yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, August 29, 2010

asalkan qies happy,mama seribu kali happy :)





salam berhujung minggu lalings semua :)

ewah rancak buat kuih raye + aktiviti bersopeng raye nampaknyeee semua?
yelaa diam tak diam tinggal tak smpai 2 mggu je lagi kan nak rayo.
seme org tgh eksaited nak buat preparation for raya..kalo p sopeng complex tu haa gedegang lagu raya sini sana.meriah habeslah.



mama qiestina pon 2 hari berturut ni kuar p sopeng.ehehe.
ape sopeng lagiiiii? * sile fengsan*

hahaa biasalah kan, dah namanya femfuan ofkosla sopeng mana bole dipisahkan :P
papa sile pasrah.hiks.tapi still bersopeng penuh berhemah, beli yang bebetul nak pakai aje.takdelah yang sampai membazir.huhu.

semalam mama & qies temankan mak ngah + farra sopeng baju raye kat alamanda.mama just cuci mata jee sebab tgk takde ape yang menarek nak beli, just belikan qies legging yang cam stokin tu kat kiosk.nak cari karer puteh tapi fink je yg ada.so takpelaa rembat je.qies dah ade karer puteh. mama dah belikan before diye lahir,lovely baby lagi tu tapi tah mana misplace.ehehe.
*tu la akibatnye manyak sgt baju qies,kuikuikui*

bukan manyak sangat yang mama belikan, tapi campur yang orang hadiahkan yg banyak amat tu yang tak muat dah drawer baju qies yang 5 in 1.huhu.
papa..maybe kita kena beli gobok baju qies plak pasni :P



so mari kite lihat aksi qiestina & makngah + kak farra + mamanye buat lawatan ke macam bese g kedai runcit we olss alamanda :P

* qies ari sabtu je musti p main kat park alamanda.hiks hiks*



pok amai amai sukee sangat diye kalo di ajak copeng :)






lebih-lebih lagi main kat park tepi parkson tu..sorgaaa bagi ninina & kak farra lah!






mak ngah beli henpon raye tau poppa.tantek hp mak ngahh! yela mak ngah kan dapat bonus raye..nanti bole mintak wit yaye manyak :P





sukeee sangat ngan mak ngah yee? baguss.next week qies nak ikot mak ngah alik kluang dulu, kan cekgu dah start cuti skola start jumaat.dok leklok ngan mak ngah tau..tamau nanes nanes cari momma.ehehe.




sepupu sepapat yang veri the close.tak sabar nak alik kluang jupe ayiel + kak chacha + kak dylla kan qies? mama ade belikan baju raye tomei tuk derang seme :)







tomei tak mama pakaikan shaye romper + legging ni? tapi shaye susah nak crawling laaa..





anak dara mama yang makin lasak, dah mule melangkah 14 langkah hari nieee.
am so eksaited :D






mama tanteklaaa deko raya kat sini mama...habib jewel eyh mama?
* tunggu papa alik, nanti papa belikan qies gelang kaki eyh*





my adorable pwincess yang dah mule mamai :)




kasi num sushu...mama belikan qies teats avent baru semalam.
ade sales 20% kat parkson.budak tecik ni setia betul ngan avent.eheks.


dan akhinya...


tertiton selama sejam lebey dalam stroller kecayangannya :)
haih banyak betul jasa si combi oren neh,kalo tak bwk harus patah bahu mama nak dukung diye titon.haha.



bangun je titon, mama tapaukan bubur MCD utk mama eyh utk ninina lah.
mama kasi mamam seme then bawak ukur alamanda lagi :)



then terjupe one of my silent reader, Ina.
Ina yang tego mama qiestina dulu, with her lil arissa yang cutie.sebaya qies je arissa ni rupenya.
then sepantas kilat mama soh kak farra snap our pix, ehehe kak farra dah pandai amik gambo guna DSLR tau pa.cayalah!



nice meet u ina & our september baby :)
sgt mesra alam orgnya.kenalah ngan yat yang banyak cakap jugak ni.tehee.
*sgt terharu sbb ina sudi tegur yat,thank u soo much*





like mama, like doter.so syomel :)

arissa cayang,nanti kite celebrate bufday sesama ngan qies yee..



semalam jenjalan alamanda ternampak ini..wahh sgt menarek!

nikon centre kee?

poppa..pliss read :P


DSLR dalam gambar ni nampak sgt tempting kan poppa?
* evil grin* nguahahahaha.

nanti kedai ni dah bukak,kite p sini eyh pa upgrade pape patot.
huhuhuh.






fenat la teman mama p sopeng tapi takpe sebab mama beli semenya utk qies :)

manyak shangat baju raye qies tau poppa, mommy,ibu, ummi,bonda,daddy angkat qies kata dah bole bukak kedai baju baby.huahahuhahuaa.
pastukan derang saja je nyakat, qies beli baju raye manyak-manyak tu, papa balek raye kee?
sobss.sensitip tau soklan tu.kang qies nanes kang...




pagi tadi mama g karnival ' jom beli brg raya' kat precint 2 neh menyopeng raye nagn mak ngah qies.haih ginila kalo weken dedekat nak ghaye ni kan.abeskan duhet kat mall/bazar.tehee..

ala pegi kojap je sbb orang macam ulat taik, sesak nafas.nasib baek qies sgt memberi kerjasama time mama sopeng dia baek je dok stroller sambil mamam beskut.tapi pastu org dah reramai kerumun dia mule rimas & nak mama dukung.makanye seblah tangan memilih baju diye,seblah dukung diye.kalo ade papa harusla papa yang kena dukung kan :P


tadi sale kat karnival sgt menarek kat world of cartoon sebab baju syomel disney baby, pooh tu seme 5 hengget je sehelai.apalagi mama borong 8 pasang teroslaa.tak bole tahan betui.mama nak wat stok sbb corak & kain diye besh,selesa.pastu nak kasi hadiah kat ayiel & chaca sama.mana nak dpt sehelai 5 hengget kalo bukan time sale gini :))

qies kan peminat pooh no 1! eheh.

lagipon raya tahun nie semenya utk qies, diye yang akan happy beraya so diyela kena paling syomel bergaya dgn baju baru.so mama & papa tak kisah spend utk si kesayangan sorg ni.

nak tengok baju bajan raye qies yang tomei-tomei nanti eyh.mama blom siap amik gambo lagiks.baru nak amik, si tecik dah sebok nak punggah sana sini.nie pon taip entry kejap kejap pause sbb qies lasak kemain.nie dah mandikan + num susu + tdokan baru aman mama nak membelog.


okay lalingss semua, qies dah bangun titon nanes carik amma dah.lagipon nak layan fashionita baby kiko ade baby syomel syomel tu. i liokeee aleesya.stylo + potogenik habes :D patotla menang.ngee.

selamat berbuka puasa :)


futnot: mggu depan ari ahad camni qies turn to 1 year old! nampaknye qies celebrate sambil berbuka pose kat umah atok kluang lah.nanti mama belikan cake tomei ye cayang :)


updated : mak ngah qies ade submit pix qies for 'bayi bulan ini majalah pa & ma'.
peminat qies meh vote for kecayangan korang kat sini

ma aceh :))

1 comment:

Mama Qiestina said...

dear fwens,

thank u soooooooooo much for vote qiestina @ pa & ma website :))
kejap je dah 123 vote since malam tadi.weee..

vote & teros vote ye.kalo ade rezeki qies alhamdulillah :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails