yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, August 13, 2010

kunjungan qiestina ke masjid besi putrajaya :)





orang kata melentur buluh biarlah dari rebungnya :)



mendidik anak-anak untuk mencintai ALLAH bole dimulakan sejak dia dari dalam womb lagi.
mase mama bacakan ayat-ayat suci al quran, diye kickin jee.sukeelah tu :)

then, kita bole kenalkan dia dgn ilmu agama since tecik-tecik lagi sbb baby mmg cepat tangkap pape yg org ajar.macam qies mmg diye suke sgt dengar laungan azan + zikir kat astro oasis.mmg terdiam diye bile dengar.macam paham jeee.haih sejuk pewot mama mengandung :))



ramadan ini, mama rase teringin nak berterawih kat masjid/surau tapi memikirkan ade baby qies rase macam susahla pulak.sbb bile kat rumah pon qies mmg suke melekat ngan mama bile mama solat,kejap kejap melintas dpn sejadah mama, pastu dok depan mama tenung muke mama, pegang kaki mama & bile mama sujud dok pegang-pegang kepala mama.haih.rase nak babap jee.tapi bile memikirkan biarlah diyee .biar dia blaja solat bile tgk mama solat..


then ade terbaca pasal solat sambil dukung baby kat SINI.

rase macam nak cubelah juge berterawih ngan qies nanti kat masjid / surau.
mak ngah lalingss, nanti kite p sesama eyh!

:)

boley kenal-kenalkan qies dgn masjid lagiks.yela inilah masenya plg sesuai kan...


bebaru nie [before posa] mama bawak qies g solat maghrib kat masjib besi putrajaya ngan mak ngah diye :)
qies suke sangat kat masjid tu,space kan luas.dia sakan la crawling sini sana.bile mama solat dia behaved je tak kacau pun.tapi tula risau org 'kidnaped' ke ape bile qies asek kesana kemari.qies dah tatau takotkan org.sape-sape dukung je dia nak..


apepun di bulan ramadhan yang mulia nie, rase tamau lepaskan peluang utk beramal.
menghayati keindahan bulan yang 1000 kali lebey baek + ALLAH janjikan pahala yang banyak utk tiap hambanya.




lensa mama tak lepas nak captured pix keindahan masjid besi kat precint 2 putrajaya aritu.snap cket je maklumla si tecik tengah melasak.so nak tgkkan diye saja :)





very nice view :)

tenang je rasa kat sini, sangat cantik & luas.
mase kami p ni ade kapel tgh nak akad nikah...






amboi sukenyaaaaaaaaa dia ukur masjid :)

sejuk jeee lantai..





luas space masjid tu sukeee die merangkak kesana kemari...




qies nak g mana tuuu cayang?


* ehehe mak ngah tudung ungu tuuu*




si friendly baby ni suke berkawan,sape sape je dia tegur.ehehe.

* masjid tempat menambah kenalan juga*






dan tak lupe qies ade peminat kat masjid.berebot seme nak dukung diye.ehehe.

* adek adek yang ade kat gambo nie seme, kalo u all baca entry ni drop by komen yaa :)*



Okay dokey.lunch break 2 hours coz today is friday.
mau bertidur-tiduran sebentar + menunaikan solat zuhur :)


jommm!


** ewah seme sakan membesarkan gambar ikot tutorial yeh? sile-sileeee :)
saye dah terjah belog u all tu, menarek tertarek! ngeee.

8 comments:

littlehumblelynn said...

alah tomeinya dia......

zteesyahmi said...

hi.. slm peknln ;)

hemm mnarik gak kan bwk baby ke masjid..? tp was was kalau die shi shi even dlm pampers? cmne ye?

Noor Sa'adah Haji Jailani said...

comeynyer qies yer.. masjid besi tu mmg bes la kak yat.. ari tu p singgah solat.. rasa mcm nk p lagi sekali.. view die pun cantik.tenang. angin dari tasik tu mmg segar.. ada sorg tutor adah dl.. nikah pn kt msjd ni.. cantik je gambar2 nyer..

Mama Qiestina said...

kak lin,

ma kacehhhh :D
samat berpuasa eyh..

Mama Qiestina said...

zteesyahmi,

hye salam kenal :)

ape yg sy paham kena bwk bby yg bersih la,tukakan pampes before bwk g solat tu,tapi kalo dah tuka then time kita solat dia shi or poppoo tapeee,islam kan sgt memudahkan kita :)

Mama Qiestina said...

noor,

ma kaceehh :D

ha;ah sgt best masjid besi tu..cantik + tenang.sonok kalo solat kat sana.aah ramai pilih utk akadnikah,,gambar pon cantek :)

salam kenal yaa :)

ika_nabila said...

hurm melasak betul qies shomell nie...hehe..

Mama Qiestina said...

yes sesangatlah lasaknyaa u ika :D

mama buka posa ambil kejar2 diye skrg nieh.haih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails