yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, August 25, 2010

momen 15 ramadhan, tepat jam 6.13 pagi sesuatu yang terindah pernah terjadi ;)




ewah tajuk pon sudah menerangkan segala-galanya kan :)



to my loyal reader ofkos sudah tau ape yang terjadi 15 ramadhan, jam 6.13 pagi itu kan?
kerana kamu semua hari-hari mengikuti perkembangan keluarga kecil serba sederhana milik yatekhram ini kan.

what? tak dapat nak refresh?
okay okay takpe, saye maafkan kamu seme kalo terlupa tapi tidak bagi mama qiestina dan tentunya papa qiestina! HAHA.
mana mungkin kami terlupa hari itu dalam sejarah yang telah menukar status kami kepada mama & papa buat eryssa qiestina.

tahun lalu, tepat bulan islam 15 ramadhan, di keheningan subuh 6.13 pagi kedengaran tangisan si syomel yang pertama memecah suasana hospital pakar an-nur hasanah bangi.ewah tipu je.qies nanes tak kuat.maybe staff dewan bedah je dengar :Pp
mama still mamai that time after kena belah pewot sbb walopon mama berjuang utk bersalin normal selama 24 jam tapi rupernya qies nak kuar ikot tingkap jugak.maklumla bak kata ankel faizul baby sekarang kan seme zaman WINDOW.hahaa.[window seben ke hape,lol]. tak kesahla cara mana pon yang penting atas izin ALLAH dan kegigihan barisan dokter yang hebat like dokter fatimah yg cool & dokter ikram yang mengepidural lalu membius utk dibedah tu sudah menyelamatkan 2 nyawa dgn jayanya.syukur,syukur syukur :)


tetibe terkenang entry dokter farynn.betapa mulianya kerjayamu sahabat.
sanggup bersengkang mata, ntah mase bile u all makan sahur seme pon tatau.haih sayu pulak.
semoga ALLAH limpahkan rezeki berkat keikhlasan kalian semua..
dan muahh baby aina bermata lentik cket.*eyh tetibe* hihihi.



segala momen terindah itu telah mama & papa coretkan di sini & dikongsi bersama kalian yang setia bersama kami.untuk kami jadikan sebuah kisah klasik yang terindah utk dikenang sepanjang hayat :)
* untung kan baby sekarang,mama & papa pandai berbelog utk coret tiap saat perkembangan derang,ehehe*

flashback all those beautiful moments,

birth annoucement from papa qiestina

pixas qies at annur and our mini home

rakaman video pertama qies dilahirkan



sunyum mama bile tgk flashback seme momen neh, siap tersayu mengalirkan airmata.haih hati ibu-ibu memang macamni kan,cepat rase taching bile lihat anak sendiri :)
pastu macam tak caya anak yg dikandung 9 bulan tu dah syomel, syantek,bijak,cerdik pandai macam-macam.
berbunga-bunga je rase hati kan mommies?


syukur syukur syukur.
sebab ALLAH beri peluang utk mengecap nikmat ini.
untuk menikmati ciuman selamat pagi dari si masham musyuk yang dah pandai bermama-mama neh.yang dah pandai salam tangan mama neh.*syahdu*





hari nie ngam-ngam 10 hari papa tak dapat dikesan.rindu sudah mula merasuk neh.keshian qies asek berpoppa-poppa beberapa hari neh.haih angin lalu, tlg sampaikan salam rindu kami pada kesayangan kami di tengah lautan vietnam itu yeah.kami rindu diye sesangatnya.mama rindu nak gussip melaporkan macam macam,qies rindu nak manje manje babling.ehehe.

pulanglahhh ku merinduimu sayang, ku menantimu di hari raya...
ewahh...siap nyanyi :P



kehadiranya totally merubah life mama & papa :)



okay dokay,nampakya baby kelahiran 15 ramadhan sudah membuntangkan mata dan bergayut-gayut kat badan mama while mama menaip ni.haih kalo dah lahir subuh tu tetap nak bangun di subuh hari bermain-main. tetap nak kacau mama berbelog-belog an.habesla keyboard rosak lagi sbb tgn syomel sorg neh.ni butang CTRL dah tercabut dah ni.grrr..





baby ramadan yg cheeky,bangun teman mama sahur sbb nak main wayar.haipp!

geget rabbit MCD tu peberet die skrg,eheks.


semoga sayang mama jadik anak yang solehah.
berbakti pada agama bangsa & negara.*ameen*





qies pestime ikot mama berterawikh kat masjid besi precint 2 last friday.
sukee sgt diyee.tunggu next entry manyak lagi pix :)



selamat berpuasa hari ke 15 lovelies.
rebutlah peluang melipat-gandakan amalan dan jangan buat 'ketupat' yaaa :)



** tengah fenin mencari external hardisk,termissplace tatau kat mana rumah ke opis,huwaaa dahla seme gambo qies newborn -5 mths ade dalam tu tak save dlm lappy.sobss.pliss pliss sape jupe pulangkan kat saye.
seme momen tu sgt berharga.nasib baek ade belog bole save a few pixas.

21 comments:

Iryani Noor said...

happy birthday dear qies..
ikut bln islam qies lahir 15 ramadhan yer..
moga jadi anak yg solehah..

*mesti mama lompat2 dpt call dr papa Qies =p..

nanie said...

eryssa qiestina...happy birthday..,semoga jd anak yg solehah.,taat pd perintah agama.,mama dan papa.semoga diberikan kebahagiaan hingga ke hujung nyawa.ameennn

nanie said...

owh...nnt besday bebetul bln inggeris hahaa auntie wish lg erk...kikikiii

puterikurekure said...

yat, ikut kalendar hijrah qies dah setahun la ye? oh. beza qies dan khalish cuma 15 hari je la kalau camtu. hehe. khalish kan lahir on 1 syawal.

happy birthday eryssa qiestina! jangan noti2 tau.

Mama Qiestina said...

antie nani.
ma aceh for wishhh :D

hihihi bulan omputeh nanti dtg wish lagi okey.hikhikhiksss.

Mama Qiestina said...

mama khalish,

ma tq :)

hihiii yela kan anak kita bby ramadan + syawalll :D pantang bula rayaaaa sabauu jelaaah kannn.ehehe.

Mama Qiestina said...

antie yani,

me kasehhhh :D haah bufday qies bulan islam hari nieeelah.kejapje kann..baby ramadan dah bufday.

ehheeh tguu poppa dia kol wish la neh.

Twiggy said...

:) time flies.... time flies... my Alisha's turning one soon too...

Mama Qiestina said...

mama alisha,

ehehehe tingat kita sama2 counting day kan nak bersalin arituuu.tup2 anak kita dah nak setahun :)

HaninFarshid said...

happy birtday cutie qistina :) semoga dimurahkan rezeki selalu dan membesar dengan bijak dan taat kepada mama and papa...

sabar eh...nanti papa qistina call ler tu....i know he misses u too..

nieda said...

happy birthday si comel qies..untung qies setiap detik indah tertulis di blog

Mama Qiestina said...

tq antie haninn :D

hmmm tula kejap je dah nak 1 yr old kan :)

qies tgh tunggu papa kol laaah nii..dah 11 hari takde kabar.windu changat!

Mama Qiestina said...

antie nieda,

ehehehe tula pasal, seb baek ade mama yg rajen nak save all her story in this belog.dahlaaa external hardisk ilangggg.sobsss..hope papa qies ade simpan copy kat lappy dia.

@e_da said...

Happy besday to besday girl qiestina.. moga jd anak yg bijak dan solehah ya...

Dokter faRyn said...

selamat ulang tahun qies cygg!!


teringin nye nak jumpa si bambam ni :)

Ibu Alia Kaiyisah said...

Hi Qiestina. Selamat Ulangtahun. Kiss sikit!!.

Ops. Qies share birth date dgn anT lah. 15 Ramadhan. Leh geng nih!. :p

Mama Qiestina said...

antie faryn

qies pon tingin nak jupeee antie ngan aina.mama tu dah 10 thn lebey tak jupeee antieee.one day kita ghat okee!

Mama Qiestina said...

antie eda,

ma kasehhhhhhhhhh :D

muah mika ckettt!

Mama Qiestina said...

mama alia,

eheheheh samalaaa pulak bufday bulan islam ngan qies yeee.suke sukeee :D

Anonymous said...

qies nye birthday sama dgn khadeeja irzan. sbb tu bonda khadeeja suka baca blog mama qies nie .. rasa mcm dekat gitu ...
anyway hepi birthday dear! [bonda khadeeja]

Mama Qiestina said...

hye bonda khadeeja :)

eh besday kita shameee yeee deeja..
5 sept 2009? waaaaaaah ade kawan..btw deeja takde belog ke? fb ade tak? add mama shaye lahh:

puteri_qiestina@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails