yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, February 20, 2011

sick please go away, qies wanna play!




Syukur alhamdulillah..
our darling ninina getting better :)

+____+


dah masuk hari ke 3 dia suffer dgn ulser yang menyakitkan kat mulut diye.dah 3 hari jugak dia tak berapa lena tido, nanes-nanes. tak penah qies macam nie before.susu langsung dia takmo,habes dia campak botol susu.huwaaa.kalaula mama bole ganti sakit qies tu, mama rela aje.

mama risau tgk dia.mama pon tak lena tdo tengok dia tak sihat macamtu.susa hati :(
mama susah hati takot kalau kalau qies kena HFMD tu.tapi qies takde tanda rashes kat kaki tangan tu.mulut je ulser.

apa HFMD? papa refer sini.


pagi tadi pukul 2 pagi qies nanes kejotkan mama, dia tunjuk botol air dia & muffin atas meja.
teros mama isikan airzam zam, habes sebotol tecik tu dia sedut.shiaan nampak haus sangat..yela dah masuk 3 hari dia tak minum susu peberet dia tu.lepas tu qies tunjuk nak muffin pulak, abes seketul dia mamam.laahai syianya anak momma, memang kelaparan betul.

yela mulut tgh sakit, mana nak ade selera nak mamam..tu yg malam tadi dia nanes guling2 tunjuk perangai serba tak kena, sejam jugak meraung.pastu tertido.shian, maybe dia nak cakap dia lapar & sakit.tskk tskk.


semalam, untuk memujuk dia..mama bawak g makan eskrem vanilla kat kedai runcit kita, alamanda..mekdonald!
ramaaaai yang suggest soh kasi mamam eskrem,so bole release kesakitan ulser dia tu..


papa tengoklaaah nie,




aummm dapnye eskrem sundae vanilla nie..




qies sukee ,s ambil mamam men masak-masak :P





dapnye mashed potato, lembut jeee...


oho semalam g alamanda ingat nak beli stok susu qies, sekali kat carefour mahal la pulak enfagrow A+ harganya rm 39++ yg 650 gm punya. darul salam mini market sebelah opis momma jugak yang murah.speedmart yg baru bukak ganti kedai perodua tu pon mahal ckit dari darulsalam.

ehehe, mama bab rega susu & pampes ni mmg alert =P
ekeke.yela selagi bole jimat,kita jimatkan laah.ada balance bole wat beli baju bajan qies kan..


semalam lalu RS & mothercare terembat ini utk anak papa yang dah semakin bam-bam ni,baju dia banyak dah ketat tang peyot muncit,so harus belikan yang baru * ceh alasan*



Align Center
sleepsuit tomei :)



sampai je kat rumah, mama buatkan bubur nasi campur telur, tapi still dia tamau mamam..dia buat main ajelaah.haih sabar jelaa.masih blom ade selera la tu..tak bole nak paksa sangat nanti dia meraung tunjuk perasaan.






kemain lagi makan dok atas meja ngan maklang :P
pangai syape ni? *lol*



pagi ini, celik mata aje dah tunjuk fridge, pandaaaaaaaaaaainyeee..tunjuk kat tempat eskrem..haih demand anak papa bile tgh tak berapa sihat.so mama kasi jela..dah benda nie aje dia nak mamam kan,layankan jee..




mamam cornetto sambil layan handy mandy :D



dah dapat eskrem, terus mood baikkk..nak study & baca buku..




colouring book barney.

papa, nanti belikan qies kaler luna 36 batang tu bleh? ehhehee.




dan anak syaaaaapelah nie syomot sangat?



HAHAHA

guling2 gelak ngan maklang tgk keletah anak papa pagi nie :)
jangan sesekali dirampas eskrem tu, menjerit satu blok bleh dengar.hihi.



dah syomot, mama teros mandikan..waah suke main air!
tapi no no no mandi lelama yeeh, qies masih belum fully recovered..


tadi makngah ajak g piknik ke sungai congkak, mandi air terjun,tapi sbb qies tak berapa sihat takpelaa, tak pegi.nanti papa alik kita mandi waterfall eh :)


qies main ball dengan mama aje kat umah..HIHI.





eleyh, muke ada sunyum, dah mula sihat :)

hyperaktive mode balek la pasni tuu.hadess.pastu tadi dah mintak susu 3oz finish :DD
alhamdulillah gud sign, semakin sembuh.pastu dah off ke lalaland..tu mama bole blogging neh.



yayang mama & papa yang kuat, teros sihat okay..
papa & mama always doakan qies sihat,cergas & bijakkk..



dan kembali sunyum seperti selalunya..


your smiles bring much happiness!

momma & poppa loves u so much..




dan semoga bertambah baik kesihatan anakanda kesayangan kami.
Insya-ALLAH.


thanks for all doa', tips & concern all mommy & daddies out there..
we really appreciate it so much.



notakaki : anak papa demam rindukan papa kot neh :)



6 comments:

siti norlaili yusof said...

alhamdulillah,qies dah boleh mam balik.. cian dia,sakit ulser tu mmg lah amat menyakitkan.. laili dulu pun,masa khadijah kena ulser..bila dia nangis..dengan laili skali nangis sbb ulsernya byk amat n x dpt nak bygkan kesakitannya.. stok ais n ais krim mmg bg byk2 kat dia..huhuhu....

CuppyCakeMommy said...

sian ninina..

Suliana said...

alhmdulillah dah makin baik :-) apasal bola tu bersarung lagi.. hehehe

ashra said...

aleesya dulu pun pernah kena HFMD.sabar je lakan melayan anak meragam.kita yang boleh nanges tgk die tak nak selera makan.

a'ah..doc sendiri pun suggest mkn eskrim atau jeli.bagi ulser tu sejuk sket.

he.alhamdulillah qies da beransur pulih...

afni+hafiz=dani said...

alahai sian nye qies kena ulser. xpe la kak yat, hadap kan je bila die nak aiskrim. mayb die selesa rasa sejuk..

Mama Qiestina said...

ashra.

itulaaa part meragam tu kdg ilang sabar jugaaaak kan,tapi yela dia tgh sakit layankaan jee.

alhamdulillah sihat dah qies..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails