yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, January 7, 2011

lovey dovey familia series :)

salam hari jumaat semua :)

puan yat berbelogging dengan gumbira sambil bergolek golek atas sofa ditemani cik qiestina yang asek duduk belakang mama neh! *macam kuda dibuatnya* hihihi.

ewah suke kemain qies, mementanglah mama amik cuti hari nie.nak spend time pepuas dgn papa dia.dengan qies sekali laah tentunya.dia pepagi subuh subuh dah ajak mama main-main.tak kasi can tau papa mama dia nak bermesraan.hahaha.kan dah kata qies belum mau adik :P

kuikuikui.abaikan ayat yang berbunyik sikit lain macam diaatas.maklumla malam tadi kan malam jumaat..budak budak under age pegi main jauh jauh ar,hik hiks.


oleh kerana malam tadi adalah malam jumaat yang super indah kerana masih bertiga, papa bawak mama & qies jenjalan kat nilai g dinner.pastu berjalan-jalan kat dataran nilai yang besh itu.waaaaaaah ada padang,sesuai bangat utk qies yg tgh gian nak berlari-larian.

oh sebelum itu kami sempat bersopeng kat giant kinrara puchong.apalagi kalau bukan beli kelengkapan papa nak naik kapal nie.tapi alahai sempoi gile org laki, nak naik kapal berbulan-bulan belinya obat gigi, berus gigi, sabun mandi,selipar.tu aje :P cube kalau kita yg femfuan ni, harus toiletries aje 1 bag.hahaha.lepastu kami memborong laa stok susu qies..wah siap dapat voucher.enfagrow A+ 650gm baru 37.98 je.kat tempat lain mana dapat rega tuu..so sekali 10 kotak teros papa beli sampai abes stok kat situ.gelak je promoter tu.nak beli yang tin seme sold out sbb tgh sale.

nak beli pampes plak, mami pokok ngan petpet macam mahal la pulak semalam.so hari nie papamama nak try carik lagik.semalam pon shopping kejap aje coz dah ada janji nak dinner sama with our bff ena & ayo.tapi sempat gak rembat 5 helai baju syomel for qies kat kiosk tu.wee geram jee..teros pakaikan qies buat photoshoot.*psiko mama*.ehehe.

mami ena tanya baju bajan qies yang 2-3 lemari nak buat apa pasni? buat garage sale la kot :P
jual kat belog ade org nak beli tak? haha.juz kidding.sayang sebenarnya.nanti bole trn kat adik dia, kalau gegurl lah.



so inilah antara momen momen manis malam jumaat kami :)




polok polok mode.haih rase macam just married kapel je.ewah!
since ada qies ni, payah nak dapat can macam ni,dia aje nak menyelit.





bertiga lebih baik :)

dulu kan masa belum ada qies, selalu papa mama berangan jalan pegang tgn anak macamni.sekarang dah jadik realiti.alhamdulillah...

*cheeky kan muke qies tu?*






very nice place.luas gile padang kat sini..memang heaven qies berlari-lari..
pukul 11 malam pon buntang je mata dia :)



nak tau sape potogeraper kami...
sape lagi kalau bukan our matchmaker tu..




mami ena yang sgt suka budak budak...





daddy ayo yg sayang qies..

mudah-mudahan tahun 2011 ada rezeki baby buat u all berdua.we always pray for both of u..
mesti syiok, qies ade geng nak main..




qies sempat buat show atas meja sementara tggu makanan.ya rabbi!






waaau, siakap paprik!






mama papa nak mamam bertiga tapi qies asek nak trn bawah ukur kedai makan.grrr!





so mama kena jaga qies main-main lari sini sana dulu sementara papa mamam.
dah ade anak ni, kurang dah nikmat nak makan.tapi it's all worth it :)



lepas makan, daddy ayo nak cube try test guna our D90.so papa mama lah jadik modelnya.hahaa.nampaknya mami ena & daddy ayo dah terjangkit minat kwn baek derang ni jugak.yeay yeay welkam to the club! pasni tangkap dslr satu, kita outing g menembak sama nak!


derang dok lah kenen-kenen nak beli our old D60 tapi entahla tgh fikir lagi ni nak jual ke tak.sbb sayangggggg dslr tu byk jasa.sampai ke labour room tau.but kalo jual dapat cash bole gak amik lens panjang pasni.ewah! kepala bisnes kemain ko ni yat :P





beshnya polok polok.dapat pahala manyak :)
so sila pelok suami masing-masing kuat-kuat pasni..hihihihi.




papa + mama =qiestina.



okay dah dekat kul doblas malam.jom balek !






syioknye jenjalan camni, nanti kita dtg agi ye yayang :)


okay dokay.nak masak lunch for papa yayang pulak.pasni pakcik tu rindula nak merasa air tgn wife kan.so mari kita demokkan dia lagi.kuikuikui.
biar pewot boolat, itu tanda dia happy kan!

pas masak nak amik makcu kat ktm serdang pastu sambung balek sesopeng.
waaaaah sopeng aje.macamlaa duit ada lapan guni.hahahhaa.nie sopeng brg keperluan je,takde membazir syaitanerojem punya lah.azam tahun baru nak berjimat cermat gitu.


tata! :)

9 comments:

mY LiFe said...

x bg tau pun nk dtng nilai.. huhu... leh bg prsent qies yg da lame tsimpan tu... huhu
anyway tumpang gmbira dgn famly akak.. happy fmily 4 ever n ever....

Marsha~ said...

mahal ek enfagrow kat KL.. kat melaka ni kat kedai cina twin box enfa 650g tu baru RM67.80.. jauh lebih murah.... :) tu pun dah botak paler tetiap bulan nak spent utk anak2.. huhu

Suliana said...

romantik nya pic berdua tu.. suka :-)

mariana said...

hepinyee diyeee ^____^

Mama Likha said...

helo ninina n mama yerr...

hurmm tetiba mama Likha lak yang syahdu bila thu ni lah last week ninina ngn papa ninina... adoiii mama ninina tk cedihh ker!!?? gullppp... mama likha plak y lebey2... tp siyes... mst dah tak ceria hdup pasni kan..? tmbh2 memula berpisah... rasa dkt 5 bulan eh papa ninina sesama...

hurmm.. apa2 pun sabar n tabah yer mama ninina.. kita paham... perasaan rindu tu. mama ninina tulis blog hepi2 tknk sedey pun kan..? tknk tunjuk sedey pun kan..?
hemmm...


btul tu pelok suami banyak2 dpt pahala kan.. hisshhh... tetiba rindu nak pelok skrg gak haha..


*owwhhhh!! siakap paprik kecur!!
:)

so take care yuols... ;)

Ainul Hayat said...

HEHEHE...cumil je ayat-ayat kak yat ni. "Membazir syaitanerojem" hikhikhik...
Selamat bercoti, selamat berhujung minggu and marilah kita sama2 bertabah kak yat...

AmiraHafiza said...

papa qies dah nak sign on eh k.yat.. xpe mama and qies kuat kan :) yg k.yat ckp berangan pegang tgn baby sama2 tu memang betul la..mira pun selalu berangan nati nak pegang tgn baby cmtu ngan hubby..bestnya :) moga2 nati jadi kenyataan cam k.yat jugak kn.. take care tau..be strong!

Mama Qiestina said...

marsha,

wowwww murahnya kat melaka! ala rugi tak beli kat sana..padahal selalu dtg sana aritu..

ye kat sini hampess seme mark up arge tak agak2.nak ikot jugak harga bawah kotakk tu.kalo dapat 37.90 mmg ai akan grab banyak2.kat carefour pon 39.90..

betul botak pale spend duit susu je..tapi itulaaa peberet anak kita kan :D

littlehumblelynn said...

yatt


spend quality time betul2!!apapun happy utk yatt & family jugak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails