yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, August 10, 2010

cinta tanpa syarat kita.




already pukul 2.19 pagi dan kagum tak mama qiestina & cutie qiestina still tak titon!
haih praktis bersahur ke ape ni?


*wink wink*

ewah bunyik macam mama qiestina tengah happy je kan?
yeee harusla happy, sebab after 9 days lost contact dengan incik rummate belahan jiwa saye itu hari ini deringan 'yang terindah' berbunyik dengan indah.
chewah, teros mode gundah gulana jadik gumbira ria :)




papa qies pulak macam tau je wifey diye ni tgh berserabut memikirkan hal prebet & konfidensel kat opis tadi.betul-betul right time bila papa call tadi. coz i need him soo much.bile dapat dengar suara papa teros rase tenang.ewah.siyes tak tipu.hebat betul penangan.
instinct kite selalu sama kan bee, hmm deswai we are destined to each other kan.tak syak lagi!
rasaku rasamu jua gitu.chewah..

hal ape yang menyerabutkan itu?
phewww rasenya tak sesuai nak dishare kat sini sbb ramai stalker tak bergaji suke skodeng belog femes amos lah sangat neh,padahal belog cap biskut bijan hangit jek.kang tak pepasal statement ku dipropagandakan dah jadik lain.so takyah citerlah ye.fullstop.


** hal prebet & konfidesel tak elok diskas secara open.takot org interpret lain.huhu.

okay tamau rosakkan mood bunga bunga chenta sbb fikir hal keja.huhu.



apepun bee, thank u sooooooo much sebab selalu jadik pendengar huney yang setia :)
seboleh-bolehnya huney nak citer yang besh besh je bile bee dapat call huney sbb bukan senang kita nak dapat bercalling-calling mcm ni. kena pulak route ship papa kali nie 2 mggu skali baru alik KSB,baru dpt phone line + internet line.so sgt berharga mase mcm ni.tapi iyelah for sure as hubby & wife kite nak share everything kan. tak kira suka duka.bee pulak suke tanya huney how keja seme.then suke je dengar bile huney citer pasal itu ini especially pasal anak manje kesayangan kite sorg tu.

the best part, citer pasal qies lah kan.citer qies dah pandai itu ini.haih.papa pon bertambah tambah rase rindu bile dpt tau qies dah bijak,dah mule kenal itu ini.tak semena-mena mama pon rase macam sayu sbb papa tak nampak miracle moments buah cinta kita tu.kalo papa ade sure papa yg happy lebey dari mama kan :)

nie pulak dah dekat nak puasa, entahla tersayu je rasa hati.maybe sebab dah 2 tahun berturut dapat puasa sebulan penuh dengan papa, terkenang sonoknya kite g bazar ramadan tu seme.1st year we are just married then last year mama memboyot tggu hari nak deliver qies. kena pulak kul 4 pagi mama dah bgn masak lauk sahur utk papa.how memorable seme momen tu.sonok sangat kan! priceless.
then this year mama cume berdua ngan qies berpuasa.bersilatlah time nak buka pose tu nti sbb qies skrg nie manje sangat,asek nak mama polok dukung kiss diye bile mama dah alik work.tapi takpelaa mama happy juge. at least mama ade qies yang buat life mama ceria selalu dgn keletah & kecomelan nya :)


okay mama tink too much kan pa. terlampau byk fikir sampai risau tak tentu hala.mama tau mama kena selalu positive.bile kita nakkan sesuatu harus lepaskan sesuatu,korbankan sesuatu.semuanya demi masa depan kita bersama kan.
mama kena kuat demi qies.


okay okay.


mama tengah kuatkan semangat la neh.even kadang-kadang prob yg dtg tu buat mama tak keruan berseorangan disini.eyh, sape kata mama seorang kan? mama ade qiestina yg bijak, ade family member & kawan-kawan yang baik hati dan semestinya ade ramai sangat kengkawan belog yg sgt concern.tu seme buat mama jadik lebey kuat.lebih tabah.dan bila menyedari semua tu seorg yat nie merasa takkan ade sebertuahnya diye sbb diye punya ramai insan yang really care disekelilingnya.like seriyesly.erggh.


paling bermakna qies shayang mama.tak mampu hidup tanpa mama :)


everything happen fo a reason.
bila tuhan menduga, takkan melebihi kemampuan hambanya.
yes, mama selalu pegang kata-kata hikmat nie.


dan yang penting papa pon sebenarnya sentiasa ade disisi tiap kali mama hampir terjatuh kan?
zahirnya tak nampak, tapi selalu ade.semangat yg papa selalu papa berikan buat diri ini terus kan bertabah.insya-allah.
mama seharusnya bersyukur sbb ade papa yang tulus ikhlas menyayangi tanpa syarat.
yang kerap kali menyokong biar kadangkala kritikan papa tu nampak keras.
biar kadangkala teguran papa tu buat mama teremo seketika.
mama tau dalam hati papa tu ade taman kan :)

yealah sapa tak sayang wife kan.huhu.
tu sebab papa kata sayang bini kena tinggal-tinggalkan ye?
*dush dush*



eyh daaa kenapalaa mama qiestina berbasa basi malam nie?
sindrom kerinduan tahap dewa melanda kot.wakaka.
ade rase meluat tahap gaban tak? ADE??? ade mak kesah? kuikuikui.ini belog mak, so main jauh jauh kalo rase ahh nyampahnya :Pp



macam panjang pulak bebelan mama arini kan,ahaks.


btw mama rase happpppppy sesangat coz start pukul 12 lebey tgh malam ni until pukul 2 pagi mama & qies 'berdating' thru webcam ym utk top-up bekalan kaseh syg for almost 2 hours. punyela mama tggu papa smpi abes duty.shift papa work kul 6 ptg-12mlm.
plan asalnya mama & papa je nak berdating berdua-duaan sambil golek golek skali qies bole terbuntang mata happy happy pulak nak join mama & papa berwebcam.adoyai ini budak mmg sgt obses lappy apatah lagi terdengar sora papa kecayangan diye!
tapi qies gud gal je kan pa, tak cranky even terganggu tdo diye.sungguh memahami mama & papanya nak berlovey dovey.hiks.


so hasilnya 3 of us bergelak gelak di tetengah malam bersame.haih inipun dah cukup membahagiakan kami.geng geng seafarers club tentu sangat memahaminya kan:)
untuk kami yang berjauhan spt ini, lelebih yg tersayang berada di tengah lautan momen mcm ni mmg sgt precious! seriously.




senyuman anak beranak yang kerinduan :)

line tak brp okay,so gambo blur-blur je.tapi oklah nampak juge wajah kesayangan hamba.
ngeee..

ewah lebar papa cenyum tengok aksi anak dara kesayangan yg macam-macam.ehehe.
si qies pon sakan terbuntang mata tetengah malam demi papanya..
hope lepasni qies tak demam windu lagi ye shayang..
*shian qies mlm nie dia asek batuk-batuk je*








a walk to remember..






nothing gonna change my love for both u.

mama & papa always love u our precious baby!:)


for papa sayang, thanks sayang sebab sanggup korbankan masa rest + tdo papa tadi bcoz nak spend time berwebcam dekat 2 jam ngan both of us kat sini.it's more than enuff bekalan kaceh syg papa kasi tu :)

we luv u sooooo much.
yes really really beri beri strong.

papa take care yeah.esok kite sambung gusip kat phone sampai bateri abes lagi.hiks.

lot's of luv,

mama & qiestina
putrajaya.

9 comments:

~LaDaYaNa~ said...

qies n mama nya dah x rindu2an lg kan...hehe..suke je qies ye nk jmpe papa die di alam maya smpai x tido...ape2 pun hope akak n qies hepi2 always k..slmt b'puase kak yat..=)

CuppyCakeMommy said...

uwaaa..sedihnya baca..canno imagine if iam in ur shoes..be strong..be very2 strong

NURUL said...

nak tnya nurul dah berjaya besarkan gmbr tp follower list, gmbr2 kecik, semua yg sebelah kanan tu hilang la yat . mcm mana ye

Mama Qiestina said...

NURUL,

alamakkkkkkkkk macam mana bole ilang tuuu? haih part ni yang tak expert lah pulakkk..musti time nurut set blog width tuuu terlari setting.

Mama Qiestina said...

mommy mia,

ala jgn bayangkannnnnnnnnn tau :(

nanti syedih jugak sy tak reti nak pujuk.sobsss.

qies faktor sy jadi kuat kot.ehee

Mama Qiestina said...

yana.

oklaaaa dah happy ckit :)

selamat puaaasa jugak eyh!

Mama Farra dan Faris said...

blurrrnya muker pak keram...:)

dah ilang angau dah..

mak ngah nak alik kg ujung minggu ni..

nak ziarah adik aiman n atok nenek..

yom

Masrina binti Alim said...

I like ur statement kak:
'Jika maukan sesuatu,kita mesti korbankan sesuatu yang lain'.
itu jugalah pegangan saya utk menjadi sekuat semalam,hari ini dan hari mendatang..
Inilah lumrah kehidupan kn kak..kita takkan upaya punya segalanya dlm satu mase..we have to sacrify.

Masrina binti Alim said...

I like ur statement kak:
'Jika maukan sesuatu,kita mesti korbankan sesuatu yang lain'.
itu jugalah pegangan saya utk menjadi sekuat semalam,hari ini dan hari mendatang..
Inilah lumrah kehidupan kn kak..kita takkan upaya punya segalanya dlm satu mase..we have to sacrify.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails