yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, August 30, 2010

qiestina ikut mama berterawikh di majid keluli :)

^____________^



alhamdulillah dapat juge mama berterawikh kat masjid kali ini..
dan kali ini lebey berarti sbb bawak qies bersama :)
selalu mama just buat kat rumah je after qies dah titon, tapi teringin nak rasa suasana berterawikh berjemaah kat masjid.
pahalanya pon 27 kali lebih baek dari kita buat sendiri kan.
rugi kalau kita tak rebut peluang di bulan penuh kemuliaan nie.



mak ngah + pak ngah qies ajak mama & qies berbuka then teros berterawikh kat masjid keluli precint aritu lepas keja.
sesampai je masjid, anak dara kesayangan papa teros sakan crawling mengukur masjid nan indah tu.diye memang suke sangatlah tempat luas macam tu.kesana-kemari merangkak dengan happynya :D


qies memang jadi tumpuan jemaah yang datang aritu.ehehe.
seme tanya diye dah berapa bulan, nama sape.alaaaa anak poppa ni :P
siap ade yang mintak izin nak dukung qies seme, papa taula kan qies bukanya tau takot org.seme org diye nak aje.tapi mama mmg monitor diye ajelaa,bahaya.
yela kan even dalam masjid,anything can happen juga.



papa tengokla nie aksi anak solehah kita sebaek je sampai dalam masjid..





crawling ukur masjid yang cantik & indah :)




dan bermain dengan kak farranya.

takpe kita expose dia mengimarahkan masjid, supaya die kenal ini rumah ALLAH.
mudah-mudahan nanti bertemu jodoh ngan imam muda.
haih gurau jek.mudah-mudahan jadi anak solehah :)
*insya allah*




qies behaved je while mama solat tu, diye dok depan mama.
diye leka main-main toy diye.
tapi die nanes kejap sbb ade budak lain cube amik toy diye.
qies mmg tak bole org amik brg die..
beria dia pegang kaki mama mengadu..shian diyee.


haih that time mak ngah diye take over babysitkan qies.

* ma aceh mak ngah*


that time mama tengok seme mama yang bawak anak seme kejap -kejap berenti solat sbb nak tgk anak-anak derang okey.






pastu start merangkak jalan-jalan lagi :)

memang tatau fenat tau.tak mengantok lgsg sampai pukul 9.30 malam.
mama buat terawikh 8 rakaat aje.






anak sedara manje kecayangan mak ngah :)

kak farra pon ikot mama diye solat sama tau..bagus kak farra.sok qies pon mama belikan telekung ye cayang..







after solat maghrib kami makan beramai-ramai.
in the pix MIL mak ngah qies pon join us.
sedap juga foo yang disediakan, macam macam ade :)

sonok rupenya berbuka kat masjid ni, pestime mama rasai.
terasa suasana ukhwah, berkenal-kenalan dgn jemaah yang lain.





kesibukkan seorang mama, sambil makan sambil jaga qies.
risau die merangkak laju kemain!



okay dah siap solat, jom kite alik ye thayang!



pak ngah, lenkali kite pegi lagi boley?

qies suke lah g masjid :))




diam tak diam ramadan kian meninggalkan kita semua kan :(
sayu rasenya sebab belom tentu ramadan akan datang kita kan dapat nikmatinya lagi.
apepun manfaatkan 10 malam yang terakhir sebaiknya yeah.


harapnya, semoga ramadan kita kali ini memberikan impak yang positive dlm hidup kita hendaknya.
merubah kita jadi insan yang sentiasa bersyukur atas nikmat & rahmat dari-NYA.


insya allah :))


'SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA'

dan selamat bercuti lagi.yay i liokeee :)


4 comments:

dieha said...

insyallah moga jodoh bersama imam muda...amin..hehe..untie diha dah aminkan tau..beshnya..luas sggh masjid tu..xdpt nk g..wat d umah je..teringin jgk ke masjid..alhamdulillah moga menjadi ank yg solehah..

Mama Qiestina said...

antie diha,

amin..

amin..
aminn..

:D


itula harapan kita kan,moga anak-anak kita jadik anak yg solehah,warisan kita dunia akhirat :)

Suliana said...

baiknye qies. kalau aqil ni, mau dia duk gayut kat kaki aku sampai aku habi smbyg. tak leh tinggal lansung..

p/s: berkilat lantai masjid qies mop :-)

Mama Qiestina said...

sue,

ala ikot mood gak si tecik niii.kalo time manje habes gayut kat mama saja :D

ehehehe tula kilat kan lantaiii...wakakakak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails