yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, August 7, 2010

sesuatu yang indah untuk dikongsi.

pengumuman! pengumuman!


*drum roll plisssss*




hari ini tujuh haribulan ogos dua ribu sepuluh cik eryssa qiestina binti mohd ekhram sharif telah berjaya berdiri lepas tgn tangan :)


ewah ewah.saja je boldkan.huhu.


macam pengumuman nak mula puasa je kan? kihkikih.yea sila abaikan keterujaan tahap maksimum mama qiestina nie kerana sememangnya diye tengah eksaited kerana puteri sulungnya semakin maju ke depan.*wink wink*
mama mana tak happy + teruja kan bile saat macam ni..

:))



hari nie qies melakar lagi dalam diary kehidupanya.tak caya tengoklahh ni kengkawan sekelian alam especially papa tersayang...


.








.





yeahaaaa finally at 11 months old qies dah bole berdiri lepas tgn :)

*chewah gaya angkat tgn tu sgt notty kan,ngan suar pink fit diye tu*



clap clap everybody!

*tapi berapa saat je tumbang la,hik hiks*
takpelaa yang penting qies rajen cube..






mama so proud of u sayang...



bravo my dear pwincess, try harder yeah sayang...
mudah-mudahan syawal nie qies dah bole walk.dah bole kutip wit raye :P
even papa kata tggulah papa alik dulu, tapi mama dah tak sabar ni nak tengok.ehehe.

for papa tataplah kemajuan anak kesayangan kite kat sini yeh! nanti mama videokan pulak pencapaian yang amat membanggakan ni.macam biasa qies rajen mencube,dia tak kenal give up tak kenal fenat.gud gal kan :)




mama qiestina nie dah jadik macam pompom gal ngan nenek diye kat PD neh.HAHA.
tatau nak describe camana perasaan gumbira tu,sbb mcm tak caya my tiny baby dah mule nak berjalan.kejap je kan,terasa baru semalam melahirkan diye.haih sayhdu pulak rasenya.angau pon bertambah-tambah kat si buah hati sorang nie.

qies oh qies ade saja telatahmu yang mencuit hati mama..



okay citer pasal telatah, both of us tengah bersiaran dari umah tempat kelahiran papa qies kat PD neh.so sejak azali nenek qies mmg pecinta kucen.tup-tup qies pon dah jadik pecinta meow macam nenek diyee.macam mama dia jugak syg pet nie.tak caya tgklah niiiii...






sakan qies kejar anak meow..yang kelakar tu tak dapat kejar meow jalan laju sangat then qies yg nanes.hahaha kelakar tgk aksi qies kejar meow tadi...2-2 sama merangkak.kihkikih.





sekali dah dapat, haaaaaaaa amik ko diye picit anak meow tu.lagi mama larang lagi diye buat.mama kata nooo qies,die jerit kat mama.haih.shian meow tu jadik mangsa penderaan qies.eheehee.

mama tamau kasi qies pegang takot bulu2 tu bahaya, tapi qies ketawa kekek-kekek sukee nampak kucen.dah nak buat camno pa? bukan salah ibu mengandung.*tetibe*



dan gambar di bawah ini tentunya sesuatu yang amat papa rindukan.
2 benda kesayangan papa.apekah qies juge kategori benda? haih.okay qies seorang budak comel dan bijak kecayangan papa & mama.tapi si silver metalic di bawah ini tentu sangat papa rindukan kan? haa baik ngaku! sebab huney tau dalam lappy n hp bee penuh gambo silver metalic yang gumuks ni kan, bini ke 2 bee :Pp





lihatla aksi anak papa bersame bini no 2 papa..eheks.





ewah ewah mementang dah pandai berdiri, dalam car papa pon mau berdiri kat stering.siaplaa papa alik kang nak dok atas riba papa sambil main-main hon tu.haih.


the power dream yang dah sedikit usang tapi sangat banyak jasa dan momen buat kite sefamily kan pa :)
kalo ade rejeki kite tangkap dream car papa tu nti, si silver metalic nie tetap kesayangan kite juge.





tengok tu mukeeee cheeky abes kan pa? tah hapa die bebelnyaa tuu.kepochi betul yayang amma & appa sorg nieee..



dan wajah yang mirip potosetet copy paste lelaki kesayangan mama nie tetibe sangat membangkitkan rase kerinduan tak bertepi malam neh...part jelingan manje dan bibit nipis cekci tu saling tak tumpah milik incik mohd ekhram sharif kecayangan saye.



papa, where are u? dah 7 days tak dapat babbling manje-manje ngan papa!



bersiaran dari umah papa kat PD nie asek ternampak nampak kelibat papa.g dapur macam ternampak papa tengah happy mamam lauk asam pedas + sambal udang petai masakkan air tgn mak.then bile g bilik beradu kita yang biasa pon macam ternampak papa. yelah selalunya kite alik kampung mesti bertiga.

haih parah dah neh.rase rindu sudah mula merajai segenap hati & naluri.
siyes, i felt like..
rase somthing is missing without u around.mak pon macam tersasul panggil nama papa tadi.diye ofkos lagi rindukan anak lelaki kesayangan diye.
dlm kes rindu ni, bukan saja mama tapi qies pon dah mula tercari carik papa lately nie. :(
*sigh*


apepun biarkan rase windu winduan ini terus ada...kerana dengan rindu ini buat kita makin dekat di hati ,makin sayang, makin cinta kan bee?
orang kata sayang bini tinggal-tinggalkan..hmm..
tinggalkan demi cari rezeki takpa bukan sbb lain..
huney selalu fikir, rindu rindu buhsan huney kat sini still ade qies yg buat mama happy tapi papa ade sape je kat sana? haih.
mmg huney kena bersyukur kan :)

papa dun wori too much bout this ya?
kami berdua okay je kat sini, it's just that we miss u so damn much..
dah tak lama kan kite nak bertiga semula, ujung bulan depan je kan? hope sempatlah kite beraya dlm baki baki bln syawal tu kan syg..
*pujuk pujuk hati*


okay sayang, till we meet again in our dreams.
siang tadi dah mimpi-mimpi polok papa, malam nie hope mimpi indah lagi.
jupe dalam mimpi pon jadikla kan :)


suwitttttt dream!


** sure hati papa berbunga-bunga cinta tgk aksi si manje kite kan.qies pandai buat mama cair tau.nak marah pon tak jadik marah.dan qies lah faktor mama jadi super duper strong mcm skrg nie.tq bee sbb kasi peneman yang setia ni :))



7 comments:

ummi nia said...

gewamnye antie tgk gelagat qies nie..xlama lg blh kaki la qies bam bam..pas nie mkin susut la bdn qies bila dh dpt kaki..

Dokter faRyn said...

yey!!!

congrats qies cayang!!! go go girl!



tak sabarnye nak tengok aina diri gak. tapi hari tu dia dah pernah buat stunt lepas tangan. adalah dalam 3saat. aku menjerit excited, dia terkejut terus berdepek terduduk. terus takut dah nak cuba. hahahha.


hopefully by end of this month dah terer. tak sabarnyaaa! :D

zieta hafiz said...

yahooooooooooo....qies dh berjaya berdiri!!!!!!nanti dh blh berjalan..penatlh mama nk kejar....

cik puan akish said...

yey..bonda dadif...clap2...syabas betehhh!!!neh yg bonda jeles neh..dadif x jln2 agi...

Suliana said...

wah,good job qies :-)

ika_nabila said...

woowee.. xlama lagi qies boleh la berjalan sayang... congrats dear...


sabar eh kak yat... rindu tu kan indah...

edan rashid said...

dia dah diri apa kat padang masa main netball arituh... ahahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails