yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, January 5, 2011

16 months papamamahood journey

and still counting...

hari ini, 16 bulan sudah ALLAH s.w.t mengurniakan kami nikmat dan anugerah yang tiada taranya..

perasaan itu terlalu sukar diungkapkan dgn kata-kata.
gelaran papa mama datang bersama tanggungjawap bukan calang-calang.
ia tentang AMANAH


terasa indah :)
terasa lengkap hidup ini bila ada kamu.
perjalanan mendidik & mengasuh kamu kadangkala menguji jiwa & raga.
kadangkala hilang sabar seketika lebih lagi bila kamu sudah pandai 'tantrum'.
tapi ia seminit cuma, lepas tu pandai betul kamu cairkan hati papa & mama yeh!



buat anakanda kami yang tersayang..

selamat ulangbulan ke 16 yayang!

anak papa mama dah big gurl, mama kadang-kadang syedih sbb bila tgk qies dah besar.rase terharu sbb qies dah tak crawling macam baby lagi.qies berlari dan terus berlari..
mama rindu bau masyam qies baby-baby dulu.tapi now masyam juga, bau vitagen :P


seriyesly, mama terharu bila balek dari keja, qies berlari-lari mendapatkan mama kat muka pintu..
qies dah pandai pelok mama kuat-kuat.qies dah pandai cemolot mama..
qies babbling mengadu itu ini sepanjang 9 jam mama tinggalkan qies yeh?
okay pasni mama promise, mama always jadik gud listener qies..
mama penat camana pon kat opis, mama will always spend time with u..
sebab tu tiap hari mama mmg akan balek on time, sbb mama tak sanggup tinggalkan qies lama-lama kat umah ibu.walaupun ibu sgt baik jaga qies macam anak dia sendiri..


mama senang hati bile qies ade disisi mama..
biar kadang-kadang qies nak ikot mama masuk bilik air nak mandi sekali.pastu bile mama solat mesti nak duduk depan mama, nak main sejadah mama.it's okay yayang :)
i know, qies cume nak perhatian dari mama je kan..tu yg qies buat memacam..
qies suke jadik centre of attention..

^__^




biar apapun, kamu bintang hati papa & mama

^__^




nanak tawan momma poppa agi!





biar dah pandai merajuk macam ni...




oloh awek bunga tu tgh majuk mama tak kasi pegang cat..molot muncung je :P







oloh musyuk mama!




dan manje papa!


qies kan dah pandai tau meraung sakan bile dia nampak papa nak kuar, pastu tak bawak dia. siap merajuk susah-nak pujuk agi pastu.
adus camana ni? weekend ni papa naik kapal..camana nak buat dia supaya tak nanes? sebab takot kalo qies nanes, mama pon jadik drama queen jugak.huawwawaawa..



hope my lil girl is strong, pray for qiestina eh :)







10 comments:

Me_Lina said...

wah dah naik kapal ker? xpe2 janji papa balik bulan march nanti ek... ehehehhe

cik puan akish said...

takpe...auntie tau qies kuat..namo nanes2 ye yuyunk..sian same momma....

Mama Qiestina said...

ye kak ina..

dah 3 bulan dah cuti.mase utk mencarik rezeki :)

bulan march still kat kapal.bulan april la nampaknye celebrate wedding ann ke 3 sama ngan bufday papa :D

Mama Qiestina said...

ma aceh mama dadif,

hope qies baik macam daddif! tak cengeng kann..

dieha said...

insyaAllah yat..dia akn faham..just story dkt dia sll..

Mama Qiestina said...

DIEHA,

tulaa hope dia okay nanti.janganlaaa dia tercarik2..risau gak fikir nii nak face saat perpisahan dia ngan papa dia..part mama ni okay dah immune.

hope she's understand this situation :)

:: noremy anak rahmat :: said...

insyaAllah qies faham akk...
msti sayu je tgk mcmmana muka papa ekhram nak pisah ngan qies nnti..
hope akak super duper strong k!

nieda said...

comelnya..alahai, nak naik kapal dah? sedihnya.

MamaAiman said...

selamat 16 bulan si cumil qies..jgn nangis2 tau nanti sian mama qies..
kakyat, we know that u will be much more stronger than b4..take care!

Kaseh NazLieza said...

sntiasa doakn yg tbaek utk akk sefamily...=))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails