yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, January 26, 2011

tentang si kesayangan yang semakin bijak






doa ibu dah tentunya yang paling makbul kan :)

so mari kita doakan yang baik-baik untuk anak-anak kita.
cakap yang baik-baik utk mereka.
yang penting kita didik sebaiknya..
mereka kan ibarat kain putih, kitalah sebagai papa & mama harus mencorakkan mereka..

doa anak yang soleh..
inilah bekalan kita di akhirat nanti.
mudah-mudahan bila mereka dah besar nanti jadik anak yang soleh solehah..




^_____^





penyejuk hati poppa & momma



oh atas permintaan ramai yang nak tengok keletah qies secara real, mari sini momma tempek video qies.oh aksinya sgt mencuit hati..dah pandai dengar azan, ikot sama azan kat tv.

bila dengar je azan, automatik dari mode hyper terus behaved tu.
see anak-anak kecil pon tau hormatkan azan :)





video


kumat kamit mult syomel diye ikot laungan azan :)
gud gal, anak yang solehah..






mama happy sangat sebab ada qies yang bijak & cerdik ni..

dari hari ke hari ada aje akal baru qies..
sekarang ni dah mule faham arahan mama, kadang mama kata give mama your bottle, terus dia amik botol kasi mama :)

bila dah abes menyusu cepat2 dia amik tgn mama,nak pass botol dia.
clever..








bila papa call, waaah kemain mulut babbling babbling tanda eksaited :)
macaaaam pahaaaaaam jez papa yang call.ehehe.







mamam kegemaran nasik lauk telur kicap hancur.hari-hari pon boleh :)

kalau tgh mamam siap ada sound efek, aummmmmm!
hahahaa kelakar betulla anak papa mama ni..




perangai terbaru cik ninina sekarang ni suke sangatlah panjat kusi & meja.seriau mama bile diye buat aksi stunt.dah macam boboi dahhh.
memang kena 100% attention.
memang sangat macam-macam..



tapi apepun, mama happy.
sebab itu tandanya anak papa & mama ni sihat & bijak kan :)


aaaaih cant wait to meet u my yayang..

momma mish u!








8 comments:

ibualeeshamaisara said...

hai kak yatt...seronok kan tgk perkembangan anak kan...walopun kdg2 boleh menimbulkan kemarahan, tetap jugak happy bile tgk anak bijak and cerdik..

semoga anak kita membesar jadik anak yg soleh dan solehah kan:)

take care kak yatt.

Ainul Hayat said...

Waahh...kemain bijaknya cik ninina nie. Cumil betol kak yat. Semoga qies menjadi anak yang solehah nanti, InsyaAllah.

Mama Likha said...

mama ninina..

btul tu kan...? anak kita, kita lah yg mncorakkannya... smoga kite trus tabah n kuat iman dlm mdidik mereka..
dugaan kuat! hishhh tetambah kat yatt, suami jauh.... bila dpt meet ninina live ni kan...?
tgk lah nti kut2 terselisih bahu kt putrajaya ke kan...? :)

iNtAn aIzaN said...

Alhamdulillah..sejuk pewot Yat lahirkan qies :)

Semoga Qies membesar mjadi anak yg solehah..

amin

OneSimpleMother said...

nasi+telur+kicap auntie pun sukaaa.. hehehe.. clever qies..!

dakcik said...

alolo, comeinye qies..mamam cam org besau yek..;)


p/s : sy ade tag kak yat joing contest..kalo free joing la yek..=D

Kaseh NazLieza said...

qies nmpak boboy la pkai shirt cmni..tp ttp comel..=))

afni+hafiz=dani said...

ala cute je qies =)
amin..moga qies jd anak yg solehah ok

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails