yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, February 22, 2011

aura blogger momma ;)

erm, rasanya bulan febuary nie macam bulan bergathering sesama geng momma-momma laa pulak.ada yang sengaja nak jupe dan ada tu tak sengaja terserempak kat memana..
itula some of my friends cakap, ekau nie yat lagi hubby takde lagi membizi gath sini sanaa yee?
haha, that's true! busy kan terapi...


^_____^


perjumpaan geng blogger momma ni buat ku terasa ewah kecik betul dunia..
dimana-mana saja ade yang kenal :)
tq ye pada semua yang sudi menegur kami kat memana tu, am so grateful and happy to see all of u.siyes!


* ko bajet ko artis ke yat, haaaaak tuiy!*




siapa kata berbelog tak berfaedah?
kalau dengan belog kita bole meramaikan kawan-kawan apa salahnya kan.orang kata berkawan biar beribu, musuh jangan sekali.dan kadangkala kawan yang kite kenali secara alam maya nie, tulaa yang banyak memahami kita..kan.

oh dunia belog nie indah kalau kita tau memanfaatkanya..
temui ramaai kawan kawan baru, berkongsi info..apatah lagi jadik momma nie hari-hari eksaited nak share perkembangan anak kan..


okay back to story


selama nie raaaaaaaaaaamai yang kenal thru belog aje, sekali dapat jupe live haruslaaa happening gitu! apalagi acara menggomol baby memasing dan momma memasing bercomolot laa.errk takde laa tahap tu.tapi besh laah.dapat menambah kenalan hanya kerana belog..selama nie update di alam maya, tapi bile dah jupe lagi super duper besh!

^___^


sekarang nie virus blogger momma tengah menyerang tahap maksimum, tak jupe lagi vaksinya.
semenya gara-gara tauke grup blogger momma, ann mama kaisya.ekekeke.


sowi yu, ai glamerkan belog u neh :D
kot kot pasni intrend pilih ur blog being 50 best in malaysia pulaaak kan, hihihi.


oh terlebey suda.
bukan keglameran yang dicarik ye bile berbelog. kalau terpilih tu rezeki laa kan.
apa yang penting perkongsian info sesama kita.dah ikatan ukhwah fi sabillillah itu yee sahabat :)
nawaitu harus diperbetulkan seandainya berbelog kerana ingin mengglamerkan diri.hiks.
salah tu..

kan nabi ada berpesan, tak sempurna iman kita seandainya tidak mengasihi saudara yang lain..

jadik sila renungkan dan selamat beramal..
*ewah tazkirah selasa*

oleh itu, jauhkan hasad dengki sesama kita..apatah lagi dalam dunia belog nie bukan besar mana..klick klick kita bole jupe.kalau nak tinggalkan komen dengki dengkos pon kita bole trace sape yang anta. IP seme bole trace maa datang dari celah mana..kalau kat chatbox silap bole kena ban ye IP memasing kalau cakap bukan-bukan.kuikuikui.


so dear mak enon, beware :P
*evil grin,wakakaka*


eh sebut pasal mak enon nie kan, ai notice lately selalu kacau belog-belog kawan ai tau.haih apekah? takde keja laaain kaah? kalau rase nak berkenalan hai laah baik baik.kawan kawan ai semenya cool okay.ini tidak asik drop komen macam H*** je.masaaaalahnye ko kenal ke tak kawan ai tu? taaaak kan? takat ko kenal dia thru blog tak payahlaa simply judge org macam tu macam ni.tak baikk.rasenya kalau kita bersangka baik lagi bagus kan :)




sori ye buat sesiapa yang terasa.*relaxlah*
nie just my 2 cents aje.



eh okay panjang pulak mukadimah entri ini.niat asal nak share lotsa besh peektures gathering blogger momma, so mari layaaaaaaaaaaans :)






with dina momma adam & ann mama kaisya.

dina my fwens since 2007, wifey to marine engineer.
we're same boat :)

dulu ade belog jugak.
but now belog suda close atas sebab P&C.* mish ur blog laling!*



ann antara geng blogger momma yang baru kenal tapi dah close mcm 8 thn kenal.
oh we all sesama org kluang & now stay putrajaya.pasni bole jupe selalu if time permit kan dear :)




tengok anak-anak derang yang super syomel!
rase nak kunyaaaaaaaaaaaah hokay.






alia kaiyisah yang macam ala-ala engku aleesya.

tomeeei!



si budak debot sorang nieeeeee lagilaah menggeramkaan..




adam darwish anak kesayangan padi & dina
si pipi labuh, bam bam!


haih harus papa dia kat kapal rindu kat si debot ni kaaaaaaaan :)






mommy ori memang terror bab jaga baby neh, pasal dah well train jaga qies..
dah tak lama lagi sampai seru laaa tu nak bina masjid! ameeen...





mommy ori, qies dah ready nak jd plower girl..




mari kita lihat si ibu mithali,





kaisya ajak ibu dancing ke tu sayaaaaaaang?

patot ibu selim jeee :P





ibu dia kata, kaisya baru dapat lesen P :)

hehehe.gud job sayang...nanti bole lawan lumba lari ngan qies..







Oh my gucci! napaaa tu anak momma tekup mukee?

kaisya pelikk tgk gelagat qies yee?









makngah sedang mengambil berkat, nak baby 2012 katanyaaa!




eh eh ai pon nak amik berkaaatla baby boi...tapi thn tatau bile yeh..tunggu si lasak sorg nie dah pandai cakap 'momma nak adik plissss!' HAHA.






eeeeeee peha tak bole tahan, KFC sungguh si adam nie taau...
berkat susu momma kan :)

last jupe adam time kat spital PCMC aritu, masih merah lagi..tak sangka dapat jupe adam lagi,suka suki texted momma adam ajak g piknik sekali derang nak joinn..besh besh!





dan sebelum mengakhiri gath separa dirancang kami kat taman wetland ptg itu,




seafarers love club momma :)

eh kelab anak org kapal takde agi kann? *lol*






jalan-jalan alamanda hari ahad yang lepas, tetiba di tegur oleh elin mama wina puaalaaak!


heheehe 2nd time her and wina bam baaaaaaaaaam..




us at alamanda.alaaaaaaaa abaikan moke ai sememeh gems tuu hokay.




balek dari alamanda, jenjalan g karnival WOW pulaaak. ade maklang as bibiks ni rajinlaaa bawak qies jenjalan, kalau just nak kuar berdua payah ckit sbb qies lasaaaaaaak ya rabbi.tak terkejar diaa..



jalan-jalan tengok auto show pastu maklang g tempah keychain utk si buah hati..qies pulak tertido kat bahu mama.adeh dahlaaa tak bawak stroller.seb baaaaaik ada meja kat khemah khemah tu, so qies laaayan je tdo atas meja tuuu..anak papa kan, kat memaana aje can sleep :P

tak kira panas berlengas, ekekekeke.

tapi kat khemah tu ada kipas besar, sejuuuuuuuk je :D




sekali, ada insan mendekati kami...teros salam dihulur..

oh blogger momma lagi!

ain mama dania qarmila..ain siap dah buat entry perjumpaan tak sengaja kami kat belog dia di entri ini.*blush blush terharu*



teros antie ain nak terkaaaaaaaam qies yg tengah zzzz.ehehehe.

dan lensa d90 milik momma & ain pun mengganas laaa apalagi.katanya blogger kaaaaaaaan :P
kamera selalu dalam bag.kuikuikui.







ewaah macam adik beradik tak rupe? ehhehee.



ain kata tgh windu kat dania kat kg..so nak lepas windu kat qies..

yeaaa sila-silaaaaakan :)



muaaaaaaah muah diyeee!




tapi anak papa tetap menten nak titon..tak kira apa daaa bile dah penat!







sleeping beauty.titon berbantalkan pampes..kukuikuikui.



eh mama rase kan, qies macam dah menjangkit penyakit mesra alam kita taaau papa!
mana tumpah susu kalau tak ke baju kaaaan?


ade je kawan-kawan baru dia kat memana taaaaaau..

tak caya tengok neh...





oloh oloh kawan baru amoi syomel, naaaaik car sesamaaa :D

seb baik tak tertuka, rupe lebey kurang.hehehe.





dan buat papa yang baru aje call mama..
top up kasih sayang tuuu..tq so much dahlinks for make me smiles :)

papa kata rindu bangat kat anakanda kesayangan dia tuuu..





gula gula hati kesayangan papa :)
waaaaaaah dah pandai pow mama lolipop okay.



papa, malam nie kita dating dating kat webcam eh!

qies nak tunjuk nyanyi twinkle twinkleee,hehehe.





14 comments:

mrs lune said...

k.yat, ajar qies buat kelab anak org kapal. qies la pengerusi nya nanti. hehehehhe. best nya kalo adaaaaa....=)

shah-kayrul said...

ala comelnyer ngan lolipop tue...boleh jadi penyannyi la qies....dah pandai nyanyi twinkle.....

Mama Qiestina said...

ain,

okay okay kang akak train qies jadik chairman grup geng kapal junior okay :D

pastu adik adam & adik baby antie ain bole join :) aktiviti? mandi manda kat swimming pool.waaah cam besh!

Mama Qiestina said...

kayrul,

ehehehehe bukan mamam sgt lolipop tuuu..mintak beriaaa.tak kasi nanes guling2.adehh!

hahaha dah pandai nyanyi, nanti nak masuk bintang kecil..

Suliana said...

comel pic last.. macam tu la aqil, suka benar gula2.. kadang tu aku ngelat2 gak lalu kedai2 yg ada gula2 ni.. hehe.. qies dah gosok gigi tak?

dieha said...

comey pic last tu..dgn cweet d tangan..bila la untie diha nk jumpa qies..xsabau nih..mmuah utk qies..

dakcik said...

wah terharu gaks..siab wat back link lagi..=D

mmg cam adek beradek kan kite :)
TQ kak yat..syg qiesss..muahx

Elin said...

hihii..ada jugak pic...maluuu. Ala dpt jumpe kejap je ek..tu pun sebab terserempak si cheeky tu.

comey gmbr qies mamam lollypop. Wina tak penah try lagi..hehe.

evyn4ever said...

hye kak yat!belum lg nmpak akak kt alamanda..hihihi :)

gie-ah said...

olololo....tomeinya qies dgn gaun putih suci tue....:)

@ MaMa ALyA @ said...

kak yat..tetiba mcm setuju jer dengan idea ain tu.. qies jadi chairman anak-anak orang kapal....wahhh gitu.. ambil alih tugas SC mama dia dulu..hik..hik.. tapi still mama qies lah jadi moderator..leh kita register reramai..hehe..

Ann said...

lalink!!!


semalam ai dah baca entry ni tp kenapa baca lg sekali baru ai nampak u mentioned nama ai atas tu. hahaha. dasar rabun ayam.


owh really appreciate dgn friendship ini even baru je kenal. hopefully it will last for ever. berkawan biar beribu, org kata kan.

harapnya mak enon kat belog yu x singgah kat belog ai. karang ai kena pvt blog pulak. hahaha <-- ibu Kaisya bajet glemer lah tu. nyampah! mwahaha.

*ops. ai pun menggeram dgn adam tau. klu ada rezeki jumpa lg lepas ni ai nk minta izin dina gomol2 adam. nk ambik berkat baby boi*

Mama Qiestina said...

ann,

hahaha rabun ayam laa sesangatnyee :P

yes i pray the same. our friendship will last forever..


hahaha mak enon dah tak berani kaco belog ai dah.derang busan kot hentam2 ai tapi ai malas nak layan derang..wakakakaka.

eh belog u mmg glamer apee..

Mama Qiestina said...

nurul,


reaaaaaaaaly?

oh okay.akan difikirkan cadangan bernasss itu ye yanng :D

kakak qies is the chairman.nnati kita buat siap ada tshirt rompers bagaaai nak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails