yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, February 7, 2011

lawatan sambil belajar ke sekolah momma




dan inilah antara aktiviti sepanjang qies berkampung kat skool momma selama '5 hari 4 malam' yang lepas.


sekolah kebangsaan kampung melayu yang tercinta
saja boldkan.ewah!

^_^




qies seawal umor 1 tahun dah g skool taau..mudah-mudahan nanti dapat aura kecerdikan tempat menuntut ilmu mama satu ketika dulu.
ameen ameen.

inilah tempat yang menjadikan momma kenal huruf dan alhamdulillah menjadi 'orang' seperti sekarang :)
sekolah inilaaah jugaak yang buat pak uteh qies jadik engineer, makngah jadik cekgu, paklong, maklang & makcu dah jadik org berguna..6 beradik mama seme sekolah kat sini.


terima kasih cekgu SKKM semua.
jasa kalian dikenang selamanya.

eh, mama terjupe cikgu lama momma tau, cekgu aini.siap bergambar sakan laagi.dah macam ala-ala reunion :D
gegambo ngan cikgu-cikgu nanti laah next entry.


dan berkaaaat dok kat skolaa momma, anak kesayangan papa dah pandaaaaaaaaai...


.






.





menulis nama sendirii...





napa tak cayaaa?



heheheh tulis-tulis atas pasir..

keja maklang & uncle fir laa seme ni :P




qies sempat jenjalan ukur skola mama...
masih ada bangunan lama, astaka tempat perhimpunan seme..oh sgt banyak beratus ratus peeektures sepanjang 5 hari kat sana..


after 17 years, momma kembali ke sekolaah..





jalan-jalan dengan uncle fir..sukeeenya dia..
jalan dari kelas ke kelas okeh..

tetiba mama terbayang mase tecik2 zaman skool dulu..time comot comot...


kan antie syiken, antie hawa, antie farynn, antie nazat, antie zaleha!






main-main lari lari kat padang, lagi qies sukeee..
angin tiup sepoi2..perghh sorgaa!






timang tinggi2 diaaa!





pegang erat tangan mak lang :)







manje mak lang amik angin petang-petang...

nyamaaaaan sungguh rasenya.kalau papa ada sure kita bole main helikopter tau..






anak papa memang mood baikk kalau jenjalan tempat luas gini..




laaaaaaaaaaaaagi suke sebab kakak farah qistina dia suke layaaaan...







sukeeee sangatlaaah ramaai orang layankan diaa, mama tak terkejar daah sbb qies ligat kemain..aduss..







i liokeeeee this moments.

arggggh macam oldies jee rase :)
dengan kusi kayunya,bawah pokok.feeling2 gitu..

* imagine nie peek mama & papa, HAHA*







alaaaaaaaa-alaaaa kakak & adik...

FQ vs EQ.

kita nie legasi Q taaau :DD




see how notty & aktifnya anak papa...




sukeee main panjat2 kusi!

gigih nak naik taaaaaaau..






jalan-jalan lagi kat bangunan lamaaaaaaa..mama tingat agi cek gigi kat kinik gigi situ.hehe..




dah fenaaaaaaaaat dah..







kiss manjeeeeeeeee uncle fir nieee!
sangat very the manje ngan paklang to be dia, maybe dia windukan papa agaknyaaa..

uncle fir dia pulaak suke & sabar melayan kerenah diaa..

ada bakat dah jadik daddy :P
*cepat masuk minang maklang,kekekeke*






ewaah ewah memasing dah macam model okeh.nie seme candid jee..

:)







sukeeeee dapat manje, jenjalan ukur skolaa momma..






dan inilaaaaaaah current wallpaper lappy & pc keja mama :)



senyum simpul si gorjes poppa & momma :)

*peyot moncet kuat mamam*



seme gegambo nie hasil tangkapan potogeraper amatur, uncle fir & maklang.
marbless kan! :)
semenya suda berbakat menembakk...


papa harus sukeeeeeee tengok seme ni kann..
keletah anak papa yang macam-macam..
+__+


nak tengok laaaaaaaaaaaaagi dan lagi peektures?
kita sambung kat lain entri eh :)



** geng bas sekolah seme, one day kita photoshootkan anak-anak kita kat padang ni nak tak? harus havoc dgn keletah kanak-kanak ribena kite seme.ihiks.



8 comments:

linda ismail said...

siyes qies sgt comeyyyyyyy. gewammm ahh :)




header atas tuh sgt comel. suka!

Mama Qiestina said...

antie linda,

ma kaceeeeeeh! keja maklang & paklang qies laa seme ni :)

papa qies pon sukee gilee..hehe.

amy nafeesa said...

musti daddy qies x sabar nk blk..kalu blh nk ganti tmpt dlm gamba paklang tu yg tgh smoochin' qies, tul tak momma qies? - rgds, auntie amy nafeesa

Suliana said...

lams x msuk dlm skkm.. terimbau kngn lama... hihi,,

Suliana said...

lams x msuk dlm skkm.. terimbau kngn lama... hihi,,

Mama Qiestina said...

kak amy,

tulaaaaa meronta2 hati papa dia kat kapal tu nak polok syiom si manje dia yg sorg nii..dia suke sgt tgk gegambo ni seme :)

papa-papa angkat jela pengganti buat masa ni.

Mama Qiestina said...

sue,

itulaaaaaaaa skkm tetap camtuu jugaaak, cume dah ada building baru :)

nadia comaneci said...

yat...teringat la yat tempat cek gigi tu..

memorable tul..fobia sampai skrg...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails