yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, August 15, 2010

stok bekalan ninina dah top up,bekalan rindu?






selamat berpuasa di hujung minggu u all :)

aih gigihlah pulak mama qiestina nak mengupdate 'rumah' ni di weken camneh.huhu.
after sahur mmg taleh nak zzz sbb nak kena monitor si tecik yg turut sekali bgn bersahur.
mama bgn kul 5,dia pon terbuntang mata then bagi senyuman plg manis kat mama
* haha angau mama seketika*

qies mmg camni, jarang die nanes kalo bgn titon.baek kan diye pa ?

tapi kalo dtg mood tak baek diye mmg hilang sabar lah jugak mama diye neh,like ptg semalam.tah ape kena pas alik dari alamanda tu die fenat kot.mengamuk nanes jerit guling guling.muke macam nak titon dok gosok mata, tapi mama dodoi tamau, buai tamau,kasi susu takmau..die campak lagi botol susu diye.haih time tu mama pon dah grrr *dahla tired puasa* tapi eish tak sampai hati nak marah diye kan.mama teros bukakkan baju die mandikan diye.suke pulak dia main air.after mandi mama popok-popok cket atas sofa tu teros je titon.dah kepenatan nanes la tu plus badan dah besh kena mandikan :)

pastu kul 5 ibu rinie diye dtg umah nak ajak qies ngan mama g bazar ramadhan kat precint 2 tu.kira pestaim la qies pegi bazar after lahir nie.last year pegi dia dlm peyot tgh memboyot tggu hari.ingat lagi kan pa, kaki mama bengkak cam gozilla time tu tapi gigih gak nak ukur bazar.kihkihkih.*miss that moments tetibe*

qies baek je kat bazar,yela mama dukung mmg sukela kan. sebok je dia nak pegang itu ini.cube dm stroller kejap je dah meraung nak mama dukung.haih sabar jela.dahlah 8kg++, so makanya ibu rinie lah bawak seme lauk pauk.seb baek ade ibu rinie yg baek hati :)





okay kite tengok dolu si masham yang baru bangun titon & dah pandai mengamuk guling-guling tu..



tgn tak lepas ngan babybite beskut diye.tapi bkn nak mamam sgt tu.buat main je lebey.
habes lantai tu pa, tired mama kena mop selalu.






gigit straw pon hobi baru diye.haih anak sapolah neh?

* anak pakcik ekhram laaa kan*
kuikuikuikui.



eyh eyh.
papa lupe nak tanya.
syomel tak koleksi baju qies nie seme?
mama tgh gile kumpul sleepsuit + baju bajan yg macam ni.. ade wording syomel, ngan suar corak belang lah,polkadot la..ehehe rase nak kunyah jek.*qiespon pakai suar sedap cam mama*
HAHA.





taraaah new colection ninina.

kat mano beli?
biarlah rasia boley? nanti org tiru baju qies.wakakaka.*bluwek*
tapi reganya murah-murahnye je tu olss.
yg pntg syomel & selesa :)


oh yea papa sayang, tau tak anak papa nie sangat kuat mamam sekarang neh.
maybe after baek demam cirit ber aritu,dia nak gain semula.
baguslahh kan :)

bekalan mamam + susu yg kite sopeng before papa naik kapal sebulan lebey yg lalu tu seme dah nak habes.tapi semalam mama dah topupkan semula.tapi hampeh betul susu enfapro A+ bley sold out pulak kat carefour alamanda.haih ramai betul num susu neh.tapi syukurlah mama dah dapat beli kat pasaraya darussalam tepi opis mama jegh.harga pon murah, sama cam carefour jual.mama beli 3 kotak je.sebab next month qies kan dah 1 year old so nak tuka enfagrow A+ pulak :)




qies suka mamam cerelac nie seme.ada macam-macam perasa.bile malam selalu mamam nie sbb mama tak sempat masak bubur nasik diye.kat skola je mamam bubur nasi yg homemade :)

tapi qies okay,tak memilih mamam.bak kata mak ngah diye pewot tong sampah cam papa diye.
ahaks :Pp





susu yang papa belikan tu tinggal setin je.huhu kuat kan qies num susu?

kalo malam selalu dia num susu 4 kali.sekali num 4oz.
takpe biar sihat + bam bam :))


kalo dah kuat mamam + susu sure kuat shishi & poopoo kan.ahaks.
so semalam mama belikan lagi 1 pax mami poko.yang drypers tu seme mama dah hantar kat skola.diye siang pakai drypers je sbb shishi tak manyak.kalo malam kena mamipokok jgn kasi bocor dan dia pon tdo lena penuh senyuman *ewah*.bile jalan jalan pakaikan drypants sbb sgt susah najk pakaikan pampes skrg ni,berguling je kejanya.



pampes oh pampes!






dapnyeee bubur!

arini amma masakkan yayang bubur ayam peberet yayang eyh :)



okaylah papa, mama nak g tengok ape anak dara kesayangan kita tgh buat dalam bilik tu.takot diye memanjat katil je.semalam mama kemas dapur then senyap je dia masuk bilik dan buat aksi yang mengerikan tapi sgt mencurik hati ni,



berjaya memanjat katil dgn jayanya...
gelak gelak dari dapo mama bole dengar..
suke dapat naik katil ropenyaa..





camanalah mama nak marah bile dia kasi senyuman lebar camni?

* anak oh anak*



so to papa sayang, enjoieeee all pix yaaa :)
kapal masuk KSB arini kan, nanti kita webcam agi sampai fengsan ya.

we love & mish u soooooooooooooo much.
mwah!


** hari nie tatau buka posa ape,semalam sgt heaven ngan berlambak lauk tunjuk ala ala pesta mudamudi a.k.a pesta bujang ngan ibu rinie.mama kan 'bujang' skrg. ahaks ;)
will update next entry.

6 comments:

Masrina binti Alim said...

Samelah kite kak..asek ngemop lantai je.skang lg lah dah pandai sdiri.purata shari ngemop lantai hampir 4-5 kali..
kuwusss semangat eden..huhuhuhuh
Adam dulu pon suke gak makan cerelac tu..mcm2 perisa ado..makan seme..tukar2 rase..

dieha said...

soping sakan yat...stock manyak tu...hehe..comey qies senyum..

~LaDaYaNa~ said...

kak yatt..ade award utk akk n ninina..jenguk blog sy k...:p

nieda said...

wow banyaknya bekalan Qies..takpe asalkan sihat..risau kalau budak2 susah nk mamam.

Marsha~ said...

dia pakai M lagi ke??? kecik gak pinggang dia eh?? qila & ariq, 5 bulan dh pakai L... ikut pinggang bapak dia.. hehe

Suliana said...

wah, senyum lebar dia eh..hidung tu kna kuku ke?hehe..notty ye..drypers malam tak tahan kan? bocor je kalau heavy..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails