yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, August 17, 2010

riang ria ramadan biar tanpa papa ;)





syukur alhamdulillah dah masuk hari ke 7 ramadan kita kali ini :)

syukur gak coz mama still boley posa full, takde cik gastrik yang jahat dtg menganggu gugat keimanan.huks.

so far keja pon so so lah, qies pon nampak oke je selain dah mule lasak nak dapat kaki.mulut pon asik babling itu ini.asekk-asek sebut mama, mamam, papa, tata, tatih, dah.ehehe.she can speak few words now.then qies dah mule ade 'perasaan' like pandai merajuk guling guling nanes bile amma kata no,larang dia buat pape yg bahaya.ehehe. agaknye betullah org tua-tua cakap cepat cakap & cepat jalan but lambat tumbuh gigi.qies still no teeth tapi tanda nak tumbuh tu ade dah.nampak gatal je gusi.takpelah lambat tumbuh lambat rosak:)


semalam both of us iftar kat umah mak ngah qies.phew mak ngah bawak manyak buah-buahan dari umah atok ennek kluang like rambutan,langsat & manggis.beshnya lah haii..kalo dapat buke posa ngan derang sure lagi heaven.*rindunyaaa*

we olss borak borak sambul berbuka, adek beradik kalo dah jupe siaplah la cakap takmo berenti.hiks.dan spt biasa qies sgt lah laju ank mencapai itu ini like air & lauk pauk.tapi still gud gal, tak cranky nanes ke ape.mak ngah kata qies baek je semalam.ha yolah ade angin dia jugak tu,kalo tgh angin tak baek asek nak mama dukung jegh.mama ilang je nanes.

dah mule menunjukkan gaya manje.

but still oklah,qies tak takotkan org.still nak ngan sesapa aje.cumenya mamanya yg sejati nie tetap no 1.hihihi.

bulan posa aktiviti bawak qies beriang riang tetap diteroskan.sebab shian gak kat diye asek terperap kat skola bile mama work.so last saturday mama + ibu rinie diye bawak jenjalan main kat park alamanda sambil mama cuci mata sopeng sopeng.plan nak beli baju papa je, tapi end up beli gak selai tshirt karer ungu utk qies.haih takde maknanya lah kan tak beli baju bajan diye.seme sgt somelssss.taulah brg baby gal :)


sana sini SALE ha tu buatt lagi nafsu sopeng tak keruan.seb abek fikir banyak duhet nak pakai dekat raya nie so beli selai jegh.ehehe.reward gitu kan!yelah mama dah keja fenat fenat,kenala merewardkan diri atas hasil titik peluh tu.baru rase self satisfaction.wah gitu..

okay mari kite lihat si tomei yang mule nak 'berkaki' neh beraing ria dengan mama diye & mak angkat kecayangan diye :))

*bonda hanitamaya, we miss u, bile nak dtg putrajaya?,jomlah kite sopeng raye kat jalan TAR jom!"





ala shukenyaaaa anak mama & papa neh :)

* qies rasmikan baju raye poney diye,ehehe mama dah tak sabar nak pakaikan*
takpe manyak lagi koleksi baju raye qies, seme karer ungu mama belikan.hiks.



cayang tengok kamera kat bonda riniee tu plisss...

*payah betul nak dok diam ini budak*



yiehaaaa ibu rinie plak nak enterprame...

ibu rinie pon nak main kat park juga jadik kekanak riang ribena beri.huhu





amboiii shukenyaaaaa ngan ibu riniee tuu!










pose spesel syomelicious khas buat papa yang jauh dimata...

* qies tgk ape tu yayang?*



sebut pasal papa, start from semalam til awal bulan 9 nie papa bitau dia akan berada kat tetengah laut.means kapal ade kat tengah for almost 3 weeks.no phone call,no emel, no sms,no webcam & sure no polok polok :(
papa kata kapal ade job kat tetengah tu lama.haih.


*syedih bile papa bitau mcm tu, tapi takpela we redha*
hope by 5 september papa dah ade phone line ye pa.it's our lovely pwincess very special day!
takpelah papa takde asalkan bole tgk papa kat webcam nanti.same with aidilfitri, hope papa ade phone & internet line lah that time.
* nanti kite anak beranak keep in touch depan lappy jela that time,uhuks*


hmm okay.tamau fikir lagi pasal raya seme neh. kang tertouching tetibe terkenangkan papa qies yang juah di lautan dalam itu..yang penting kena habeskan berpuasa dgn jayanya then persiapan utk tuan puteri tu plg penting.

okay lalings semua, tingkatkan amal ibadah di bulan mulia ini ya :)
chilss lovelies!


futnot: mama yus ciken mom, sok kite ngedate reramai buka posa geng muda-mudi eyh! bawaklah alli sekali bole kawankan qies.hope qies gud gal lah esok.takpe ramai mama + papa angkatbole babysitkan diye kan? hiks.

7 comments:

ann @ hatiberbunga said...

5 september besdey qies ye??
happy future besday, dear!
cian papa xde.
xpe.. nanti papa balik bawak adiah byk2 utk qies, ye!
be good girl & jaga mama leklok, tau!

.:mUnies:. said...

sonok nye bace cite kat blog ni..before ni bace diam diam..sekarang dah bace terang-terang. ok dah folow membaca

mama nasywah

~LaDaYaNa~ said...

waaa...shomel la skirt butang2 qies tu..topi pun cntek..cute je nmpk qies pkai gitu..=)

Mama Qiestina said...

yana,

ehehhe topi syomel tu mase newborn kwn akak adiahkan :)

qies sebaik gug gal,tak cabot topi tuu.ehehe.tula akak mmg suke pakaikan dia headband ke hat sbb baru nampak gegal,kalo tak igt dia boboi sbb moke copy paste papa dia kan.huhu

Mama Qiestina said...

antie ann,

iye bufday qies 5 sept tuu :)

aaghh takpelaa hope papa ade phone line taht day,bole wish n nyanyi happy bufday utk anak kecayangan dia.eheh.

Mama Qiestina said...

munies.

eheheh baca dlm diam eyh? ahhaa.takpe sile-sila.ma kaceh ya for kinds words.

tq for being my reader & salam kenal :)

dieha said...

yat...jgn cedih2 lg tau..diha bc ur blog rasa nk sebak..tp ku thn jebat..hehe...sabar byk2..selamat berbuka yat..mmuahs..wat qies..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails