yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, January 10, 2011

today is better than yesterday.






alhamdulilah hari ini semakin baik dari semalam.
no more tears..
anak papa baik-baik saja :)

tadi mama hantar pegi skool, dia tak nanes seperti selalunya.mungkin dia memahami papa tiada lagi disisinya. dia faham dia tak bole lagi ikot papa pegi breakfast & hantar mama pegi work as usual.
dia faham dalam 2-3 bulan ini hanya mama dan ibu kat skola yang akan menjaganya.

^_^


mama beritahu dia, papa pegi work sayang..
masa papa videocall dia tadi, dia macam heran kan napa muka papa kat handphone mama yang dia selalu campak-campak tu :P
tapi qies okay, malam tadi dia cume bangun sekali nak susu pastu pukul bangun pagi penuh senyuman :)
she's made my day.
pandai chillskan hati mama, semalam pon dia nampak mama cry terus dia hulur tisu.pandai kan?
terus mama pelok qies kuat-kuat.mama sedar qies sangat memerlukan mama dan mama tak boleh lemah.
qies macam paham-paham, maybe sejak dalam womb qies dah biasa berdikari, only with mama.
jadik aura aura tu ada dlm dirinya.maybe..


lepastu bila mama nak mandi, nak siap siap pegi keja dia baik aje layan kartun kat 613.
sambil babbling baca buku liltle einstein peberet dia.
pandai main sorang-sorang..
macam faham, mama kena pegi work.





papa selalu kata, she will be strong :)
sbb mama kuat selama pregnantkan dia sorg2 dulu.

insya allah..




helping papa packing the bag..papa have to go work.
for her future and better living..




she is happy and always make mama happy..




we strongly believe, the distance make our love strong & stronger..





because, the little girl taught us love means letting go..
but not in our heart..



tomorow papa qies kena pegi exam with exxon mobil before naik kapal..
we wish u all the best papa!
our prayers & thought will always with u..
semalam kan time kami hantar papa kat hostel, nampak ramai kwn papa.hope papa tak buhsan la kan kat sana sementara tunggu kapal masuk KSB tu..
takpe, malam nie kita bole webcam lagi :)


btw..do take care yourself papa..
dun wori, mama & qies okay okay je kat sini.as usual ramai yang concernkan kami..nothing to be worry okeh..
qies kan ramai papa & mama angkat yang sayangkan dia.seme dah cakap kat mama tadi, if need pape help just ask.* i lebiu kamu-kamu-mak-pak angkat qies seme*

dan tentunya mama akan jaga dia sebaik mungkin, love her with all my heart :)





keluarga kecil kita, disinilah syurga kita :)
only ALLAH knows how much i love us..


* momen semalam at hotel shafura kemaman before cek out*


nanti-nanti bila mood dah okay, will share our mini holiday to kemaman & kuantan eh..
so many lovely peektures :)



** wah cantiknya pengikut belog qies dah 444! i lebiu beri strong u all..


11 comments:

Marsha~ said...

sedih pulak tengok gambar Qies yang first tu... :(

takpe Qies.. papa gi works kan?? be strong.. pejam celik pejam celik kejap je 3 bulan.. tak macam daddy Qila... 6 bulaaaann.. huhuhuhuhu.. :(

Mama Qiestina said...

antie marsha,

insya allah qies akan kuat :) hope qies jadik macam kakak qila,strong girl..

takpe daddy kak qila dah nak balek kan..

mY HeArT wiLL gO On said...

sdihnya bace blog akak ni.... cian qies kcik2 lg da kna bpisah dgn papa... xpe papa qies g work kan cyng.. qies kan aank yg baik... be strng ye kak... i love u la kak....

::zAsyikein:: said...

cutenyer qies!! gmbr terakhir tu paling touching la..=) xper qies kan kuat perkasa like her momma...=)

nway k.yat jom 29nie jumpa blogger putrajaya..=0..anjuran mama elly =)

mrs lune said...

kak yat, esok hubby sy sampai malaysia. harini pulak hubby k.yat pergi. terbalik pulak. apa2 pun, be strong k. qies nampak strong. so mama ny kena la strong? k? kejap jek 2 bulan k.yat. pejam celik pejam celik jek=)

Mama Qiestina said...

ain,

waaaaaaaaaah am so happy for u.papa to be nak alik dah yee :)

insya allah ain, kena kuat demi qies.nanti ain pon akan face d same.

btw, enjoice ur time with papa too be.puaskan berdua g babymoon memana ek.pasni nak bertiga dah!

MamaAiman said...

wah..hepi rasa bile mama qies n qies hepi :D

Marini Mas Aidiff said...

kak yat,

nini doakan kakyat dikuatkan hati ye.kak yat memang tabah.pendek kata, isteri² seafarer ni memang jenih hati tabah dan kuat.berpisah dengan suami berbulan², kadang² tak dapat reach langsung.ada hari tak dapat dengar suara, memang kakak² smua ni jadi motivasi buat nini.

btw kakyat, nini yakin akak akan regain kekuatan esok lusa..dan yang penting, kali ni kakyat bukan lagi sorang.ade qies teman.anugerah yg tak ternilai tu kan.:)

zieta hafiz said...

sayu je hati tgk gambar2 qies nk kena tgl dgn papa....tp antie ita tau qies kuat kn sama mcm mama dia.....sabar ye qies n mama...

bella mike said...

waahh..rambut qish da pnjg..sngt la syomeelll...kiut miut..lps ni bole ikat rmbt..hehe..sngt gewam tgk muke qish yg tersngt adorable..hehe..qish be strong sme ngn mama qish oke..:))

Dokter faRyn said...

qies dgn mama sama-sama iron ladies. always admire your strong heart.



:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails