yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, August 3, 2010

melihat kemanjaanya, hati terasa sayu!

qies dah selamat titon...

tadi macam biasalah sebelom titon harusla eh wajiblah sesi gomol-gomol ngan mama..yela mama kan work, so bile dah alik keja 2-3 jam harus quality time memanjakan qies.

time mama buka posa tadi, qies pon shebok nak mamam jugak.sudahnya mama makan sesuap qies mama suap-suapkan.siap manje nak berpangku ngan mama.haih beriye die mamam nasik lenyek lenyek ngan telur + sayur carrot.bagusla kan, mama suke tgk qies sukee mamam,nanti bam bam lagi.sambil tu mulut qies babbling seolah olah mengadu itu ini.hihi so cute!


rutin harian mama after kasi qies mamam, tukakan baju diye yang dah comot & change her mami pokok.malam qies mmg kena pakai mami pokok sbb mmg banyak tul dia 'tecing'.kalo pakai drypers musti bocor.ahaha. siang takpe pakai drypers..yela bile malam qies lasak titon..
so mami pokok juge terbaek :)

pastu now si manje papa dah pandai tgk kartun ngan diye sampai terkekek gelak..qies skrg suke sangatlah tgk mickey mouse pa!

then after penat berjalan jalan merambat sana sini, qies mintak mama popok diye.dah mule gosok-gosok mata tanda nak titon.mama buatkan susu, 5 oz tu kejap je selamat.pastu mama zikir zikirkan sambil hembus hembus kat ubun-ubun diye, tepuk tepuk belakang diye then 'selamat' berlayar macam papa.ehehe.


mama baru je pas mamam, ala ala bersahur.esok nak posa lagi straight sampai sabtu langsaikan hutang posa.insya allah.mudah-mudahan kuat dan sihat.tadi sangat super tired bcoz keja banyak tak hengat kat opis.kena pulak lif bole rosak so mendaki la opis tgkat 3.pheww sabar jela...


bile malam sunyi sepi macam nie, momen momen terindah kita berlegar-legar di kotak ingatan..
kena pulak qies skrg dah makin pandai cakap pa..pa..haih lagila mengusik jiwa mama neh.
oh yea papa, qies buat mama sangat terharu tadi, qies dah pandai salam cium tgn mama :) [ha mama bold kan sbb eksaited sgt].
cerdik sangat,haih.angau tahap dewa mama bile tingat aksi menyentuh hati qies tadi, terasa alahai sejuk pewot mama mengandungkan dia.baru nak 11 bulan dah mule pandai macam-macam.



for sure papa pon separuh nyawa miss all the beuatiful moments kan?






sebelom titon, nak main janggut papa dulu..korek mata papa...korek idong papa..ehhee..




budak manje yang asek nak polok papa, takmo kasi can mama :P






sonok sakan bile papa dukung bawak jalan jalan...






iyela qies kan papa lil gurl :)

gofren kecayangan papa...

hye papa cayang, mish me eyh?
qies mishh u tooo...

takpelah diam tak diam dah masuk bulan ke 2 papa kat kapal, so insya allah after raya kite bole polok polok shemula kan :)




okay dokey, mata mama dah kelats sesangat neh.nak join qies titon then mimpi jupa papa :))
*hugs hugs*

till then, nanti mama sharekan milestone our eryssa qiestina eh?

5 comments:

Suliana said...

yela yatt, time dia pandai salam sume tu, sangat mengharukan kan.. hehe.. tunggula nnti qies pandai mcm2.. hehe

cik puan akish said...

pandainyer qies!!!!jgn cm dadif...bile soh shake hand..dia namo..mau dokong juge..:)

Mama Akim said...

pandainyer muke potostet papa diyer ni...akim kadang2 je mau salam tapi kalo suh cakar muke diyer nak la....garang kau....

Dokter faRyn said...

bestnya! bestnya!

aku pun tak sabar nak angau aina salam tangan aku. sekarang ni pun bila dia gapai-gapai nak reach out for my hands pun aku dah angau gila.


tak sabarnya!! :)

ika_nabila said...

bagusnye qies sayang nie.. dia salam mama sebelum tido ek.. very good gal...tp serius... muke sebijik lah poppa nye.. cumillll... mcm mama dia hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails