yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, August 10, 2010

ramadhan datang lagi dgn seribu rahmat :)

alhamdulillah syukur....

^___________^



bertemu lagi kita di bulan yang mulia, ramadhan al-mubarak.
syukur pada ilahi kerana masih memanjangkan usia utk menikmati bulan ibadah yang lebih baik dari 1000 bulan ini.semoga ramadhan kita kali ini lbh baik dari ramadhan terdahulu...
*ameen*


ramadhan kali ini merupakan ramadhan kali ke 3 as a wifey, masuk 2nd time as mama [ lasy year carry qies 9 mths dan sempat puasa 11 hari] dan kali ini pertama kalinya menyambut ramadhan tanpa suami tercinta dcc.perasaan agak sayu untk berpuasa tanpa papa qies tapi redha kerana tuntutan mencari rezeki buat family :)

papa qies dah call wish selamat berpuasa tadi, siap ingatkan utk mama berniat puasa sebulan.
thanks sayang :)
mama terkenang momen menyiapkan lauk bersahur utk papa 2thn berturut-turut, last year dgn sarat mengandung tapi itu bukanla alasan utk 'mengelat'.qies baek je dlm womb turut sama berpuasa.bile dapat je berbuka teros kicking mama tanda tima kasih dah kasi mamam.ehee.so suwit momen tu.tingat lagi last year suke sgt mamam kuih lopes yg manis tu.rupenya yg nak kuar budak manis sorg ni...lps tu sarat barat pon ukur bazar ramadhan demi juadah berbuka.

semuanya kenangan terindah di bulan ramadhan dgn suami tersayang :)

last year di bulan ramadhan juge, permata hati kami lahir selepas habis waktu imsyak.berpantang di bulan puasa sungguh mencabar jiwa raga, dpt tgk jelaaah air batu yg sedap tuu + lauk pauk yang lazat.tapi sonok sgt sbb time raya seme orang dtg nak tgk baby qies + qies kutip wit raye berkepok-kepok.ewah!


ramadhan mmg sangat bermakna buat kami.
:)







di kesempatan ini, saye memohon ampun & maaf buat seme pembaca setia belog cap ayam saye nie andainya ade penulisan dan kata-kata saye menyentap tangkai hati sesiapa.buat mak enon yang dah semakin 'menjauh' juga ketahuilah saya sudah lama memaafkan kamu.tiada dendam di hati atas kata-kata kamu itu :)
ramadhan ini kita buang yang keruh ambillah yang jernih.lupekan segala kekhilafan.
buang segala perasaan hasad dengki iri hati tikam menikam itu semua kerana dunia ini sementara cuma...


semoga kite semua bertransformasi menjadi insan yang lebih baik, hamba ALLAH yang sentiasa mensyukuri nikmat & rahmatnya.insha-allah.


selamat menunaikan ibadah puasa semua :)



** terasa ingin sekali berterawih berjemaah kat masjid mcm zaman student kat UPM dulu & zaman seblom ade baby qies.tapi skrg ni dah berbaby nampaknya buat terawih kat rumah ajelah after qies dah titon.takde sape nak jagakan qies..

Qies sayang, kul 4.30 plisss jadik alarm baby kejutkan mama sahur yeee,this year kita berdua ajelah.papa puasa ngan shipmate kat kapal setia unggul tu.

to papa sayang,

selamat berpuasa di perantauan.tamau syedih ye coz tak pat berbuka, bersahur,berterawih ngan huney.next year insya allah :)





8 comments:

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

salam ramadhan buat qies bambam, kak yat n abg ekhram

ikhlas dr : iqa n ikhwan

~LaDaYaNa~ said...

salam kak yat..samat berpuase ye..hope puase kali nie mampu m'beri 1000sinar yg bahagia & mulia dlm hidup kite sume..ameenn..:)

Suliana said...

flash back memory ye yat :-) selamat berpuasa.. tak mo sedih2, qies ada temankan.. maaf segala salah silap ye yat, even di alam cyber:-)

Mama Qiestina said...

sue,

kenangan terindah jelaa yang aku ada ramadan kali neh :)

betul kata ko.qies ade..so harus gumbiraaaaaa..bile raya pon kita happy sbb anak kan..dia yg raya sakan nti..

cik plankton said...

selamat berpuasa kak :)

Dokter faRyn said...

selamat berpuasa yatt :)

MamaAkim said...

selamat berpuasa yatt...teringat kenangan indah kita memboyot dan bersalin taun lepas time puasa kan??

Elin said...

Salam Ramadhan to Yat n Family...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails