yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, August 22, 2010

meronggeng sopeng raye yang heaven.




mama qiestina ala-ala bujang bile bersopeng ngan geng geng bujang ke jalan TAR malam tadi :)
*wink wink*



ewah-ewah.
lupa diri nampak :Pp
*HAHAHA gelak evil*




ya rabbi anak papa, kenapalah suke sangat bongkar wallet mama tuuu cayang?
pantang nampak wallet mama, musti nak sepah-sepahkan duhet mama.

* cheeky kan muke qies gelak camtu,hihihi*




yeay buat pertama kalinya lepas bergelar mama buat qies mama dapat 'lesen' kuar beronggeng sopeng ngan kengkawan.papa qies tatau sbb dah 7 days tak dapat dicontact tapi papa selalu kasi permission in advance. lelagi kalo pegi ngan mommy ori + bonda rinie papa oke je.nothing to worry gitu sbb kuar ngan beshfwens yang dah macam adek badik sndri closenya.
:)



kiss sayang cket kat papa sbb memahami wifeynya ini.ala sekali sekala terapi ape salahnya kan bee? huhuhu.
okay okay bulan puasa jgn ngengada nak kiss siang-siang.lol.kiss si qies sampai lebam takpo.

okay sebut pasal budak tecik tu..
sape yang tlg babysitkan qies while mama lupa ingatan nampak segala macam yang menarek kat jalan TAR, KL tu?
haih sape lagi kalo bukan mak ngah qies yg baek hati, yg cun, yang syomel itu.[kena kipas baek punye sbb ade hati nak buat round ke 2 g jalan TAR lagi dedekat raye nanti,ehekss].
mama lina soh anta qies kat umah diye, tapi sgt jauhlaaa kat KL tuu.diye suke je dapat gomol bby jepon kecayangan diyee.lenkali eyh mama lina :)


every year tiap kali nak raya mmg jalan TAR destinasi wajib mama.
mak ngah lah ni yang ajar dolu.sejak zaman mak ngah stadi kat UM suke g sopeng sini cari tudung.
we ols gerak after berbuka semalam.sharp kul 8 teross zass ke KL.risau jugak qies nanes nak ikot mama, yela dia kan mana leh pisah ngan mama.tapi oklah mak ngah polok polok diye oke je main ngan kak farra.cume bile nak titon tu mak ngah kata qies nanes carik mama.tapi kejap je pastu num susu tertido sendiri.gud gal anak mama :)

sampai je jalan TAR, wallaweh spt dijangkaa sangat sesak ngan lautan manusiaa.sampai tak nampak barang yg dijual sbb org ramai bersesak.yang kesian tu ade je mak ayah yg bawak baby dalam carrier or stroller.cranky la baby-baby tu sebab panas.deswai lah mama lagi rela tak bwk qies sbb kesian nanti dia tak selesa tempat sesak camtu.takot penyakit berjangkit pon ye.tapi yela ka kalo takde sapa nak babysitkan, wajib kena bawak jugak.

so bile dah 'bujang' menyoping,eheheh drag sampai ke pukul 1 pagi kat situ. memang sangat heaven ko. sana sini penjual berebot promote brg & kasi harga plg cantik.gile babas rambang mata tgk baju yang banyak gile choice.lelagi tgk baju kurung for qies.ya rabbi syomel rase nak kunyah-kunyah semenya.pastu ngan dress, legging,sleepsuit bby GAP yg syomel tu pon ade.haih harusla rembat berhelai-helai utk pwincess kesayangan neh.pastu for me, mama beli tudung karer ungu sehelai, for mak ngah sehelai.then beli baju melayu karer ungu for atok qies.pusing sampai abes bazar jupe gak yang berkenan.harga pon reasonable.daripada rm 108 dapat less to rm80 only bile mama tawar.kain diye pon sejuk mcm cotton,stylo la atok qies pakai pagi raye nanti.tapi tgh memilih tu ade rase ckit taching sbb teringat papa qies.tahun ni mmg tak belikan papa baju melayu sbb papa tak balek raye.mama belikan tshirt je.karer ungu jugak.

seme mama belikan karer ungu jegh sbb tahun nie tema family kluang seme ungu :)
pepagi raya nanti nak photoshoot sefamily,barula tantek seia sekata.hiks.

mama belikan legging for chaca jugak.ingatkan nak belikan pressie for bufday ayiel jugak.nampak tshirt hacket gile syomel semenya tapi tak dan nak beli sbb gile sesakk ngan org.
untuk mak lang & mak cu nanti korang pilih sendiri kat kluang jela yeek,akak kasi duhet je.
yelaa taste anak dara sure nak yang bling-bling.


hmm sonok betul sopeng raye.memang terapi terbaek :)
yela setahun sekali je pon kita nak beria menyopeng macam ni, lebih-lebih utk family tersayang.
this year pulak, qies mmg priority mama.so baju bajan diye mmg buat poket semakin menipis. taulaa baju baby girl semuanya adelah sgt menarek tertarek! dahla gaji mama tak masuk lagi.seb baek ade balance elaun kasih syg papa kasi last month.mama kan sopeng secara berhemah gitu kan.ehehee.*sila muntah*


mommy ori & ibu rinie pon sopeng baju raya gakk.derang bujang so simple jee.tunggula kang dah kawen harus tgn kiri kanan bawak plastik bag.wakakaka.so semalam both of them tlg bawakkan bag sopeng mama qies je.ma aceh lalingss.i now korg sayang ai walopon syg qies lebey ckit.huks.


balek je sopeng malam tadi, teros zaas g ampang minum + makan sahur sesiap.kali nie ankel dan & mama yus ciken mom join sekali.barulaaa happening.kebetulan umah derang mmg kat ampang jegh so mmg master la tempat makan mana happening.ankel dan siap salahkan kak yus ciken mom sbb dia yg ajar mama dah pandai 'swasta'kan qies nag g berjimba-jimba,huahuahuaa.
after makan borak gelak siap siap,sampai umah mak ngah qies dah kul 2 pagi.qies dah syok titon..mama kiss kiss diye buat dek jek,majuklaa kunun tu :P

ala anak manje mama ni,baru kena tggl sopeng sekali dah pandai merajuk ye cayang? macam papa lah niee cepat majuk.ekekee.

tapi bile dia dah bangun tdo teros terjah barang barang sopeng mama yang selambak tu.fitting baju kurung diye yg syomel tu.hihi.sgt syomel & ngamngam saiz dia.

nak tengok kee gambo baju kurung tu?




eeee encemnya bile atok pakai baju melayu ni nanti.....
kalo papa pakai lagi encemm.tapi papa takde mase hari raya.huwawawa...
so mama & qies jela berdondon-dondon ungu violet pagi syawal nanti.






atok, ninina hadiahkan baju raye nie utk atokk :)
hope atok sukee ye,mama pilihkan yang kain lembut siap matching ngan kain pelikat cap gajah duduk peberet atok tu.kaler ungu jugak.


nak tengok baju kurung syomel qies kee?




ala takyahlahaa.nak kasi seprais kat u all.HAHA tetibe.
tunggu eyh entry raye nanti qies gayakan 3 helai baju kurung + berhelai-helai dress n tshirt.melaram sakan anak dara tecik tuu raya ni,almaklumlaah dah anak dara.hiks.



apepun, mama belikan ini utk cayang mama sbg upah behaved dok ngan mak ngah while mama bz ukur jalan TAR malam semalam..





by baby GAP.
syomel kan suar belang :)
kalo kat blog jual 30 hengget, semalam kat jalan TAR 25 hengget je u olss.geraam.

* words i love dad tu double meaning tau papa :Pp*
sila fahaminya di musim perayaan ini.wakakaka.
kalo tak mama beli i love mom je.huhu.



okay dokay.ibu rinie dah call mama ajak ukur Metrojaya warehouse sales kat PICC pulak neh.yihaaa sopeng lagiks.weken kali ni mmg sopeng sedonia.kuikuikui.tengokla kalo ade yang menarek mama belilah.beli baju papa pulak..nanti papa alik kita nak pakai baju berdondon-dondon bertiga cam selalu lagi kan papa :)





hahahaha sukenyaaa.tapi sowi ye cayang..mama tak bwk qies g PICC,dok ngan mommy ori yg volunteer nak bbysitkan qies kat umah kite ptg ni.ramai sgt org laah kat PICC tu,nanti yayang mama tak selesa.petang camni waktu yayang titon :)




okes, that all for now, mama mau solat zuhur, tidurkan qies dan cargasss ke PICC + bazar ramadan beli lauk berbuka.

have a nice weekend ya all..
kalo sopeng tu berbelanjalah dengan berhemah yee.ewah pesanan penaja :)


futnot: mama kuar sopeng banyak kali coz beli brg sales je,bukan yg branded + memahal pon. asal cantik n selesa.harap maklum.



6 comments:

kak mas said...

dah bertahun tak gi jalan TAR. masa bujang dulu2 bole dikatakan tetiap kali raya mesti pegi. kadang2 tingin gak nak gi sana.. :)

dieha said...

setuju..xbranded pun xper..janji quality n the best...

Kaseh NazLieza said...

xpela...thn dpn qies dh beso baru leh ikut mama sopeng k..

KAY AIMAN said...

amboi,kemain kak yat neh sopeng raye...sakan gitu...
suke nengok pic qies y memula n the last,muke qies cheeky sgt...hehehe

CatlinaFly said...

h ah dah lama tak gi TAR.masa duk kat UPM dulu, bila bulan puasa jek, gi TAR & Chokit..pastu senget bahu sebab naik moto duk pikul beg2 plastik heehe..huhu belum beli baju raya lagik..tunggu gaji..

@ MaMa ALyA @ said...

kak yat... nurul dah 2 kali pi ngukur jalan TAR nun... walaupun tak nampak barang..nampak kepala org jer.. tak serik betul.. hahaha.. rasa tak lengkap raya nikalau kaki ni tak jejak ke jalan TAR..wakaka.. boleh pulak..hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails