yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, August 23, 2010

weekend|gastrik|sopeng|iftar with qies mommies.






monday blues-ing again :(
* isnin je blues, blues je isnin*
today is super busy day, tapi time rest g rest la kan.sejam rest tuu..

since semalam perut + badan mama nie rase tak sedap jegh.rase perot memulas semacam.rase macam nak pooppoo tapi bile pegi toilet angin or poopoo cair je yg kuar.tapi berulang kali dtg..mmg sgt tak selesa bile incik gastrik datang menyerang :(
tapi nak buek camana, nak kena posa jugak.dah 13 hari nie still full.kalo peod tu lain cite la kan.


semalam g sopeng kat Metrojaya wareshouse sales kat PICC pon cecepat rush alik, sejam je kat PICC tu sbb perot dah tak berapa besh. org pulak macam ulat taik kat situ,ramai giless sbb last day. tapi dalam sejam tu dapat gak hasil tangkapan berhelai-helai.HAHA.semenya utk our pretty baby girl tu la. qies punyela behaved kena tggl ngan mommy ori diye semalam, mama alik sopeng dia still titon dlm buai. dekat 3 jam jugak titon. ewah sonang gile keja 'bibiks' kalo jaga qies camni.HAHA.siap mommy ori bleh main tenet + layan cite besh kat astro dgn jayanya.

jangan marah ar mommy ori :P
ma aceh tlg babysitkan qies semalam.
*mwah cket*




uwaaa mama kurung qies tak kasi qies itot p copeng.uwaa uwaaa..

*molot muncung donaldduck tak bley blah kan?*



mama beli romper 4 helai GAP memacam corak siap ade wording-wording tu. sbb sehelai baru 9 hengget makanya beli banyak ckit.pastu beli baju-baju basahan qies kat tolyjoy 2 pasang.murah gilee, sepasang baru 10 hengget baju ngan suar.kiut-kiut gile.kalo normal price tak dapek nya rega tu. pastu beli kasut raya qies, ungu jugak.hihi complete dah preparation raya for qies. *tapi rase cam tak ckp je,haha*


then beli adiah bufday for my encem nephew ayiel, baju POLO yg biasa rega kat parkson sampai 100++ tapi discount dapat 37 jegh semalam. murah dan so syomel gilee karer ungu, nanti bole ayiel pakai wat beraya yeh cayang. bole ayiel pakai sedondon ngan qies time kita tawaf batu pahat beraya umah embah nanti :)


haih bak kata ibu rinie, dah ade anak ni sampai terlupa mama qiestina nak beli brg sendiri.
kalo ade pon beli selai tshirt rega 15 hengget jek.
yela semalam beli baju qies je dah 100++ abes, pastu beli susu qies 2 kotak pon dah 100++.
tapi tatau kenapa, bile sopeng utk anak ni rase mcm besh jee tak kiralah asek kena kuar duhet. ke mama-mama punye instinct seme mcm ni? huks.


amboi mama qiestina kalo citer pasal sopeng teros lupa tgh gastrik.ekekee.
tadi dah baca kat google pasal gastrik nie,rupenya gastrik mmg lagii worst bile kita suke makan pedas.dah camno niii? mama tak selera mamam kalo takde yg pedas. ehehe.*pastu sakit padan moke kan*

pastu kena pulak arini bole terlepas sahur.si alarm baby kejotkan mama pukul 6.15.sobss.mama pulak bleh tdo tak sedar diri, selalu ade je misskol from mak ngah, tapi arini takde.takpeelahh hope kuatlaa sampai berbuka.

semalam dah berbuka besar-besaran kat our sweet home ngan mommy ori + bonda rinie.punyelaa banyak lauk tunjuk beli kat PARAM.ehehe.macam-maca m adoo.bajet macam nak makan seme tapi burpp simpan dlm peti sejuk.HAHA.




okay okay mari kita layan gambar yang ade takde kaitan ngan gastrik tapi ade kaitan ngan ninina,ehehe.




gaya ibu rinie macam mak-mak mithali tak?
tgn qies pegang kat mana tuu? tettttt :P



dan gaya ummi nawal yg selalu rajen kidnaped qies nak ajak main-main kat umah diye.
luckily we olss dok same blok, so selalulah ummi nawal tlg jagakn qies :)
osmate ummi nawal pon suke main ngan qies.



kecayangan ummi nawal nanes bile nampak mama.kalo tak tu 2-3 jam dok umah ummi nawal pon baek je ummi nawal kata :)



dan ini antara peminat belog qies yg syg sangat kat our lil gal..


antie kay yang baek.beria nak jupe qies kat alamanda aritu tapi bile dah jupe qies pulak bole titon.melepas antie kay nak gomol qies.lenkali eyh antie kay.

* ma aceh kasi 2 helai gaun raya yg syomel + sepasang kasut raye tu*
cayang antie kay juge :)




dan nie baru je dapat emel from my kolig, mommies this is sooooo tempting!


20 to 31 August 2010

Branded Bazaar Sale @ Putrajaya

Up to 80% Off

Additional discount with coupon

Products Offered

Baby, Kids & Adult Fashion

Brands Offered

Disney

Coccon

Little Polo

Anakku

BearHug

Carter’s

and more

Time: 12pm – 12am

Location (Tel: 6016 666 0316)

Dewan Serbaguna Precinct 16

Alamanda Putrajaya

(near Alamanda Shopping Centre)


ewah macam menarek *wink wink*





mama....kalo mama g copeng ninina nak itott tauuu..!





papa, 8 days dah tak dengar kabar berita papa :(
we mishin papa terribly..!


manyaknyaaaa citer nak story mory ngan poppa yayang neh, cepatlaa kapal papa sailing ke KSB.lama shangat nak tunggu 3 weeks baru papa ade phone line.dahla mama tersayu sayu neh dengar lagu raye 'pulanglah' yg aisyah nyanyi tu.

* nak banned lagu raye boley? ehehe.tapi tak rase meriah pulak.huks*

till then, nanti ar free-free mama tempek gegambo koleksi baju raye tuan puteri keshayangan kite yeh pa..lip lap bling bling semenya.maklumla tawon ni pestime qies nak g beraya + ngutip wit yaye.ehehe.harusla mama mekapkan diye tomei-tomei :)


:)

selamat berpuasa + menunaikan ibadah my lovelies!





8 comments:

Suliana said...

wah.. sakan nya ko shopping.. hehe..

Mama Qiestina said...

sue,

eheheheh terapi beb!:)

bile lagi nak sopeng kalo tak musim gahyo camni kann.

nieda said...

bestnya sales buat kt putrajaya..x dpt nk sokedng sekali..

comel gambar qies kea kurung tu..ish geram tau

ummi nia said...

sale lagikkkks???harus mama sopeng lagik nie??

Mama Farra dan Faris said...

mintak mahapla mak kekoda..

klo time aku call ko dah celik..time aku tak kool ko pulak tak celik.........kena pasang cctv laa..


jom chooping kat presint nam blas tu..minggu dpn dah gaji..yuhaaaa..!!!

Mama Qiestina said...

mak ngah,

huuaaaaaaaahuaa huaa pasang CCTV pastu pasang siren ninoninooo...

yessss harus cargasss kitaa g sopeng kali ke lapanblasss.duit ade 3 guni lagi niii,wakakakaka.weken ni eyh? zasss.

yusyem said...

lama tak dengar cerite yat... qies dah besar...hehehehe...

armouris said...

info tentang gastrik di SIHAT SELALU - Tanda dan Rawatan Gastrik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails