yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, January 16, 2011

entri buat papa yang dirindui.

Assalamualaikum.
buat papa yang tersayang..

entri kali ini mari mama tempek wajah-wajah kesayangan papa terlebih dulu :)
sure papa miss us like crazee kan? for sure jap lagi papa bukak lappy nak tengok belog momma kan? so mari mama update laju-laju,hehee.


^_______^



hye papa yayang!





alhamdulillah qies dengan mama baru aje sampai umah kita.
mase papa call mama tadi kami dah sampai putrajaya pun.so sowi papa sebab tak sempat nak mintak permission papa nak alik kluang sbb tak dapat nak call papa hari jumaat tuhari.papa dah ada kat tetengah laut.after 3 days baru papa ade phone line..tapi kira cepatla kapal balek ke tepi eh pa kali ni? selalu makan berminggu-minggu jugak kita lost contact kan.syukur di situ :)

kami balek kluang pun unplanned.tetiba papa faheem & mama lina ajak balek sama-sama.mama mana bole dgr alik kluang, sure eksaited.kampung tempat mama dilahirkan, tempat sekolah, tempat jupe pakwe pertama *opss gurau je* kan :)


dan rupanya anak kesayangan papa is super duper eksaited bila kat umah atok nenek kluang! mementang ada ramai kawan dia like kak chacha, kak dylla & kak farah kemain agi dia takmo tdo.asik nak main aje! mama sampai fenat nak tunggu bateri qies flat tau :P


atok & nenek lagila sangat happy, sbb dapat polok syiom anak kesayangan papa yang makin pandai berlari ukur halaman umah atok tu.ewah mementang laman umah atok luas, nanes-nanes bile mama ajak masuk umah.suka sangat dia main kat laman dgn kazen-kazen tomei dia.seb baek ade mak lang nak jadik bibiks,hahaha.



mama rasa biarlah momen-momen dari lensa mama nie bercerita..

seperti selalu, mama takkan terlepas setiap momen terindah utk share dgn papa dan semua feminat qiestina :)
*ewah ayat tak boleh blah*






hari sabtu pagi, celik je mata dah nak ukur laman umah atok nenek :)

qies love papa! tgk baju baru qies syomel takkk?







jenjalan amik udara pagi dgn maklang :)






ehehhe manje atok sorang neh takot naik motor..beria atok nak bawak jalan-jalan pusing kampung tapi qies nanak :D



petang sabtu tu, mama wif maklang bawak qies jenjalan ukur kluang mall pulak.saja-saja nak tengok apa yang menarek kat mall yang terbesh kat kluang tu.wah, happening nak CNY ni mmg banyak sales! bling bling je mata momma, seb baek elaun kasih syg dari papa blom masuk agi :P
tapi tetap mama terbeli * ewah words terbeli* something utk pwincess kesayangan kita.





pandainya qies suap maklang fries kepci!






papa, kat kluang mall ade kedai baby baru bukak.besar & macam-macam ado!
mama belikan qies botol baru, MAM yang besar punya.ehhee.saja nak try instead of avent.tapi qies cam tak berapa nak, dia nak avent jugak.aduss..

mama siap buat membership so dapat diskaun :)



and sebab qies suke sangat toys duck syomel bole nyanyi n joget-joget ni, mama belikan utk qies.qies sukaaa sangat!


duck kwek kwek bole nyanyi twinkle twinkle little star!



and kaki demok debot tebal macam kaki papa neh, mana tau diam..asek lari-larik ukur mall aje.kejap aje nak dok kat buggy pastu dia soh mama kejar dia..seb baek ada bibiks 2 org tu jagakan.haha jgn marah uncle fir & mak lang :P





*blink blink*

kasyut baru qies.
ngeeee tantek tak papa?




dan demi membahagiakan anakanda kita yang tengah happy kemaruk bermain nie, mama bawak dia main kat kids world kluang mall.wah baru bukak jugak, besh macam ala-ala megakidz kat midvalley tu.per entry kena bayar rm 4 aje..tapi parents & guardian yang temankan FOC lah :)

*wah pasni niela tempat kita bawak qies main bila alik kluang*





si kepochi yang happy main ball yang serupa karer baju dia.ahhahaa :P







mak lang & pak lang to be yang syiok membuli qies, main baling2 bola :D

qies suka bangat, nanes-nanes bila mama ajak balek.aduyaii.dia dah pandai dah!





tengok tu pandai dah buat muka merajuk..





oloh oloh gaya majuk macam papa aje :P
kwang kwang kwang potosetet betullah..



but she kinda miss u papa, tengok nie betapa manja dia ngan uncle fir dia..ewah ewah ingat tu papa dia kot,hihihi.uncle fir pulak rajen melayan qies, type suka budak-budak :)





budak manja nade nade momma :)




takpe, papa pegi work kan..bukan suka suki tinggalkan qies.one day nanti she will understand..



oloh oloh anak papa!


* dia badmood tu sbb mama tak bagi kutip batu-batu kat laman umah atok , heheheh*
yela dah mandi, syomel ngan kelip rambut seme nak main kotor lagi.no no no!



dun wori papa, mama akan jaga qies sebaik mungkin..dia kan buah hati kita.
tadi qies mamam banyak, lauk telur hancur kicap peberet dia lah :)
atok nenek kata qies berat beras sekampit, lenguh tgn bila dukung dia tau..





mama & qies miss u papa!

nak hugs & kiss!!



thank you so much papa for making us happy.
like seriyesly..
bila papa call after 3 hari kita lost contact tadi terus berbunga-bunga chenta hati mama.wah so many things to updates even asik qies qies qies je.hehehe.dia kan kesayangan kita..
biarpun qies je asek nak interrupt papa & mama bermanja-manja, tapi it's sweet.memang mencabar nak cakap guna hp skrg sbb qies mesti nak hp mama tu.dia pelik kot dgr suara papa dia thru loudspeaker..yela baru seminggu jez papa dia jauh.


papa,
mama and qies love & miss u so much.

we believe biar jarak kita beratus beribu batu, tapi tetap rasa dekat je kan..
distance makes our heart grows fonder, yes will always be :)


okay, masa dah time nak masuk sleep.qies dah syiok berkuak lentang.nanti nanti mama tempek lagi so many lovely peektures our darling pwincess eh..

okay sayang..
jom titon & see u in our dream..



p/s : hye silent reader, sumaiyah.dah ternampak kami kat kluang mall napa tak say hi? kalau tak bole polok syiom qies :)





17 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

alo..alo...
comei...

nie bukan takat qies yang windu papa ekhram,tp mama qies yang windu lebih-lebih..nge......(^___^)

nazat said...

x sabaw nak shopping kat kdai bby baru bukk tu..mggu ni aq balik harus pegi..hehe

comelicious la qies..

Suliana said...

byk nye tmpt menarik kat kluang mall tu eh.. aku klu balik kejap2 takkuar rumah, duk umah jek.. hehe.. mls nak kuar.. nnti CNY blh la pegi, cuti lama skit

mY HeArT wiLL gO On said...

amboii qies da pandai majok eh????

MamaAiman said...

ala2..auntie suke tgk gamba2 qies yg comel tu..merajuk pun comel..masam pun comel..heheheee..kesimpulannya qies memang comel!

Mama Qiestina said...

emy,

haruslaaaaa mama windu lebey,huhuhuhuu.
sapa tak sayang hasben kan?

Mama Qiestina said...

nazat,

pegi jgn tak pegi! aku rase mmg baru bukak je coz last mth aku p takde agi..macam2 brg branded ade jual..nak stroller quinny n maxi cosi pon ada :)

Mama Qiestina said...

sue,

ehehehe tula kita kalo balek kg syiok dok umah borak2 ngan mak ayah kan..tapi aku mesti seround ukur kluang mall n pekan roti bakar.ehehee.

syiok kan kluang dah maju gileee,zaman kita skolah dulu harap BCB je la..ni aku rase dah macam KL dah..rase nak pindah Kluang je :P

Mama Qiestina said...

nadia,

ahahahaha majuk macam papa dialah kan :P[
anak papa!

Mama Qiestina said...

mama aiman,

ma kceh antieee :DD
apa kurgnya aiman, sgt encem & adorable :)

Kaseh NazLieza said...

dh makin beso ank dara akk..

far_east said...

alololo tomey nyerrr qies....kak yat tlong cubit pipi dies untuk saya ekkk hehe gerammm sungguh laaa..

ummi nia said...

comel jer ekspressi muka qies time majuk..kang antie cubit moleyyy ke??

ummi_khalish said...

sian qies....sampai majuk2...tapi tetap cute...comel........:-)

Mama Qiestina said...

antie faizah,

cobittttttttt jeeek.notty kemain ni tauu!

Mama Qiestina said...

fareast,

eheheheheheh gomol2 aje pipi tembun kecayangan mama tu :)

Mama Qiestina said...

mama khalish,

ehehehe tula macam-macam pangai tau qies skrg nieee..tapi inilah gegula hati mama :)

salam kenal yee :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails