yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, January 12, 2011

januari permulaan segalanya.

lewat pagi ini terasa ingin berkongsi kisah cinta, biasalah bila dah jauh-jauh nie rindu pada org jauh tu. yela sapa tak rindu hasben tercinta kan?

dia lah belahan jiwa kita. pelengkap sisi kehidupan kita, papa kepada zuriat berharga kita itu.
tanpa dia mana mungkin si syomel itu ada.dan haruslah ada permulaan atas segalanya..



Sebelas Januari bertemu
menjalani kisah cinta ini
Naluri berkata
engkaulah milikku

Bahagia selalu dimiliki
bertahun menjalani bersama mu
Ku nyatakan bahwa
engkaulah jiwaku


Akulah penjaga mu
Akulah pelindung mu
Akulah pendamping mu
Di setiap langkah-langkah mu

Pernah ku menyakiti hati mu,
pernah kau melupakan janji ini
Semua karena kita ini manusia


Kau bawa diri ku ke dalam hidup mu
Kau basuh diri ku dengan rasa sayang
Senyum mu juga sedih mu, adalah hidup ku
Kau sentuh cinta ku
dengan lembut…
dengan sejuta warna



layan lagu gigi nie teringat saat mula berkenalan ngan papa qiestina.time tu lagu nie tgh top lah.mama suke sebab lirik dia besh.kebetulan pulak mama kenal papa january :)

segalanya penah mama catatkan di belog mama yang ini.

yes mama ingat lagi saat itu, 25 januari 2007.masih segar diingatan, mana bole lupa saat pertama kali bertemu buah hati a.k.a mr right *chewah*.kalau tak kerana tugasan pengapit mommy ena, tak mungkin mama kenal papa qies.walaupun papa qies bff pada hubby mommy ena tuu..banyak kali dia datang UPM pon mama tak kenal dia.hmm, memang cantik suratan takdir, bertemu di hari bahagia sahabat baik kami, aura aura amik berkat memang menjadik sungguh :P


indahnya kami berkongsi tarikh penting anniversary dengan sahabat baik kami ena & ayo.
^_^

masih segar diingatan, sama-sama jadik pengapit.paling tak bole blah tok kadi ingat papa qies yang nak menikah sbb sama-sama berbaju puteh bersih macam peranten.padahalnya dia pengapit bff dia, daddy ayo.hihihi. masa tu seme dok kenenkan papa dgn mama.derang kata moke papa & mama seiras macam adek beradik *tang chubby kot*.seme orang kata kami ada chemistry.hmm kami iyakan dgn senyuman :)


usikan demi usikkan diterima.sms berbalas sms berkajang-kajang mcm telenovela.sampai penah papa & mama tak tido 2 hari berturut kerana penangan sms *angau gile*. lepastu papa qies hari-hari buat seprais turun putrajaya sebab nak dinner dgn mama after mama alik keja.rasa macam PD-putrajaya tu sebelah kampung je bagi dia.yang penting dapat spend time sesama sebab masa dia kat darat bukanya lama mana..papa kata penah naik kapal sampai 11 bulan time sebelum kenal mama.wah lama gile kan!

dan kesungguhan papa untuk mendekati mama ternyata berjaya mencuri hati mama.sebelum tu mama penah kuciwa dgn seseorang, kapel-kapel selama 8 tahun *lama gile kan*. 2 tahun mama kunci rapat-rapat hati ini, akhirnya terbuka semula kerana keiklhlasan hati papa menerima mama seadanya.mama penah cakap kat papa, mama inginkan sebuah perhubungan yang bermatlamat.bukan untuk suka-suka, sbb mama pon dah 25 tahun time tu.dah bersedia to be someone wife.dan mama tamau bercinta lama-lama lepastu tak jadi macam 1st love tu..
syukur papa memahami dan rupanya kami sejiwa..


ternyata jodoh menyebelahi kami.siapa sangka kan, jodoh pertemuan di tgn tuhan.
sudah tertulis hidup bersama..cinta express juga yang menjadi.ehhee.


sejujurnya, pada awalnya payah mama nak terima hakikat kerja papa yang harus meninggalkan mama berbulan-bulan, pertama kali kena tinggal nanes bengkak mata okeh.time tu memasing tgh angau tahap bunga-bunga cinta.hahaaha.kena pulak papa kena sailing kat qatar time tu, aduhai payahnya nak call, sangat mahal.emel? pon takde :(
dahla mama nie jenis nak pamper selalu, tskk tskk.

saat inilah mama create seafarers love club kat friendster dan mengenali ramai teman-teman senasib.antara yang terawal dikenali nurul mama yaya, nanie mama ayra, syima ayoe, hanin mommy kyra & ramai lagi .kami berkongsi rasa yang sama.menantikan yang tersayang..counting days.

tapi penantian berbulan-bulan terasa sgt berbaloi-baloi bile melihat wajah yang dirindui tersenyum manis di KLIA.hilang seme resah gelisah penantian satu penyeksaan.. ingat lagi papa hadihkan mama kamera olympus idaman mama,nipis je mmg up- to -date lah time tuu..mama kan suke amik gambar.papa faham je kesukaan mama *angau lagi*.dan kami banyak persamaan dlm bnyk segi. dan dan terus dapat instinct inilah soulmate yang dinantikan.tak lama lepas tu terus mengikat janji utk bersama.hanya setahun mengenali hati budi terus mengikat kasih hingga kini.


syukur alhamdulilah..

ternyata jarak & masa bukanlah penghalang sebuah relationship.yang pentingnya ikatan hati tersimpul rapi.resepi bila berjauhan harus rasa saling percaya dan give & take.kalau sudah termaktub jodoh kita, biarlah sejuta batu berjauhan, pasti satu hari dia menjadi milik kita :)

cinta kan tak bersyarat.

dan berkat kesabaran , kesetiaan tak berbelah bahagi dan pengorbanan yang tiada taranya lahirlah..




keluarga kecil yang kita sayangi :)

* us at a&w kemaman, 9 jan 2011*




semoga kita terus bahagia bersama, biar ombak tsunami melanda..
biar segala hasutan syaitanerojem melanda..






tak dapat mama bayangkan hidup ini tanpa kamu berdua..
inilah yang mama idamkan dm hidup ini, insan-insan kesayangan mama.

*us at hotel shafura kemaman, 9 jan 2011*




melihat qies bermanja dengan papa..berbunga-bunga hati mama :)






ilusm my gorjes sayang & yayang!

* saat taching perpisahan qies & papa 9 jan 2011*





bee & huney forever.for the rest of our life..

*us at TC, kuantan 8 jan 2011*



dan menginjak ke tahun ke 4 papa & mama telah bersama..
perjalanan kisah kasih ini masih panjang..masih banyak onak & duri kita perlu harungi bersama.
semoga kita sama-sama tabah, sabar & cekal menghadapi segalanya..


dear papa,
maafkan mama andai sepanjang kita bersama ada kekhilafan dan kekurangan di mana-mana.
andai ada huney mengoyak hati bee, maafkanlah huney.mama cuba menjadi yang terbaik buat papa & qiestina kesayangan kita..cuba menjadi sesempurna mungkin biar mama tahu tiada siapa yang sempurna. mama cube membahagiakan papa & qies kerana keluarga kecil milik kita ini segala-galanya buat mama. inilah harta dunia & akhirat paling beerti dlm hidup mama..mama bersyukur punya kalian :)


dan semoga segalanya dipermudahkan ALLAH s.w.t.
Insha-Allah.



28 comments:

Miss Shizu said...

sangat suker ini entry...=)

semoga kak yat n abg ekhram bahgia sampai syurga.cayang qies..muahhh..=)

Ummi said...

aiyak..bace laju2 sebab tamo berjangkit syndrom sedey!!
huuuuuu

Ainul Hayat said...

Tersentuh kak baca entri nih. Memang betulkan permulaannya memang sukar nak terima kerjaya seafarer ni. Tapi cinta itukan macam magik.

Apapun, semoga Kak Yat dan Abg Ekhram sentiasa biberkati dan berbahagia hingga keakhir hayat ye.

p/s: Kepingin mau ketemu akak.

Ainul Hayat said...

Tersentuh kak baca entri nih. Memang betulkan permulaannya memang sukar nak terima kerjaya seafarer ni. Tapi cinta itukan macam magik.

Apapun, semoga Kak Yat dan Abg Ekhram sentiasa biberkati dan berbahagia hingga keakhir hayat ye.

p/s: Kepingin mau ketemu akak.

ummi nia said...

senyum smp ke tinga sy baca entry nie..hehehe..

OneSimpleMother said...

yatt.. gambar header tu qies sangat serupaaaaaa dengan papanya.. copy 99% kot.. hehehe

cik puan akish said...

touching betol n3 yatt neh..

tp siyes...mmg suke bace kesah family kecik korang neh...

psssst...sometimes kalo en.hubby balik lmbt dr keje...teros terpikir kat yatt....kuatnye yatt bile hubby takde...lame lak tuh...aku baru sejam 2 jam tade dah kecoh...teros ati kate...ohhh bubu g cr wet..

=)

Mamaleesya said...

knp yea?...mata dah berkaca-kaca bace entri mama qies sejak akhir2 ni...ur blog is alive...penulisan sangat terkesan di hati

dieha said...

so touching..suka...

zee nazeri said...

Inspirasi nih..bg yg PJJ..thanks Pn. Yatt, kekuatan dan ketabahan anda adelah contoh yg terbaek untuk dipraktikkan..

mY HeArT wiLL gO On said...

so touching.... still tingat kt dia wlpun jodoh kami xpnjang.. huhu..
mula-2 bace blog akak tingin nk tau cmne akak n hsband leh btemu.. akhirnya dpt gak tau.. so sweet... smoga bahagia slamenya...

are-za said...

Luvly couple...


moga hubungan kak yat n husband kekal hingga ke akhir hayat..amin

comel si techik..copy paste her papa..

MamaAiman said...

i love this post!so sweeeeet :D

.ArianiAizat. said...

hehe nama saya disebut disitu..patutlah terbatuk batuk disini..k.yat oh k.yat,tamau sedey2 yer..qies shomel ada hiburkan hati mama=))

Mama Qiestina said...

ummi,

ahahhaha ada pulak berjangkit sindrom sedey ek?

Mama Qiestina said...

aleesya,

eheheheh 2-3 bulan nie entry seme taching-taching tauu..beware :P

mood tgh angau ginilah.hahaha..

Mama Qiestina said...

shizu,

eheheheh seb baik takde button like kan? kalau sure awak like :DD

tq my dear for ur pray :)

Mama Qiestina said...

ainul,

me tersentuh too bila baca balek :)

yups bukan sennag nak jadi partner org kapal, only yg bebetul tabah je bole.the best girl wif best man can, motto org kapal tu..

ainul pon boleh!

one day kita polok2 eh :)

Mama Qiestina said...

ummi nia,

eheheheeh senyum tanda bahagia yee?
ma kaceh!

Mama Qiestina said...

kak mas,

heheheh moke qies kan potosetet her papa, anak papa katakan.

tula penangan time ngandong rindu separuh mati kat papa dia :DD

Mama Qiestina said...

dieha,

:))

kita kan special!

Mama Qiestina said...

zee,

auwwww jgnla cakap kak yat idol :P
*blushing*

insya allah org lain jugak boleh!

Mama Qiestina said...

mama dadif,

ahhaha siap bayangkan kalau jadik yat eh? sadiss..tapi kalau dah terpaksa harus bolee!

:)

kiss to bofren kiss dadif!

Mama Qiestina said...

mama iman,

sweettttttt like coki coki! :DD

Mama Qiestina said...

areza,

thanks u dahlinks :))

Mama Qiestina said...

ana,

ma kaceh :)
eh kita ni ntah bile nak ngedate kan?

Mama Qiestina said...

mama ayra,

ehehehe awakla antara kenalan geng kapal yg mula kenal kan :DD

geng jiwang2 rindu bf.muahaha.
now dah jadik mama,yeay!

Kaseh NazLieza said...

alhmdulillah..semoga Allah sentiasa mbahagiakan kak yat sekeluarga..Amen..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails