yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, January 13, 2011

syomelicious gathering Qies, Fatin & adik wani

hehehe tajuk pon dah syomel kan :)


so haruslaaa entri ini penuh ngan gambar-gambar budak syomel, baby syomel dan jugak papa mama syomel.hahaha.

dah dari mana dtg kesyomelan kalau bukan dari parents derang kan? hua hua hua!

:P

story ngan peek syomel qies & fatin first gathering ada mama belogkan kat entri ini.masa tu derang baby lagi :)

* macam janji je mama qiestina & mama fatin nak ngandong sama & beranak sesama in year 2009,ehehehe*


then, beberapa hari sebelum papa qies naik kapal hari tu, papa mama bawak qies playdate sambil dinner with mama's bff antie hawa.antie hawa kan ada pwincess sebaya qies yang syomel tu..inilah kawan qies bermain!

oh yea fatin dah jadik kakak dah, dia ada adik bernama wani yang super syomel :)
gewaaaaaaam rase nak kunyah kunyah je..

qies bila nak ada adikkkkkkk qies???

tunggu eh bila papa balek nanti mama buat adik kembo 3 macam anak uncle aseng .hihihihi.*ingat macam buat cake kee?
lol.



dah merepek.

mari kita layan lotsa peektures syomelicious our gathering kat penang village alamanda..



bff in da making :)

tgk muka qies tak puas hati tu fatin dapat sudu 2. hahaha..
nak ralitkan dia kasi dok diam main sudu ngan straw jeee..






oloh anak dara ke 2 antie hawa, baby wani..

tomeinya mata buntang!





kita close up ckit gambo si tomei...




ala alaaaaaaaa geramnye! terus momma lupa mabok teruk ngandongkan qies aritu..

bee balek cepat, ai nak baby! :P

muehehehhe.






kakak fatin yang baikkk :)





3 of us :)


mari kita lihat aksi qies & fatin pulak..kejap baik, kejap gado..kejap bebel bahasa germany dia..kejap aje baikkkk nak dok baby chair tuu..pastu nak larik2 main kejar kejar kat bawah..aduyai!





fatin geget jarik, qies menung ape tuuuuu?




qies tgh pilih menu ape nak mamam niiiiiiiii?

ini budak memang pantang nampak books, mesti nak 'baca'





fatin : qies, awak pilihla mana-mana, shaye tak mamam.shaye diet tau :P

Qies : papa shaye suke shaye demokk ar, shaye kena mamam!






qies : papa, auuuuuuuum!


* siap ada sound bile nak mamam*
hahaaha..



fatin : awak nie bising laah!



okay masa dah time nak mamam, macam-macam menu arituu...





qies macam biasalah lauk telur ngan nasik.hari-hari pon takpe.mmg peberet no 1!
fatin mamam brocoli je..diet betul anak dara tuu.ehheehe..

tapi magik, papa fatin kata fatin payah nak mamam, malam tu baik je nak mamam bile papa qies suap :DD






syiok gile dapat gathering macam nie :)



some of the menu..




sayur campur
marbles!





sweet sour love life :P

eh sweet sour fish!

ada banyak lagi tomyam, crab pon ada.tapi malas nak tempek bole?
kang rase lapar rosak plan diet ai.hahahaa.



lepas je mamam, 2 budak syomel dah tak sabar nak dance.qies tu ajar fatin menari ballet kot :D




fatin, awak ikotlaaa step shaye niiiiiii!


qies mana tau dok diam skrg niee..kejap je diam pastu nak ukur restaurant.haduss!




dan sebelum balek malam tu, harusla ada gambo cemolot mama qiestina & mama fatin + wani :)
katanya kita sahabat kan wa..





the momma with 2009 babies :)





mama & kiddos club :)



okay dokay.nanti lenkali bole kita polok polok gathering agi eh?

nanti antie hawa mailaaaaaa dtg lelepak umah kiteorang pulak..
bole kita photoshoot guling2 kat taman pulak, kita buat ala-ala pot luck pon besh nie..



** sapa pegi mega gathering SSAJ 99 batch bulan depan? kim salam polok syiom kat seme eh!




9 comments:

mama_fatin said...

waa..seronok tul mlm tu ek, tp masa cepat sgt berlalu...alih je da kul 10 mlm..
suka tgk gmbr qies ajar fatin dance tu, mcm ye ye jek..

ko pun drama terbaik..hahaha...

lain kali leh ar dtg lepak2 umah qies time pa saya outstation...

@e_da said...

heheh tak boleh tahan bukan qies yg nak adik.. tp mama yg nak baby lagi.. heheheh

mY HeArT wiLL gO On said...

yes,akhirnya ada gak entry akak hari ni... dr pg duk tgu2 entry akak... comeii nya qies dgn fatin.... gerammmm.....

Mama Qiestina said...

antie eda,

ehehheh tula bila nampak baby rase nak berbaby lagi..tapi part mabok ngandong tulaaaa pobia tak abes lagi.sgt sgt terukk! hanya yg alami kan faham macam mana mabok tuu.adus..

tapi tgkla next year kot mula projek mega :P

Mama Qiestina said...

mama fatin & wani,

tulaaa tak puas kan kita gusip kejap sgt, dgn layan anak2 kita yg maha lasak tu lagi..

lenkali lelepak ar umah,bole kita main masak2..qies & fatin pon bole main sampai penat.hahaa

Mama Qiestina said...

shana,

eheheheh ternanti2 eh entri baru? arini super busy betul..ni terapi kejap layan gambo si syomel :)

mmg syomel kan! geraaaam..

mY HeArT wiLL gO On said...

kak, xmo la pnggil shana... huhu.. name tu da tgl sejarah la kak... ari2 b4 mula keje mmng wajib tau bace entry akak... dlm shari byk kali tau myinggah blog akak.. (kipas ni) haha....

HaninFarshid said...

dah besar dah qies...makin bijak and cute :)

Kaseh NazLieza said...

kusyuk betol qies baca menu tuh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails