yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, August 27, 2010

malam tadi termimpikan sayang ;)





pagi pagi lepas sahur dan bersolat subuh' berjemaah' ngan qies dah nak buat entry jiwang jiwang.kuikuikui.
dah tak hapdet ramai yang windu, neh dah hapdet jangan cebik bibir tu bile baca entri ini :Pp



yea siyes, mama termimpikan papa alik ke rumah.pastu siap kita g PARAM sesama,berbuka bersahur sesama,berterawikh segala. senang citer besh gilelah bertiga.sampai je part papa polok shiom qies dan semestinya momma tu diyee mak ngah call mengejutkan sahur tadi.caiiih.potong stim betul! baru nak feeling mimpi tu macam real.ehehe,

* jgn marah arr mak ngah,jasamu mengejutkan adekmu dgn panggilan di pepagi buta itu utk bgn sahur sgt ku kenang*





*sekadar gambar hiasan,kuikuikui*




haih ape kes sampai termimpi-mimpi kan papa shayang ni?
maybe semalam ngam-ngam papa qies 2 bulan onboard,so tengok ticker tu lagi +- sebulan je lagi papa homecoming.yeahaaaa.orang kata jgn dihitung masa..biarkan dia sampai sendiri.tapi u all yang tak mengalami takkan memahami.kalo setakat tak jupe 2 bulan tu okay lagi, ni dah masuk hari ke 12 papa is out of coverage. tak dengar lgsg kabar berita.ntah sihat ntah makan. hati seorg isteri mustilah teringat-ingat, dah diye ajela sorg suami dunia akhiratku. lebih lebih lagi semalam dengar kuliah agama kat opis, ustaz tu pesan isteri kena utamakan kepentingan suami, happykan hati suami dapat pahala 27 kali ganda di bulan ramadhan ni.buatkan air kat suami dapat 27 pahala, kasi suami g solat terawikh dapat 27 kali pahala, biar suami tentukan nak alik kg mana dapat pahala, HAHA.part nie sensitip woo.part alik kg.korang berebot nak alik kg sapa ke raya ni?

*ditujukan khas buat mama lina*

mama qies jugak besh,menang tanpa bertanding tahun ni vote johorian :)
kehkehkeh.

fikiran melayang je ingat kat papa, tu yang angin rindu dtg kat my shoulder to cry on yang selalu dok dengar ngomelan ku ini.mama rase papa sorg je lah pendengar yang setia. walo kadang kadang tergeliat jugak lidah,maklumlaa sedangkan lidah lagi tergeget ni kan laki bini tapi kejap je 2-2 dah cool and polok-polok semula.deswai kita destined to each other :)



lebih lebih lagi bulan ramadhan ni kan, perasaan selalu tersayu sayu. maybe sbb ketenangan di bulan ramadhan ini selalu mengusik sanubari.maybe lagu raya mule dah menggila di sana sini tu yang terasa ahh syedihnya papa syg takde di pagi raya nanti.walopon dalam pale otak dah lama set, papa qies g carik rezeki,tahun ni tak dapat raye sama-sama bertiga.papa lagi sian dia raya sorg-sorg atas kapal tu, at least mama ade qies, ade family.tetap chilss di hari raya sbb ramai yg tersayang.

dah REDHA dah.

tapi kadang-kadang hati manusia biasa ni rapuh bile diprovoke itu ini oleh org sekeliling yang tak memahami.*syedih okeh*

plus sbb tahun ni qies dah big gal, dah mule pandai macam-macam,dah mule pandai nak ikot mama g beraya so rase pricelesss moment tu lebih indah bile ade papa.

okay okay cukup luahan hati.kang tak luah rase semak kepala otak ni.huhu.
u all okay je kan? ala kalo tak okay pon cam biasa tagline ai, ade mak kesah? huahuahuaa.
kalo yang sudi memahami tu tenkiu beri-beri much ai ucapkan :))

hmm tamau korang jugak terbawak bawak emo mama qiestina.
:)

arinie dah 17 ramadhan dah, kejap je.another 13 days je kita nak puasa.so far alhamdulillah mama still puasa full, tah bile nak dtg 'bff' tu.ke mmg tak datang? wakakaka.nehi-nehi kabi nehi.
impossible 'itu' terjadi sbb papanya mana ado.eheh.

cik gastrik selalu menyerang lately neh,tapi demi ibadah nan mulia ini ku gagahi jua.tamau dilayan sgt setakat sakit perot angin angin tu. sakit contraction yang 1000 kali lebih sakit bole tahan ,takat gastrik okee jegh * kata semangat utk diri sendiri*

ramai lah orang bercuti arini yeah, sebab cuti nuzul quran.tapi mama qiestina keja kat putrajaya so takde cuti tuu.kepada yang bercuti selamatlah bercuti yeaaa.semoga dapat memanfaatkan cuti bersama family tercinta sebaik mungkin :)

selamat hari jumaat yang mulia & hari nuzul quran yang penuh keberkatan di ramadhan ini kalian.semoga hari ini lebih baek dari hari semalam.insya-allah.

sebelum mengakhiri entry, mama tau ramai yang rindukan keletah si tecik yg dah pandai bertatih selangkah dua neh kan...





mama's little helper.suke sangat main mangkuk kat dapur bile mama bz masak berbuka.
baju basah main air tu yang cekci :P



futnote : fesbuk tengok mengong kee? nak komen pape kat wall tak boleee :(
ke lappy ai yg mengong.ankel edan kang tlg tgk kan okes.

7 comments:

Dr Zatiel said...

ala akak..b strong kay...mmg rindu giler..tp kene sentiasa ingatkan diri yg papa qies pegi a=cari rezeki~~nt dia balik la!!hihi

Mama Qiestina said...

ZATIEL,

huwaa tula pasalnyee rindu nak gusiip ngan papa qies ni..dedekat nak raya niiii..huhahahaa.

hmm sabau jelaaa kann..

antz said...

sukala tgk qies...mama nye...add saye ye...

http://myheartfeelingnow.blogspot.com

dieha said...

sabar ye yat..xlama lagi papa qies akn call..be strong ye...

~LaDaYaNa~ said...

waaa..fotogenik sungguh qies nie..comel je gmbar die ngn mangkuk ats kpale tu..hehe..=)

Mama Qiestina said...

yana,

potogedix pon yaaa :D

hahaha budak notty kecayangan mama..

Mama Qiestina said...

diha,

yela selagi bole sabar kita sabar jelaaah..

ape nak buekk cari rejeki..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails