yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, August 19, 2010

Iftar geng muda mudi 2010 | Taman Equestrian Putrajaya

gendang gendut tali kecapi,kenyang perot suke hati :)

ewah kemain lagi siap berpantun malam neh.
motif? huhu.

dear ciken mom, kak yus yang rasenya sudah tidak sabar -sabar lagi melihat momentos terbaek buka posa geng muda mudi, mama qiestina merajenkan diri utk menempek momen itu disini :)

apepun tq soooooooo much sbb mama yus lah orgnya yg jadik mastermind buka pose muda-mudi neh.gigih emel tanya sapa nak join & booking tempat yg superb ni seme.terbaekla!
diam tak diam, dah kali ke 5 gathering buka pose geng muda-mudi macam ni dianjurkan.daripada mama qies bujang trang tang tang,kenal papa qies, kawen, preggy + ini 'tawon mebawa 'handbag syomel ' bersame.cumenya tawon ni ahli makin kurg sbb ramai dah berhijrah ke tempat lain.mama qies je yg setia 'disini'.eheeks.


okay mari kite lihat momentos makan sampai senak pewot sambil beramas mesra,*err ade bunyik len macam ke* dan bergelak ketawa bersame geng-geng seopis yg gile kentang.huhu.







the 4 of us.

mama angkat qies : ibu rinie & mommy ori
bonda eyta maya je missing in action.sobss.

qies guest yg paling junior,ehehe.so mamam free je semalam.budak 6 thn ke atas kena bayo 25 hengget per pax.





the partner in crime.
jimah,edan, jijoi, shah,lias boyer + ciken mom.
borak gelak sampai bergegar bangunan.nguhahahaahaa.

semalam 9 org je yg dtg tapi ya rabbi havoc gilees.besh besh!
yela kat opis mana ade mase sgt nak berhiphiphooray mcm ni kan u olls?
:)


*tengok tu makanan ya rabbi makan ke melantaklicious tu*




okay mari kite lihat foodies yang yummylicious dan ape yang menarek kat buffet ramadan taman tasik equestrian putrajaya!

* sorilaaaaaaaa mak-mak buyong kalo termengences + korg yg puasa tu sila bertabah ya :P*







macam macam adooo! makanlah sampai senak pewot.
mama qies larat tak larat pon 4 pinggan amik makanan.ahaha.

saja nak rase seme yg ade, tapi tak larat gak nak rase.huhu.






sempat lagi berposing seblom berbuka :)




mama mamam neh utk pembuka iftar,sodappp gileeeee i tell u.tambah 2 kali :)
udang beso,sotong beso.yummmeh.



mari kita lihat gaya mommy + daddy angkat qies tlg babysitkan qies while mama bz jadik photog dan ber mamam-mamam.


muke je brutal ankel lias ni, tapi dlm hati ade taman :Pp
pandai die layan qies, tapi weyy napa ko kasi anak aku tembikai ais tuu? matilah papa diye marah.uhuks.

qies memula takot ngan ankel lias, yela diye ingat bai mana kan..ahaha.





qies dok tenung je mamam dpn diye tapi mommy ori tak kasi qies pegang.haha garang mommy ori.





ankel dan tilam bono sebok kacau qies macam biase.tapi qies ngah syok mamam kopok fish so dia buat dek je.ehehhe.





amboiiiiiii comotnya anak mama neh.tapi alhamdulilah diye sgt gud gal semalam.behaved je tak nanes ke meragam.cume bile dah dekat kul 9 tu dia mule cranky nak titon.

mama yus pon kata qies baek :)
syukurlah, senang di bawak majlis.mood tgh baek semalam.


tapi lama-lama dah busan dok kat baby chair nak gak berdiri bwh meja mcm ni...




anak sapelaa ni? biarlah die explore asalkan dia tak meraung raung :)



ewah ewah dah raya kee ni siap ade lemang pelita bagai? tapi siyes dah terase suasana raya semalam sbb lagu raya berkumandang je kat situ.siap tertaching la kejap tingat papa qies bile dengar lagu sudirman dari jauh ku pohon maaf tu.sobss.
[baru plan nak banned lagu raye thn nie,huhu]





ewah macam model hari raya kan? :)
ibu rinie siap gaya ayu baju kurung tuu.



sebelum acara berbuka pose bermula, tak sah kalo takde acara potogedix.
derang nie seme memang pantang nampak kamera, apatah lagi photog ala-ala pro
[ankel fesol] bawak DSLR canggih baru diserbis.so terbaeklaaa hasilnya.




ewah ewah kemain lagi seme pakat nak jadik coverpage berita harian mcm qies kee? lol





ciken mom + anak-anak ciken nya.
seme bajet vogue la tuuu.eheheh.

amboi gaya memasing tak menahan...
cewah nie muke carik makan neh :P





dan dua org nie cam beselah selalu jadik mangsa tembakan paparazzi itu :P


qies baru lepas poopoo tu yg moke tamau senyum.ehehe.






mama..mana kuda? qies nak tenokkk!



okay kengkawan seme, kalo u all rase berminat gak nak berbuka pose kat Mangiamo Cafe, Taman Ekuestrian Putrajaya, Presint 5 Putrajaya bolelah datang beramai-ramai.i tink oklah 45 hengget net yg dibayar tu, worth it sbb food diye pon byk choice,rase pon not bad :)

sekali sekala makan kat luar ngan yg tersayang, ape salahnya kan?then surau diye luas, bole terawih berjemaah kat sana sekali.

BUFFET RAMADAN 2010, BERMULA 13 OGOS - 7 SEPTEMBER !
RM45 untuk dewasa
RM25.50 untuk kanak-kanak (6-12 tahun)
Percuma (6 tahun ke bawah)


for more info bole tengok kat:

SINI


okay dokey.mata dah terasa kelat.qies pon dah selamat bermimpikan ayahandanya tersyg.masuk hari nie dah 4 hari tak dengar kabar berita papa.windu dowh! another 2 weeks ++ kot baru papa ade phone line *kuat kuat*


selamat berpuasa hari ke 10 kalian :)

jangan lupe berniat puasa & bangun sahur sok pagi.

tata!



10 comments:

Yus said...

wah terbaeeeek... qies memang behave.. walaupun 9 orang tapi macam 19 orang dia punya kecoh..huhuhuhu

~LaDaYaNa~ said...

terliur sungguh kat kueh teaw tuh...nyumm..nyummm..=p

mamamarissa said...

baik jer qies, tak meragam pun!!!

nampak mcm menarik, hows the food yat??? sedap tak???

Mama Qiestina said...

mama marisa,

alhamdulillah qies behaved time mama bawak mamam aritu.kdg2 mood tak baik asek nak dukung jugakk tuuu :D

food sedap...4 out of 5 lah yat bagiii.trylah g bawak si bam bam mamam :)

Mama Qiestina said...

kak yus,

eheheheh tula mama dah pesan2 awal2 kalo nak ikot mama g buka posyer dok dendiam..kalo tak mama tggl ngan mak ngah.hahaha.

syukurlah kak yus,dia paham papa dia takde nak mengada lebey.hiks.

lenkali kita buat agi makan2 camni eh.terbaekkk!

Mama Qiestina said...

yana,

yes that kuetewow sgt marblesss okah.2 kali akak tambah tuuuu :D

Mawar misswateva said...

kak yat.. nk tny ni.
menu kt Tmn Equestrian tu ok x?
bcoz next week mawar handle buke poseofis. so mmg da booked kt Tmn Equestrian tu..nmpk dlm gambar buffet die cm x byk je..

need ur help kak yat..=) *hugs*

Ajonz said...

wahh koo sesedap rase up kat blog ko ye yat hahahahha aku nak royalty aku leh hahahahahhahaha :P

Nway thanks for upload picas nih kat blog ko. Aku bz giler xdan nak hapdate.

Yus: aku hapdet kat Fb nanti

Mama Qiestina said...

mawar,buffet dai banyak laukkk sedap semenyaaa,akak tak smpt amik gambo qies nak dukung timee tuu..

pegilaaa sini,siyes worth i dear :)

Mawar misswateva said...

okie kak yat..thanx!=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails