yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, January 23, 2011

KLCC, i'm fallin love

ewah title as always memang tak boleh blah :P

yes i am proud to be malaysian.
kat sini pon dah macam-macam ada.nak bangunan pencakar langit? tak yah g jejauh kat sini pon ada..sakit tengkuk nak mendongak okay.

tapi view KLCC adalah sememangnya marbles.kalau malam-malam lagi cun ngan lampu lampu berkerlipan.wah harus satu hari nanti ajak papa qies g shoot malam-malam kat sini.tunggula dah ada lens panjang yang diidamkan nanti.hehe.

*wish list 2011 nie tau,ngee*


so entry kali ini adalah momen warna warni pengembaraan cik ninina & sekutunya ke KLCC.this is pestime momma bawak qies ke sini.ke tempat dating poppa & momma-nya satu ketika dahulu.yea inilah tempat first date we all, dah takde tempat lain yg agi menarek papa nak bawak.lol.bersaksikan menara bekembar KLCC itu, papa proposed mama.hehe.tipu jeee.mana ada propose kat KLCC, ingat citer industan ke? jenjalan sekali sekala sambil mengepow papa tu adalah.hua hua hua.pau kuih pau :P



so, untuk kenangan terindah qies di masa hadapan, mari momma tempek momen kita :)




qies & maklang in front of beautiful twin tower :)


*hengat senang nak amik full angle KLCC? seb baik momma tak berguling-guling laah :P*
kat situ punyela ramai potogeraper, memasing bwk senapang panjang woo..




oh yea, semalam jugak pestime qies naik train.wah eksaited kemain dia bile train tu berjalan laju.lagi laju dari papa bawak car :P





qies tengah layan naik ERL..

utk babies free saja.for adults dari putrajaya ke KL sentral tiket rm 9.50 ye kawan-kawan.
lepastu amikla PUTRA LRT ke KLCC.tiket 2.20 kalau tak silap.

actually momma pon dah lama tak naik train,rasenya since pregnant.
tapi siyes naik tren lagi bagus kalu nak jenjalan KL sbb pantas & tuntas.

bole cek kat website ERL for more info :)



okay kita dah sampai...


mak lang is the bibiks of the day.muehehhee.tapi bibiks vogi da vass..
kami bertiga pinky pinky theme.


sekali kannnnnnnn...



aiyaaaaaaak..



deco CNY kat suria KLCC pon pink karer dah :P

qies behaved je dari dalam ERL syiok titon sampaila ke KLCC.dia tatawu tu momma bawak dia g KLCC.seb baek bawak stroller, kalau tak harus patah bahu momma nak mendukung dia yang bambam tu.sebab qies memang kaki tido bila dlm kenderaan berakon.hehe.



dah sampai KLCC haruslaa nak g terjah butik-butik baby yang pemes amos, saja nak tengok kot ada yang menarek bole rembat for tuan puteri intan payung sorang tuu.sekarang kan tengah CNY sales.




cuci mata je kat baby GAP.tunggu poppa balek nanti lah, bleh qies pow papa,haha :D



oh kat sini banyak yang menarek.dan sales bole tahan jugak..plan nak cari baju lengan panjang for qies..




besar outlet poney kat sini,banyak choice!




dan hasil terapi semalam, cam biasa asal sopeng je barang qies.asal barang qies je sopeng.baju bajan momma suda dilupakan sama sekali.mmg macam nila kot mak-mak kan?



hasil tangkapan kat poney.oh semenya item yang sales..
suke la corak polkadot tu, qies tak penah ada lagi.
kalau gaji momma dah masuk harus tambah 2-3 helai lagi tuu.*evil grin*

nie sesopeng ngan hasil duhet nuffnang jek.hoho.

avent pon sales kat parkson tu, 20%.berbaloi baloi if beli seme nie time sales :)

btw, anyone tau kat mana ada jual botol momma?
rase nak try for qies.ada tgk kat google aritu, cam cute je.



and poppa sile jeles tgk ini,




.







.






duta syomels F1 :P

*kwang kwang kwang*




kalau dah namanya momma, mana sah kalau ukur mall tak ke baby room.harus tukar mami pokok si qies & buat syusyu lemak manis berkrim utk diye.

kami pegi babyroom kat isetan, memang sgt besh.ada bilik utk BF seme.changing room seme terbaek.bersih & selesa.

tak caya tengok,



siap maklang camwhore laaa :P
*bajet artis,ehehehe*





dah puas mengukur mall, masanya untuk bawak anakanda sorang nie main-main kat taman luar KLCC pulak :)

macam biasalah, kalau dah guling guling kat rmput tu sure lah tgh berpotogedix.modelnya tak lain tak bukan cik ninina & maklang laah.




beshnya lepak lepak kat sini...

poppa lenkali bole kita bawak qies g sini lagi,macam-macam ado..pool pon ada.
qies mmg beri the eksaited laa.






qies yang eksen nak turun bukit sendiri tapi dihalang oleh bibiknya :P






oloh oloh manjenya si syomel momma tuuu ngan mak lang :)








maklang feeling artis jap :P

kena ngorat hokay, ankel fir jgn jeles.kuikuikui.




i liokee this moments, macam ala-ala kasih ibu..cewah!


padahalnya tgh pujuk qies yang cranky tak sabar nak terjun pool.HAHA.




okay cerita & gambar qies mandi kat pool KLCC kat next entry okay.sabar dolu :)




tetiba ada 3 orang makhluk nak join kami petang itu..orangnya tak lain tak bukan..




papa shah & konco konconya.

qies nampak je papa shah terus mintak dukung.dia ingat poppa dia kot :P






dan kami sefamily meneruskan aktiviti cuci mata..hahaah ayat.



dalam pada tu, tiap jam sempat update our aktiviti kat poppa qies.kebetulan kapal tgh anchor kat KSB.
takmo poppa risaukan kami.




wajah yang kami rindui di skrin E72 ku yang bercalar balar hasil keja seni qiestina.hadoyaii..
sempat videocall papa, qies babling itu ini.qies pegi tgk fish besar kat kedai steak house kg baru..nanti papa alik bole kita ke sana lagi.



dan after this banyak lagi moments yang momma nak share kan :)

just wait yaaa.inipun menaip sambil dibantu oleh anak kesayangan poppa.aduiyaii.si dia ini semakin bijak dan cerdik sekarang ini.sangat menuntut perhatian 1001% dari mommanya sekrang ini.mama terimpress sekejap tadi bila dia bisik bisik kat tepi telinga dia panggil 'momma..momma..momma'.

adohai anakku.kamu buat mama cair.
dengan suara manja dia,gelak senyum dia.


suka sangat bile mama layankan dia, nyanyikan lagu twinkle twinkle little star utk dia :)
senyum sampai bercahaya-cahaya mata dia.

dan qies macam nak bagi tahu seme orang, she's already big gurl.tak caya tengok nie..





plisss saya tamau jalan pegang tgn, saya nak jalan sendiri!

eheheh tgk muke dia, cheeky kan :)


indah kan menyaksikan perkembangan zuriat kita yang dikandung 9 bulan itu?
terlupa terus saat mabok mengandong -maha-terok-hanya-tuhan-yang tahu-hazabnya tu.
yes terlupa dan sgt berbaloi baloi.


momma love u so much my eryssa qiestina.

eh tetiba terlarik tajuk KLCC :P

dadadadada!



17 comments:

HaninFarshid said...

heee...bestnya qies jalan2...

yat,nak beli botol susu momma kat babyland summit USJ ada...hanin beli botol air momma and botol susu momma untuk kyra...tapi kyra tak suka botol susu dier :( memang sayang...dah lah hanin beli 3 botol..farshid bebel-bebel gaklah..sebab cute sangat tu yang hanin main beli je...ingat kyra suka..heheh...tapi botol air momma dier suka...memang cute...bulat2 comel....ada gambar kyra minum botol air momma kat blog hanin...dier siap jual brush cuci botol yg cute....

oklah..take care tau yat....kiss qies for me..

:: noremy anak rahmat :: said...

ala shomel nyer dia........

jgnla akk cakap mcm tu..hati menggedik melonjak ketidak kesabaran nak feel baby in my womb..

msti super duper besh moments...

Ms Dots said...

Suka baju polka dots Qies... KLCC punya baby room pun best gak..memang 5 star.. kat jalan nak pi KFC.. belok kanan..

Marini Mas Aidiff said...

kak yat,

sangatlah suke gambar qies last sekali tu.penuh expression, boleh menang kalau masuk pertandingan, selit² dialog mamanya sikit.:)

nini tak pernah lagi masuk toilet isetan.haha,tu pun nak gtau.cuma penah masuk metrojaya punye kat midv.pun sangat cantik tak macam toilet.nanti balik malaysia tahun ni nak try isetan lah.sbb nini ni sangatlah choosy bab toilet tau.

kakyat,takde ke vid qiestina?serious teringin nak tengok keletah die.:)

ummi nia said...

akak try cari kat manjaku baby centre..ari tue sy ada tgk kat manjaku kat kelantan..mmg ada jual botol momma..sy pn berkenan gak ngn design dia..hehehe..

afni+hafiz=dani said...

ololo..comel nye gamba qies yg las tu..bila tgk anak da besa, windu tgk muka naif dorg masa newborn =)

cik puan akish said...

alalal...big gal!!!

comel amat ngan muke cheeky dia tuh!!!

MamaAiman said...

comel betul qies ngan baju pinky tu..best ye qies naik erl!!

mrs lune said...

k.yat, sy beli botol momma dekat sunway. xhingat kedai nama pe... tapi kedai tu banyak la momma & tomme tippe. sangat cute hokey momma tu. try la mana tau qies suka. hehehehehe.

pssst sangat cantik gamba y k.yat amik kt entry ni k. eihhhhh nak beli slr jugaaaakkkkk.

Kaseh NazLieza said...

ahahahaha...lawak nyer muka qies yg lst tuh..best jln2 klcc..

Suliana said...

cute nya gambar last tu.. hehe. comel.. aku tak bawa aqil main pool kat sini lagi..

. i n n z c h u b b y . said...

tak boley blah muka cheeky qies pic yg last tu... hehe!

rasa nak cubit2 je pipi dia...

shah-kayrul said...

cantik pic yg ambik...tambah2 tgk gambar qies yg cute tue...

Mama Qiestina said...

ehehehehe ramaaaai kan suke gambo last tuuu :P

mama pon sukee! rase nak pramekan jeee :)

Mama Qiestina said...

marini,

video qies eeeeeeeeeh? ada-ada! nanti eh bebila akak tempek sini..mmg dah lama tak tempek video diaaaa :)

Mama Qiestina said...

ain,

oh kat sunway ehh :)

hoho dah jatuh hati ngan DSLR nampaaaaaaak? yea sila dapatkan 1 utk baby.kak yat pon start ada dslr since preggykan qies..masatu gile amik gambo barang qies..1-1 baju dia kak yat snap.bajet artis katakan :P

sekali 'artis' terus qies, umo 6 mths masuk paper.hehehee.

amik D7000 terus!

Mama Qiestina said...

ain,

oh kat sunway ehh :)

hoho dah jatuh hati ngan DSLR nampaaaaaaak? yea sila dapatkan 1 utk baby.kak yat pon start ada dslr since preggykan qies..masatu gile amik gambo barang qies..1-1 baju dia kak yat snap.bajet artis katakan :P

sekali 'artis' terus qies, umo 6 mths masuk paper.hehehee.

amik D7000 terus!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails