yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, February 21, 2011

hanya yang mengalami kan memahami, kan?

*wink wink*


ewah itula dia tagline 'geng kapal kita semua bersama'
grup yang dicreate oleh cik sofiah kita kat fesbuk tu :)



dedolu zaman muda mudi remaja,*year 2007* mama qiestina create kat friendster 'seafarers love club'.taaaaaaaaaaaaaapi dah berkurun abad tak bukak FS, tataula apa jadik grup tu.huhu
kat SC tu diaaa memang ramai kengkawan wifey/partner yg dikenali sehingga kini..
alaaa seme yang kat list geng cinta org kapal kat bawah nielaa.
:)


we share same feeling, berjauhan ngan yang tersayang.
seme kekasih hati sedang mencarik rezeki nun di lautan sana..berbulan bulan lamanya.
bulan bulan okay, bukan minggu-minggu tak jupe.
ape nak buat, mereka berkhidmat demi kemajuan ekonomi negara.
kang kalau takde org sanggup keja kapal camana pulaaaaaak kan?
*saja nak skolahkan seme yg selalu fikir negative ttg kerjaya insan kesayangan kami*


biar rindu-rinduaan selalu..
touching touching...

eh tapi rindu itu indah hokay!
tak percaya cube u all berjauhan sehari dua ngan hubby/bf korang..
syiookk! siyes tak tipu..
bila dah berjupeee suwit macam gula-gula jee kan..

+___+


so baru-baru ini, qies jupe antie antie aweks orang kapal yang cun melecun tauuu..
seme ala-ala finalis gadis melayu okeh..muda remaja yu..

kami terjupe pon kebetulan, zati update kat fesbuk sedang bergathering kat alamanda..kebetulan kami mmg nak ke alamanda.so zass jupe derang sekejap :)
so kengkawan yg banyak tanya napa tak inpom nak gath..
janganlaaa majuk if kami tak ajak, kebetulan saja!



ehehehe.

this is pestime jupe kamu kamu semua yang gorjes..
so sowi if ada yang kak yat tak kenal, lupa nama :P

maklumlaaa dah beranak nie banyak urat putus * alasan*


dah , untuk menambah kejelesan bagi yang tak pat join, mari kita layan momen-momen gath tak sengaja ituu.. *uhuk, batukkk*
kami berphotoshoot golek golek kat taman luar alamanda okeh!
bajet verangan macam shoot pilem macam industan.ekekeke.




qies amin seme anties-anties * no kakak ye =P*

oloh pandainyaa :)






zatie kekasih hati abg kapal, amir..

sangat syomel orgnyaa..tapi pendiam..
finally dapat gak jupe live ngan dia..





tu dia barisan gadis melayu,wah waaah!






mase utk berkenalan ngan seme antie antie...
qies sorang je anak org kapal :D






seme anties berebot nak dukung qies..

ewaah sukee la si qies ramai feminat :P






come here qies, come....meh antie nak dukung dia!







ehehe antie smarties dapat qies..
napa masyam muke tu yayang?







antie zatie & antie sape eh *lupa nama* nak amik berkat pimpin tgn qies pulak!








yeay antie zura anai pulaaaaaaak dapat dukung qies :)

pass dari tgn ke tgn...sukee si tecik momma nie..






qies nak ngan mama pulaak :)



eh eh derang pulak nak amik gambo qies ngan momma..





mata momma sepet pulaaaaaaak, panas terik!

qies cam biasa,potogedix.





dan sebelum berpisah, mari kita bergambar ramai -raaaaaaamai tanda kenangan...



weee semenya cun selim melim, momma je yang gems :P


aaargh harus kuruskan badan spt dulu!
*semangat semangat*



bergambar santai pulaaaaaaak,




we are proud to be seafarers lover :)




dah daaaah momma, jom baleeeeeeeeeek!



qies nak syusyu..!!

*niela sign qies bile nak susu,hisap jari & tarik baju..maluww nampak peyot*




dah kenyang num shushu,





tersandar kekenyangan dlm sang combi :D

i liokee beautiful scenery, kat belakang carefour alamanda..





dan tak sah kalau pegi alamanda,qies tak naik kuda & all car yg ada music tuu..





sukeee sangat naik kuda..




btw, buat semua yang join mega gathering geng kapal bulan depan kat PD selamat bergathering yeah :)
so sowi this time, we kenot make it..
maklumla time cuti skool, so mama qiestina yang takde anak skola nie harus mengalah ngan staff yang ada anak, derang nak bercuti.kalau opis kosong harus resakse gorgom mengaum nanti.ekekeke.



^_^

maybe next time kita arrange gath lagi, bole gusip sampai fengsan eh :D
ade beraniiiiiiiiiiii?

32 comments:

:: noremy bte rahmat :: said...

ee...

beshnyer!

nak gathering gak..apa kata wat party tupperware kat umah kak yat...

ngeeeeeee...

sebab umah kak yat coz kak yat BERPENGARUH...musti ramai org datang...

ok tak cadangan nakal nie?

Suliana said...

biar gems janji senang hati.. stress ke yat? hehe

Mama Qiestina said...

emy,

wakakakkakaa party tupperware eh? menareeek tu..bole ajakk cosway, amway & sekutunya joinn * kepala bisnes*

word BERPENGARUH tu tak menaaaaaaaaaahan kaaaau.harus sentap kalau mak enon baca ni..derang dahlaa envy gie babun ngan ai.hik hiks :P

Mama Qiestina said...

sue,

tepaaaaaaaat sekali! ko pandaaaai kan teka?

yea lately aku STRESS!!
tu yg tensi je makan..


ntah hapa-hapaaaalah.

zahirian said...

gamba qies dlm comi tu mcm kt oversea la

Mama Qiestina said...

eheheehe tulaa kan,macam kat oberseaa :D

yat suke lelepak situ.kalau papa qies ada dating2 kat situ.ewah!

Marsha~ said...

comey je sign dia nak susu.. ish rindunya laluan tu.. dulu kalau ade meeting kat KPT, mesti jalan kaki kat lalun tu utk ke alamanda... heuheuheuheu

xfatynx said...

Besarnye gambar cik zati. Hehehehe. Bestnyee kak yat ! Nak join jugekkkkkk tapi jauh ahuuuuuu

Anonymous said...

thanks for this nice post 111213

Mama Qiestina said...

marsha,

ekekeke tula sign dia nak susu.taaaaaapi maluw suke nau tarik baju tu nampak peyot..kasi kain lain pon nak baju gak dia gentel2.ekeke macam2.

haaah dekat je ngan KPT tu, laluan utama staff gomen ke alamanda :D

Mama Qiestina said...

fatynn,

besaaaaaar kan,tapi zatie syomel & slimm,tu pasal abg amir sayang :)

*terbatuk zati,uhukkks*

jomlaaa, nanti kita plan mega gath kat KL pulak nakkkkk?

ety said...

tu laluan utama sy skrg ker alamanda from JPT..kak yat kl lepak c tu jgn lupa roger yer..leh mkn aiskrim sesama..heeee..

. i n n z c h u b b y . said...

nnt tunggu kenduri kawen inn, leh kita gathering ramai2 sambil mkn nasi minyak... hehe!

qies pun boleh jadi flower girl.. :)

mira syuhada said...

waa ..bes tu gathering masa inn kawen..hehe
best la qies byk auntiesss hehe

ZuRaNaI said...

weehoo kak yat..hiii..proud to be seafarers lover..=))

siti norlaili yusof said...

yes..!!! we're proud to be seafarers lover... ngeee...:)

MamaTiaMia said...

salam perkenalan too mommy qiestina:)thanks ya;) your girl sangat sweet and adorable..teringat time tiamia her age..cakap pelat2 lagi so cute;);)

-Sara- said...

salam kak yat, sara follow ye :)

Zati Zaty said...

OMG! kak yat.. muke zati sedang berjerawat ketika itu..
mujur la abg amir xde di darat.. mau die lari tengok..hehehe
nwy, happy dpt jmpe akak..zati mmg pendiam sikit org nyee...hee :)
dpt pegang n tgk qies secare live..comeeel!! :)

Dokter faRyn said...

suka gambar qies yang ada background scenery cun tu. cantikk sgt!!

@ MaMa ALyA @ said...

kak yat...bila kak yat ckp seafarer love club dalam FS... teringat dari situlah nurul kena kak yat & start follow blog akak sehinggalah ke hari ini....hehe..dan dari situlah nurul makin hari makin kuat menyintai dan merindua si papa yaya tu sebab ade geng berkongsi rasa..... cewahh..ayat tak menahan... haha..

walaupun dah geng kapal kita semua bersama... tapi nurul group seafarer love club tetap dihati...hehe...

Mama Qiestina said...

mama yaya,

rindu SC kaaaaaaaaaaaaaaaan? kak yat pon! sgt windu grup tuu..itula permulaan awal bismillah kite kenal geng2 senasib kan.pastu baru ada grup geng kapal kat FB.hihihi.brilliant kan idea ahkak buat grup tu? *pasan*

betullah, SC tetap dihati.bukan senang manage grup tu dulu,siap ad makhluk buat onar di situ.dush dush!

Mama Qiestina said...

mama tia,

ehehehe tq antieee :)
nanti bole kawan ngan kakak twins kan..

Mama Qiestina said...

faryn,


memangggggg kelass :D
aku sukeee tgk view pokok2 kat situuu...cuns..

Mama Qiestina said...

sara,

salam kenal dear :)
tq yee sudi follow blog akak yg tak seberapa ni..

Mama Qiestina said...

zatie,

alaaa abg amir syg kamu,tak kiraalh apapun kann :)

heehe tak puas jupe antie zatie aritu..next time kay!

Mama Qiestina said...

inn,

bilaaa tu nak ajak mkn nasi minyaaak? qies pon dah sesuai jd plower gal ni :D

bole mega gath geng kapal.kita bawak 1 bas..kuikuikui

Mama Qiestina said...

laili & zura,

yeszaaa biar selalu kena tggl, kita tetappppppppp sayang org laut itu kaaaaan!

i lebiu so much too korangs!

Mama Qiestina said...

ety,

boleee kang kita basken roben sekali ehhh :D

datingkan rizqi & qies.huhauhaha

Mama Qiestina said...

mira,




kaaaaaaaaaaaaaan! tak sabar nie nak makan nasi minyak adik2 jr seme.

Anonymous said...

auntie smarties itu bff sy! hehe. nak jgak bgtaw mcm tu. cpat2 kawen n dpt baby comel mcm qies oke auntie.

:: noremy bte rahmat :: said...

hahahahha..
nyah mak enon dari life kak yat..dok jauh2..nyibuk je..

pertimbangan yer cadangan tu...xkisah..ajak apa2 pun..janji jadi..ahakz!

(sebab lain coz dekat..xde incik hubby bawa leh naik bus nadiputra)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails