yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, March 21, 2011

besh shot | 3rd Putrajaya international hot air balloon

inilah aktiviti hari sabtu & ahad kami :)
bawak qies pegi tengok belon panas kat precint 2 putrajaya sambil aktiviti cuci mata dan seharusnya laah menembak!

orang adelah sangat raaamai, parking almost full sampai ade yang parking kat jambatan cantik tu.hari sabtu penat kami pusing2 tapi tak dapat parking sudahnye ke alamanda jalan-jalan sesopeng stok mamipokok qies.eheh.tapi malamnya kami dapat tengok fireworks cun kat situ, sempatlaah qies menjerit kegumbiraan tgk munge api.haila anak, semakin berakal kan.suke tgk lampu2 cantik.

pepagi ahad, subuh2 syafie mama dah kejutkan papa demi nak dapatkan parking.tapi gedebak gedebuk kul 9 juga baru sampai tapak pesta.beselaa kan ade anak tecik ni mana nak siapkan dia, buatkan bekpes dia dulu,packing2 diaper bag bagai.oh sampai awal pon ya rabbi parking dah nak penuh.memang raaaaaamaiye pelancong okeh.selalu payah nak nampak bangsa lain selain melayu kat sini, tapi aritu memang satu mesia laah :D memasing bawak DSLR siap tripod segala.lens tu diaa gedabak2 panjang.papa qies terus teruja nak beli lens pasni :P


so kami tak melepaskan peluang menembak nice shot :)

let them speak!




dah 3 kali okay, tapi nie pestime kami dapat pegi.
pestime ai mabok, 2nd time qies sgt baby.hiks :P






momma's best shot!
tanteeek kan :)

glider on the sky..



papa's best shot.fireworks, tapi tak pakai tripod so blur cket :p







upin ipin laaa pulaaaknye.qies tgk ape tah tuu..?




papa tu berangan nak naik belon panas, tetapi..


Align Center

takde rejeki :(
maybe next time kay bee..!



kita tgk belon kat padang je laaaa..




ade 3 bijik jee kat padang.yang doraemon seme titon agi kot :P






banyaaaknyee glider.qies sukeee tgk neh..




dan papa sekali lagi memverangankan dirinya..




i believe i can fly..

chewaaah.


tapi sadis kan kalau jadik camni,



haaa amik kau tersangkut.wakakaka.
dah jadik bahan tembakan potogeraper ramai-ramai.huhu



eh mananyaaa cutie girl mama niii?





hello cutie! welcome to mesiaaa..syomel macam suri cruise..gewaam! teros jadik mangsa penembak curik.ehehe.



eh 'suri cruise' momma mana dia?


.



.







oloh oloh mukee masyam tak dapat tgk belon doraemon ke tu yayang?
senarnyee qies nak titon laa..!



dan mana loving kafel tuuu? HAHA *ayat*



lomentikaaa d amore.qies tau yang captured ni!
naapaa tak pecaya?



oh cuaca sgt HOT,



model mountain dew kee tu bee? hiks.


dan cinta hati momma yang sgt gilakan replika car, motor, kapal torbang ini telah mengepow mama ini,




aci tak momma kasi nie as pressie annibersary?
hihihi..

this is shot by papa, cuns kan.
pandai amik gambo subject MAS :)
tapi papa beli model lain smlm.



dan oleh kerana cuaca sgt hot dan papa tamau si puteri lilin terus kepanasan, maka papa beli payung besar warna warni ini,





auwwww so schweet my man :)
hiks.

pasraaah je papa qies jadik model mama,haha.



for our intan payung, papa belikan..



aiyaaak si model tecik titon dah, tak pedulik dah papa try testkan kasut syomel kat dia..


and taraaaaaaah..!


new shoes from papa.*gelang kaki tu pon pressie dari papa time qies 15 mths old*

shoes ni yg penting tantek & selesa.kat sana ade byk kedai jual baju baby tomei, gewam mama rase nak borong seme.
kasut puteh qies yang mama syg tu hilang sebelah hari sabtu tu, puas mama carik tak jupe.tatau cicir kat mana, tu papa gantikan shoes baru.








model mama :)
haha.



dan sekianla saja sesi menembak kami dan sesi berhuhahuha di hujung minggu hari semalam.mau bergegas ke wedding my UPM's fwens pulak pas tgk belon tu.later eh entri wedding ayie..







sayang, jom balek!

qies tak kira panas melengit nyenyak tdo dalam sang combi-nya.tula momma kata worth it kan papa beli stroller brand baik punye sbb mmg pakaaai lama, berbaloi baloi. ringan pon ringan senang nak angkat..kalau tak, dgn beratnya camana nak angkat, nak dukung si tecik 11 kg tu? hoho patah bahu okay.


eh iklan stroller plak :P
just for info.ade kawan tanya camana nak pilih stroller yang bagus :)
so momma ninina vote combi brand sbb ringan & stylo.hehe.tapi 2nd baby kalau papa qies nak belikan quinny pon apa salahnye.kihkikih.*verangans*


okay dokies.


nak mandikan qies and solat asar.pastu nak goreng pisang laa pulak.pekena kopi kluang pepetang ujan gini haruss sorgaa kan!














9 comments:

kudalaut said...

gambar skuad payung terjun tu mmg terbaik laaaa !!!

two thumbs up !

liza said...

wah..cantik2 la yat hasil tembakan..yg trebaik yg gliders tu la..n liza suka gambar kat parking tu...ada cerita.dahlaa awan cantik:)

Mama Qiestina said...

wan,

thankss u dear.alaa masih tak bole lawan kamu menembak lagii ;) kamu shoot lagi cun gile, jatuh cinta tgk..pasni nak blaja ngan wan laah.

Mama Qiestina said...

liza,

tq dear :)
ehehe tula yg glider tu cuns kan..kebetulan je derang beriringan kat atas tu, apalaagi tembak laa kan..

haah awak sgt cantik, tgh panas terik tu yg nampak biru je tu.gambar2 ni mmg mampu bercerita kan..

bella mike said...

waaaahhh..sangat cunnn laa gmbr2 sumee..warna warni..suke bangat..hehe..tp pasan x gmbr qies sume xpndg kamera..gaya hot2 gitu..kekeke..

auction said...

best nyer klu dpt naik belon panas....

Ena Mazly said...

time akak gi aritu pun, ramai gilerrrr orang yg beratur nak naik hot air balloon... terus lah batalkan hasrat coz tak sanggup nak beratur.. kalau ada ayah, lain lah jugak... huhuuhuuu..

Ms Dots said...

ala ruginyer tak dapat gi tengok sendiri hot air balloon... suka sangat gambar 3 gliders tu...perfect blue sky

ummi nia said...

terbaeekkllah..tp sian umminia xdpt nk tgk menda tue sume..kalo duk dekat konpem we olls p tgk.. =(((

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails