yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, January 22, 2011

hari yang super tired tapi besh :)

oredi 11.36 malam.
sebelum titon rase nak update jugak something utk hari ini.katanya blogger pemes amos kan.huk huk sila muntah warna warni beramai-ramai :P


qies dengan momma & mak lang baru aje sampai umah pukul 10 tadi.
papa shah & family yang hantarkan kami sampai putrajaya.

oh aktiviti kami hari ini..
seharian misi pengembaraan menjelajah KL tadi, ala tak pegi mana pun.
memula ingat nak stay kat umah buat housechores je tadi, tetiba toingg bibik qies @ mak lang yang vogi da vass kata jom KL!
terus mama teringat misi nak bawak jalan-jalan naik train since qies pon tak penah sekalipun naik train.padahalnya ERL tu dokla ulang alik belakang umah kami tiap 20 minit sekali.
qies suke tgk train lalu thru tingkap bilik momma & poppa :)


dia ingat kartun thomas kot.kuikuikui.


kami pun zass ke KLCC lah.senang dari KL sentral amik Putra LRT terus sampai suria KLCC.
qies pon tak penah momma ngan poppa bawak jenjalan ke sana.nie dah dapat kaki sakanla ukur mall dan taman luar KLCC.siap bawak bikini sbb nak berendam kat pool.muehehe.pastu qies cam biasalah buat drama takmo naik, tapi mama kasi can sejam je main air.anak poppa yang mesra alam tu siap dapat geng anak mat salleh :)


lepastu dalam kul 4 ptg tadi, si papa pantang, papa shah & kak farah nak join qies kat KLCC.siap bawak konco-konconya memenuhkan grand livina-nya.so semakin happening.papa shah yg dah mule gile dslr tak habes habes lah shoot KLCC view.modelnya tak lain tak bukan cik qiestina lah kan.kena pulak qies mmg manja ya rabbi ngan papa shah,dia bajet macam papa dia kot :P
mama lina & bby faheem jgn jeles ar,nanti dah habes pantang bole kita meronggeng sesama agi.
faheem sure suka gila dapat main air kat swimming pool macam qies nanti.kompem!

tadi siap lelepak beramai-ramai makan cendol marbles kat tasik titiwangsa & makan ciken chop kat steak house kampung baru.jalan jalan carik makan..qies behaved la pulak arini, suke sangat jupe kak farah dia.gelak ajee kejanya.bagus anak momma, dia tau poppa takde dia gud girl je.baek je dok dalam stroller kat KLCC tadi,siap tertido-tido.cume biasalah sometimes nak jalan sendiri,tanak mama pegang tgn dia.eksaited tgk deco CNY yang cantik gile kat Suria KLCC.



mana gambo cam biasa?

oh sgt banyak peektures cun tadi, tapi yeaa momma sangat malas nak transfer ini malam.
esoklaaah eh, gambo guling2 qies macam industan kat taman KLCC pon ada.muehehee.
ingatkan cam malas nak bawak D90 tapi eh nak g KLCC harusla bawak,banyak view menarekk.si bibik maklang haruslaa nak tunjuk kat buah hati si ankel fir tu kan :D
katanya bercuti ke KL.kuikuikui.padahal selalu banget dah datang sini.ehehe.



okay pengubat rindu buat papa dan semua kengkawan :)



qies so eksaited bila ramai-ramai macam ni.yela seme sygkan dia :)

cant wait nak tunggu jumaat nie, kami nak alik kluang lagiii..mama cuti dekat 9 hari tau sempena CNY & hari wilayah.papa sila jeles :P




momma & qies saja busykan diri, kalau tak nanti asik rindu kat papa aje.
serius :(
sapa kata tak rindu, baru 2 mggu kita tak jupe,tapi rase cam dah laaaaaaaaama tak jupe.tskk.
yela dah papa kan cuti 3 bulan aritu, tiap hari kita sesama outing sini sana.bila poppa takde sure lah rase 'blank'.

ada kawan-kawan momma tanya, momma ni nampak cool aje even poppa takde, ape rasianya?
haa luaran je cool tu, dalam hati sape yang tau kan..
tapi momma kena kuat demi qies.tak bole lembik-lembik.yang pntg qies happy..
qies kan priority kita.semuanya untuk dia..


hmm, another 1 month 3 weeks to go baru bole jupe polok polok poppa.itupon kalau ade pengganti papa.
tapi mama & qies tetap rase bersyukur sebab kapal kali nie selalu je masuk KSB and kita bole calling-calling sampai panas tinga.bole 3G lagi macam tadi. nampak papa pakai coverall kuning.ehehe.lepastu papa kata maybe 2 bulan +- je papa naik kapal kali nie.so okaylah :)


orang lain lagi banyak dugaan & ujianya kan, so kita kena bersyukur.
biar jauh dimata tapi dekat dihati.biar susah dulu, senang kendian.




poppa, qies miss u.tapi qies baik baik je ngan momma :)



okay dokay.kefenatan tahap gaban dah nie.
nak tido secara berjemaah ngan qiestina and maklang dah.

gud nite papa sayang.
gud nite kamu-kamu yang masih celik di luar sana.yang ternanti-nanti hapdet dari qies.

tata! :)

7 comments:

~LaDaYaNa~ said...

waaa...qies somel nie nk blik kluang lg eh jumaat dpn??best2..hihi~

kak yat, kite pun nk blik kluang gak jumaat nnti..kak yat jln2 la kat kluang mall, ade rezki leh jmpe qies..heee~

aresaliyana said...

kak, suka tgok pic2 akak.... akak edit kai software pe ea? adobe photoshop ke?

PurpearlLyna said...

Gigi ninina 2 btg !hehe;)

MamaAiman said...

aiman ckp die tggu gamba kak qies kat klcc :)

Kaseh NazLieza said...

qies mmg baik...sian mama qies sowg2 taw...biler nk jln2 dtg gombk pulak..ehehe

Mama Qiestina said...

aresaliyana,

haaah guna photoscape.kalau rajen guna adobe photoshop :)

Mama Qiestina said...

yana,

insya allah malam sabtu ni gerak alik kluang..

insya allah jupe kat sana eh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails