti 3 of us will spend time together.
musti g somewhere,g jenjalan bawak qies.
meronggeng sini sana.ukur ukur jalan ke mall.
jarang sgt melekat kat umah kan.

mama rase... qies dah mule tercari cari papa skrg nie sbb somtimes dia sebut pa..pa..pa.. or diye sangat manje dgn lelaki yg diye sangka papa like tadi pak cu datang hantar lappy for qies.[wahh qies dah ade lappy sendri,thank u papa sayang..dah sampai dah lappy qies tu thru courier]. tadi mase pakcu dtg, qies kemain lagi sakan depangkan tangan die mintak pak cu dukung diye.mama rase qies ingat pak cu die tu papa sebab yela adek beradik muke dah nak sama. lepastu tadi mase dengan ankel shah pon kemain qies manje sangat melentok.haish sayu hati mama tengok aksi manje qies tadi.teros fikiran melayang tingat papa yang jauh kat tetengah laut sana.

shiannn qies,she must be miss u papa..
baru seminggu berpisah dgn papa kesayanganya.
tapi takpelaa lelama nanti die get used la dgn situation nie,tak tercari cari lagi papa..
anak org kapal kena kuat kan :))



qies mish u so much papa :(

selalu weken je papa bawak qies jalan jalan dengan mama.
mindunyeeee..



ape kabar papa kat kapal sana? qies try call papa tadi tapi dah takde line :(
sure kapal papa dah kat tgh laut,hurmm takpelaaa hope papa okay okay je ye.




qies will always pray for u papa...
qies tau papa cari rezeki utk qies kan...




hope 'setia unggul' jaga papa kesayangan shaye baik baikk yeee...
jangan 'kidnaped" papa shaye lelama tauu..
ikot kata papa 2 week skali baru ade phone line,tskkk..
hope papa kol qies gune phone satelit kalo lama lama sangat coz qies windu :(



mama + qies doakan papa selalu dilindungi...
both of us wait for u always.




aksi aksi menyentuh perasaan, qies dengan pakcu nyaaa tadi...

qies nak polok polokkkkkk pakcuuu...

*agaknyeeeeeeeeee diye ingat pak cu diye tu papa,manjeee kemainn*



hihihi pakcu pon pakcu lahh, sama je lebey kurg macam papa.
nanti pakcu bawak ninina jalan jalan naik car turbo ekkk..

papa takde,pakcu + ramai 'papa" angkat yang manjekan + sayangkan qies kan :)



actually weekend ni sangat sangat beezee sebab dari malam tadi qies kena kidnaped ngan mommy lina yang sangat sangat angaukan baby jepon kesayangan diye ni.punyelaaaa angau,mommy lina sanggup kidnaped qies pukul 11 malam,ajak tido kat umah baru derang.pepagi nie pulak daddy shah ajak join skali g konvoi grup geng livina club kat sungai congkak.whoaaaaaaa sakan qies berendam tadi,hantu air betul.

qies sangat sangat syokk join the gathering,besh dapat jenjalan + mandi manda + makan makan sambil digomol gomol.seme owang nak dukung diye tadi sbb qies kan friendly baby,tak takot org lgsg.tapi mama yang sedikit takot sbb yelaa kan qies baby,fragile lagi mudah berjangkit penyakit etc.
[kan papa yg pesan selalu jaga qies leklok, sbb kalo qies sakit then papa jauh mama juge yg susah].so insya allah.mama akan buat terbaek jaga 'amanah' cinta hati satu satunya ni.




si peha kfc + kaki bam bam cam papa yg bikin mommy lina tak sempat nak study for exam.
aahahaha.gomol qies je malas nak stadi.caitt!

goweng pon sodappp :Pp



then tadi mak ngah & antie nawal pon datang umah gomol gomol qies lepas mommy lina anta qies :)
hihihihi pasni sape nak dtg gomol qies kena buat appointment dulu.sbb takot clash jadual "gomol gomol".ekekeke.ini budak tecik mmg pojaan hati ramai.huhu.poyos jekk.

kan mak ngah kan?


ewah anak kesayangan papa dah pandai mamam lolipop :)
shaye takdeee gg lagi lah..




*qies wearing romper & kasut oldnavy kaler babypink pressie from antie sue tauke butik online yg penah mama warwarkan kat entry lepas.
sangat syomel baju ni.ma kasyehh antie syu.
nanti sponsorla baju raya qies lagi.ehehe.*



banyak sangat pix menarek time konvoi livina grup tadi tapi laterla yek.
sangat fenat & tired dan rinduuuuuu sgt kat papa + esok mau keja.

harus mama benti babbling dan tido skrg jugak.
moga moga jupe papa qies dlm mimpi.eheh.
*sape tak rindu hasben terchenta.belahan jiwa tu wehhh*


so niteeee u olss :)



8 comments:

cik zatil said...

kak yatt..

qies makin comel

:)

Fana Flora said...

wah~ pandainya qies makan lolipop :D

mama yat!kuat ok ;)

MrS KeNey said...

salam yat..
ank org kapal mmg kena kuat & tabah apatah lagi si isteri..we can do it babeh! (ayat penyedap hati..sy pun kadang2 hampir2 kecundang berperang dgn emosi yg huru-hara ni..hehe)..

ummi nia said...

gewamnye tgk peha & betis bam bam qies nie..

purple_lav said...

comelnye pix qies makan lolipop tu...ish...geram...geram

Kaseh NazLieza said...

qies..mama nk lolipop cket leh x???

Suliana said...

siannye tgk muka qies.. sedih ye syg.. jgn risau, mama ada. :-(

Mama Qiestina said...

SAZRIN,

tula mama kena kuat for anak.kalo mama lembik camanalah nak handle die sorg2 kan.kite yg dah tua tua nie rindu oke lg,jgn anakk.shiannn sangat :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails