yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, June 25, 2010

it's mothercare SALE mommies! *syoknyeee*





tralalalalalallala ade citer besh nak shareee ngan mommy mommy sekalian :)


it's pay day dan sangat besh nak share....

ade banyak sale skrg ni :)
termasuklaaaa sale yang paling ditunggu oleh mommy mommy sekalian alam....

its mothercare sale!


wahhhh sebulan SALE!



banyak amat item yg salee! haih sgt mengujakan lagi kalo for baby gal.rase nak sopeng for raye dah.hihihi.

kat mothercare alamanda tak banyak choice,tapi kalo kat midvalley or pavillion sure rambang mata + banyak hasil tangkapan neh :Pp



mama apalagi,gaji dah masukk kan so merembat botol susu qies..ingatkan nak try tomi tipee tapi ala macam gumuk sangatlah,botol AVENT pon dah mok mok.ehehe.so mama beli AVENT jugak sbb tah qies sejak newborn suke bangat botol ni.beli yang 90z 2 pcs teros.ade less 20% ye kengkawan.normal price 59.90 tapi sale dapat 47++ je untuk 2 botol. tapi mommy semua perasan tak tutup botol avent nie selalu cam leaking sket? kena tutup kuat kuat betul kalo tak abes susu tumpah.ke ai sorg je perasan camtu.nape ek?

qies peberet.si bam bam.HAHA



last week dah g mothercare alamanda,tapi takde sale lagi.saja try beli botol MAM sebab nak cube karer karer pulak.beli fink karer lah kan :) tapi alahaiii sadis betul puting die cam tersumbat,menanes nanes bagai nak rak qies lapa susu.skali papa dah besokan ckit guna jarum baru oke.haha.lawaks betul.but banyak pulak kena bukak pasang botol ni,leceh cket arr.cumenya rupa syomel & yg penting BPA free.rega die tak silap rm 33 hengget.oklaa kan nak pakai lama beli yg oke cket.



weeeee fink karer botol qies ;)





dan nie mama baru alik sopengggggggggg kat seblah opis jee.ade pasaraya baru bukak kat sebelah opis,pasaraya darul salam.haihhh dah macam mydin beb! 3 days ni ade promotion kaw kaw.ayam sekor 3.90 jeeekk.murah gilee.orang pon que cam hapa tadiiii..adoiiii...


mama cam biasalah riki pampes qies + susu enfa diye.weeeee ade sale gak,enfapro A+ kotak cume 54.90[packaging lama banyak gile stokk] kalo packaging baru nanti naik harga ke 58 sekotak.sok harusssssssss terjah beli banyak banyak wat stok 3 month.hahaa.papa qies dah kasi greenlite soh sopeng demi anakanda tercayang.pastikan bekalan susu +pampes cukup sepanjang die onboard nie. * thank u cayang for the fulus* walopon elaun ksh syg papa lum masuk lagi,it's oke kalo tak ckp mama top up la ngan duhet mama.keja fenat fenat mmg utk qies pon :)


hihihi.
okaylaaaaaa mommy semuaaa selamattttttt menyoping for ur precious :)
to mommy to be pon silelaaaaa 'ilang ingatan menyoping' sbb baby item mmg sgt syomel!

dan sopeng untuk anak tersayang juge terapi terbaek.ehehe.
sape tak suke tgk anak syomel sehat kan?







10 comments:

HaninFarshid said...

yat...yat pakai puting botol mam yang number berapa? dier ada number ikut bulan...macam untuk kyra...dah pakai yang x...yang laju...kalau 1 atau 2...memang slow..untuk baby baru lahir...takut baby baru lahir tersedak...saiz botol susu dier ada yang kecik comel..saiz medium and saiz besar...kalau yat amik yang kecik comel...memang dier bagi puting no.1/2 i think..

now, hanin bagi kyra pakai botol avent...puting dier MAM sebab kyra dah biasa ngan puting MAM :) pasal leaking nie...tak tau lak hanin....maybe penutup tu sesuai ngan puting Mam...so,takde lak leaking :p

lagi satu mothercare best..kat Bangsar Shopping Centre...pergilah sana yat...tu yang paling besar...hihi!! bestkan sale...and ada baby girl....boleh shopping...hihi!! especially baju baby girl comel-comel ;) have fun shopping...

kiss cutie qies for me...take care...be strong,k...i know u and qies are strong when ekhram's not around...

Mama Qiestina said...

hanin,

hoho botol MAM yat beli tu mmg utk newborn kot,patotla puting die luabng kecik.eheheh.yela nak try je tu beli yg 4oz je.ekekek.

oho bole gune puting tu kat avent yeek.nak try lahhh kang..

betul,ade bb gal bole buat lupe ingatan..hihihi.byk gile choice...

insya allah hanin, will be strong for qies. u tooo okeh.muah fr kyra syomell.

pu3natul said...

hi dear..jumpa ur blog while blog hopping...

i dulu pun pakai AVENT pastu give sebab sellau sangat leaking..they say sebab tutup terlalu ketat lama2 mmg akan leaking. tapi i dah tak beli avent dah..botol lama semua masuk almari nak simpan utk simpan EBM je nanti bila baby no 2.

pastu i tuka to MAM...yes, suka sangat...tapi my son tak suka the original MAM teat tu..sebab dia mcm leper kan? So i ganti dgn puting Bumblebee yang cross cut (technology sama mcm avent - kalau tak hisap tak kuar susu)..penat try gak puting avent kat MAM tapi tak lepas sebab base dia mcm tebal.
Try lah Bumblebee tu mana tau ur girl suka and tak nangis. Make sure u get the right size. mmg terpaksa try & error jugak lah sebab my son is 2 yrs old tapi dia still guna yg utk 6months. masa i beli yg 12m ke atas, dia tersedak sbb laju sgt.

hope my info helps!

Anonymous said...

salam Yat..

i'm ur silent reader..=) nak share jgak pasal botol Avent ni..i pon mengalami prob yg same, botol slalu leaking..tensen btol klu time tu bby dah meraung nk minum susu..penah jgak t'pk nk tukar brand lain, tp di sabah ni xbyk choice sgt laa..brand MAM tu ok tak??

~NOA~

p!nkerton said...

aah yatt, mebbe puting tu ikut bulan, padanla qies tak puas hehe..
tula, MC alamnda tak banyak choice huhu nak pegi BSC entah la bila ;p
btw, psraya darul salam tu kat p9 ke? belah mana?

Mama Qiestina said...

pinkerton...

tula kalo beli AVENT mmg dah beli puting 3mth,tapi MAM tu pestime main beli jek.hihi.tapi papa dah tambah hole so laju cket.sedap je hisap..

pasaraya darul salam tu buat grand opening tadi.gileeeee ramai org dtg,lokasi bebetul sebelah my opis kat mamak darulsalam + nazmaju kat precint 9 nie.dekat PERODUA.3 hari ni dia buat sale gilee..datanglaa!

NURUL said...

oo dah plan nak sopin baju n brg2 raina utk raya nanti bole terjah jugak mothercare ni. thanks yat ur info ni ye.

ohh pasal susu MAM tu kena tukar puting ikut saiz yat sbb qies pun dah umur bape bulan kan?

dr pengalaman nurul yg mmg peminat brg2 MAM yang nurul beli utk raina nie mcm tu la. puting MAM tu ada saiz. tak silap kalu mcm qies ni pakai saiz no 3 kot. tak sure.

Dokter faRyn said...

betul lah yatt. botol aina pun kdg-kdg leakage. tapi aina memang ngam dgn botol tu.


wahh, harus lah aku terjah mothercare dekat jusco besar gedabak ni kang. tapi kena tunggu big boss balik dulu.


hehehhe ;)

Mummy_nad said...

HI DEAR!
just nak drop comment...
i pakai avent since maira [my baby] born. until now ok.. xde leaking.. kene hati2 masa tutup.. jgn tight sgt.. bila tight puting jd kembang. that's why ade leaking.. it's not avent fault..heheee..
anyway kalau u nak beli botol avent, a bit murah dr harga pasaran...i sold it.. cheers!!

http://www.facebook.com/album.php?aid=23862&id=100000163214154

Mummy_nad said...

HI DEAR!
just nak drop comment...
i pakai avent since maira [my baby] born. until now ok.. xde leaking.. kene hati2 masa tutup.. jgn tight sgt.. bila tight puting jd kembang. that's why ade leaking.. it's not avent fault..heheee..
anyway kalau u nak beli botol avent, a bit murah dr harga pasaran...i sold it.. cheers!!

http://www.facebook.com/album.php?aid=23862&id=100000163214154

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails