yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, January 27, 2011

lunch outing with momma,mommy & ibu





beware : lotsa peektures in this entry.look at your own risk :P




ini adalah aktiviti kami weken baru nie.
hari ahad yang lepas.
bila papa takde, makanya aktiviti bersama mak-mak angkat qies pon cargas laah kan..
ala dok pun berjiran..so senang kami nak hangout meronggeng sesama..qies pon dah besar so senang ckit nak bawak jenjalan :)

outing? photoshoot? lunch?
momma,mommy, ibu?

yeszaa, 3 in bebeh!

hari ahad lepas, mommy ori & ibu rinie ajak momma ngan qies g lunch kat putrajaya wetland yang indah itu.yes sangat indah panoramanya..sangat sesuai bersantai seisi keluarga.ada foodcourt, ada lakeside yang nyaman.bila makan wah semakin berselera sbb angin tiup nyaman jez.

untuk kaki-kaki pancing sekalian alam, u all bole fishing jugak kat sini.rasanya ada macam-macam ativiti kat sini.bila malam-malam bole karaoke lagi.ada tempat nak piknik seme, ada gazebo nak rest,oh memang bestlah! cube try test datang dulu baru tau..


kompem datang sekali, rase nak datang lagi.



dan bila pegi tempat cuns-cuns macam nie haruslaa eh wajiblah ada aktiviti berfotogedix =P
rugi tak bawak tripod aritu, kalau tak bole amik peek momma,mommy & ibu ala-ala charlies angle *bluwek*.so banyaknya amik gambar si syomel momma ajela.ala macam tak biasa..





her happy face, relaxing at gazebo :)



dan sebelum nak berpotoshoot amik angin cuci mata bagai, harusla mengisi pewot yang dah berdendang sayang dulu..






lotsa variety of food here.ikan keli cili api pon ada! my peberet tuu..

cik ninina, tak lepas tgn mommy ori dia, budak manja :)






sebelum melantaklicious, kasi pose kat semua feminat dolu :P
hahaha, bukan senang ni nak masuk belog pemes amos *larikkkkkkk*

kuikuikuikui.


* ala kasi can laa mommy & ibu nak enterprame pulak,hihihi*




hari tu, qies eksaited tgk air, dia tak berapa nak mamam..tengok ni muke dia...



qies nanakkkkkk mamam lahhh!


tapi, papa sile jangan marah bile lihat ini,


.

.



oh my gucci, si baby sirap!
kalau tak kasi, menjerit seantero foodcourt dgr.grr

*nak buat camana pa. kan mama dari zaman pregnant hantu sirap,hihihi*



lepas dah lunch, lelepak gazebo pulaaak.ada tempat duduk yang comfy.siap ade tu tido baring sakan kat situ.




ewah comfynya anak momma! :)



dan bermulalah photoshoot si tecik...





mommy & ibu : art director of the day.

deranglaa soh qies pose macam-macam..






oloh olohh anak syapelah gorjes sangat nieeeeeeee?
gaya tangan tak menahan :)

*opss, tak bole tahan, nak jugak puji anak sendiri,hihihi*
mak enon, u syadap!





mommy & ibu : qies cepat lompat qiessssssss!

qies : okay,qies lompat!

haha meniru je gaya dia tau..dah pandai...





baju syomel pressie from mommy & ibu.terbaek dari padang tu..
mommy & ibu baru dari sana..ole ole dari jauh tuu..

qies rasmikan terus pakai g photoshooot..

skirt pulak poney yang antie lynn mama auni kasi.
kasut peberet tu antie nur kasi :)

qies pakai seme hadiah!






okay art director pon nak enterprame jugaaaaak :P





arghhhhh beri hot laaaah! cecepat mommy ori pimpin qies bwk g tempat redup..
qies kan puteri lilin,ekeekeke.






lepak-lepak kat atas meja kat tempat redup pulak!





baru muke ada senyummmmmm :))

*cair*




okay, pakai topi pulak baru vogi da vass,


catwalk si betis tembun,ngeee :P



btw, mana aci momma asik behind the scene jeeeeee..
nak jugaaaaaak enterprame sini!




cecewaaaaaaah blank & white mode.ala-ala klasik gituuu..




dan sebelum balek, gigih set timer letak D90 kat atas palang signboard demi nak bergambar berempat.hahaha.tobat lenkali kena bawak tripod jugakkk.siap ngan remote control seme wajib bawakkk.hihihi..



dan hasilnyaaaaaaaaa...



qies with momma, mommy & ibu! :)

alaaaaa syg betul takde bonda.kalau tak agi cuns!




dan lepas aje photoshoot session we all zass g mydin precint diplomatik nak beli barang masak ckit, si model tecik momma ni apalagi mengepow..


.









.


haih peberet qies dulu kini selamanya :)


actually ada beratus jugak gambar photoshoot qies, tapi nantila eh.
mama kalau dah tekan shutter memang tak hengat donia,ekekeke.
tak larat nak resize sesatu, entry next lah pulak.


so sempena cuti-cuti public holiday next week, g lah terjah tempat menarek tertarek ini.
ewah macam iklan discovery putrajaya plak.hik hiks :P



papa sayang,

sure bertambah-tambah rindu bila tengok aksi anak kesayangan papa kan?
teeeehee-hee-hee.

we miss u too papa, kapal oh kapal cepat pulangkan cinta hati kami.
dah 5 days dah tade coverage.
windunyaaaa !





12 comments:

aresaliyana said...

alololo....tomeynyer die....

dieha said...

hehe..unty geram tgk qies..makin comey..makin bam..bam..

:: noremy anak rahmat :: said...

eeeeeee...

geramnyer tgk qies nie...

comey sgt..

kalo pregnant nie kena tgk belog akk every second nie..biar "kenan" tgk qies..

ahakz..

mamaelly said...

yat...foodcourt dia area mana ek..macam best je..hihih cam best je kalau wat photoshoot Putry kat situ walaupun guna hp je..hihihi

Mamaleesya said...

harus terjah ni...shantek...ceksi la qies...suke tgk die pakai skirt

Farra Dhelina said...

comel lah bby kat sini..nice pic!

Mama Qiestina said...

za,

kat putrajaya wetland tu laaaa..aku ank ajar pegi camana tak reti la pulak..tapi area nak ke dengkil tu tak silap :)

pegilaa,kamera henpon pon boleh!

Mama Qiestina said...

emy,

hahahhaa harus tengok moke qies hari2 :DD

*terharu qies*

shah-kayrul said...

salam yat...

dtg tgk muka comel qies....geramnyer tgk aksi qies.....

iNtAn aIzaN said...

ala...ala chomelnyer Qies :)

kecik2 dh pndai gmbr yer

littlehumblelynn said...

harusku gigit jugak si qies nih :)

ummi nia said...

antie geget peha bam bam qies cket moleyyyy ke??gewam tgk =DD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails