yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, March 5, 2011

si anak dara, 18 bulan hari ini ;)

lupekan tentang cerita puan yat ingin meninggalkan kampeni itu.
ai malas dah nak fikir, enuff is enuff la kan..
orang kata, jangan pandang belakang, jalan terus ke depan..
ala takde rezeki kat situ,nanti nanti ade je rezeki kat tempat lain kan..
be positif.



apapun terima kasih atas segala kata semangat kalian yeh :)
hamboi banyaknye komen kat previous entry, nanti saya reply sesatu okay.
^_^


mulai hari ini dan seterusnya, tumpuan dan fokus momma hanya pada si jantung hati kita yang seorang ini.
pada si dia yang menginjak ke usia 1 tahun 6 bulan atau bersamaan 18 bulan hari ini!


OMG OMG, cepatnya puteri kesayangan kita dah besar kan, papa!
lagi 6 bulan will turn to 2years old.
how time flies, ewah ayat memang klise gila okay :P




momma, i'm big girl tau sekarang!:)
tapi qies blum nak jadik kakak lah momma, ehhehe.



dan bersempena qies dah masuk 18 months, momma with mak-mak angkat kesayangan dia si ibu rinie & mommy ori bawak qies g check up & cucuk kat annur specialist, precint 15 tadi.

qies kan bby kelahiran annur, makanya sampai last checkup lah kat annur jugak :)
sebab kami sangat puas hati dgn service kat annur, biar kengkadang tunggu agak lama sbb ramai patient tapi sebab dokter dokter adalah sgt besh dan menyejukan hati , makanya sanggup tunggu.hehe.lagipun, before mama cau sin cee ni, mama nak fully utilized medical entitlement 2011 bole? HAHA.lepasni, segala medical claim under kampeni papa lah pulak ye! kampeni papa punye medical benefit agi besh sbb bole claim warded masuk private spital.huhu.tapi tu mama tak risau sgt, sbb both momma & qies ade insurans by takaful bsn prudential itu..itula pentingnya insuran ye kawan-kawan, baik amik before terlambat!


eh cakap macam ayat ejen insurans je kan :P
nope, blum lagi..in future maybe.hik hiks.





eh panjang pulak cerita, sementara tunggu dapat turn jupe dokter tadi kemain lagi anak papa bermain sakan ngan geng geng baru dikenali.kena pulak kat annur tu dah macam kedai toy r us, punyela banyak toys :)





main car, pastu masukkan dalam bakul.pandai dia berkemas :P





okay mari naik kuda dulu, happy happy before vontots nak kena cucuk :P





tengah fikir, hmmm cakit tak momma cucuk kali nie?





sempat mengepow mommy ori & ibu rinie ribena tu! ekekeke.
layankan jez, seb baik dapat mak angkat baik hati.







slurpppp! adoi tokey ribena nampak ni nanes laah :P


okay, time jupe dokter tu qies sangat behaved.dokter pun puji ala gud girl nya dia.yang tak tahan tu siap nak main termometer dokter,maklumlaa kan dah selalu main dokter2 kat umah ngan mama.future dokter katakan.hiihihi.pastu bile time nak cucuk, dokter soh mama pegang kepala & mommy ori tlg pegangkan kaki tamau qies meronta-ronta.pastu bile dokter cucuk je, ala nanes sket je si qies.strong kan anak mama :)


dah big girl, tamau gembeng dah!





mama polok qies bagi cool, pastu masuk je car nak balek umah kita teros dia...






fengsan selama 2 jam.off to lalaland laaa mimpikan papa :P



then bila bangun je titon, teros webcam session with papa, thru skype..





sapa kata anak org kapal kekurangan kasih sayang papa derang?
tengok, shaye tgh baca buku pon bole tunjuk kat papa shaye tau!






pastu qies tunjuk skills main lego laa pulak.adoyai 2 jam session berwebcam qies aje nak enterprame ye yayang? mengadu itu ini kat papa eh?




dan after qies dimandi-mandikan petang tadi,makngah qies pulak ajak g jalan-jalan amik angin petang sambil pekena goweng pisang kat tepi tasik PICC tu..



anak papa for sure lah sangat happy, dapat berlari-larian kat situ :)





papa, lepasni qies asik kena jadik model mama je laah.hehehe.








nanti bila papa dah balek, nanti papa selalu tau bawak qies g lari-lari kat sini!
qies sukeeee bangat :D



oh yea, qies nak share kegumbiraan dengan semua nie, maybe papa qies will sign off on this coming wednesday! yeay double happiness for qies sbb mama dah memang last g keja minggu depan, pastu papa pulak balek bercuti.memang cun laa kan..lepasni qies ade both papa & mama doplohpatjam dgn qies.


semuanya macam rite time je, i liokee :)



so seharusnya kami bertiga mahu pergi bercuti selepas ini.destinasi? PD dah memang wajib laa sbb kampung nenek qies, lepastu kami nak redeem free vacation kat tiara beach resort sbb menang contest gambar bercuti plg menarik kat entri ini.*rezeki lagi*.dan insya allah 3 of us will join mega gathering geng kapal club 14-15 march nie kat PD jugak :)
*tempat main qies katakan,kuikuikui*



wee, can't wait to meet u papa sayang..


eh terlarik tajuk sungguh kan?


happy 18 months old our yayang :)
pasni dok ngan momma, takmo notty sesangat okay!


biarlah kehilangan semuanya yang dimiliki , asal adanya kamu..
kerana kalian beri erti hidup, mama kan terus mencintai..







8 comments:

PuteriKureKure said...

yat, takpela kalau takde rezeki kat kampeni tu. ada hikmah sebalik semua ni kan. jeles ai tau yu dapat 24jam dengan qies. hehe.

happy 18 month qies bucuk comey! be a nice girl ya!

Mama Qiestina said...

intan,

tula kalau difikirkan,takde gunanya lagi nak terus bertahan distu.yat tak bole lah keja dgn manusia yang plastik & hanya pentingkan periuk nasi sendiri.ckpla 5 thn bertahan..dah lama sgt dah..

maybe it's time to move.pasni jaga qies..malas nak pk pasal keja dah buat masa nie.but in future if get offer baik punye yat mmg nak go to work semula,masih nak balas jasa family dgn duit sendiri :)

doakanlah ye :)

* qies suke gile laa ade momma..*

bonda dadif aka akish said...

hepi 18 mths ninina...

wahhh jeles ok yatt...dok umah...jage anak....end of da mth..dpt wet kocek...

wee..bile la daku tak perlu g keje agi,,,,

=)

Mama Qiestina said...

mama dadif,

ma kaceh antie for wish :)

ala keja antie okay kan..stay jez.mama saye ni kesabaran dah smpi tahap max kat kampeni tu, tu yang nak babai dah.tapi pasni momma nak work jugak, tapi work from home je.sambil jaga ninina..

Farra Dhelina said...

dh bsr dh ank dr akk ye..kejap lgi dh 2thn pulak..

~LaDaYaNa~ said...

slmt ulang bln yg ke-18 Qies..hihi..hope trus m'bsr dgn chat & crgas..AMIN~

**Td dpt call drpd akak sy..pnyelah eksaited..igt kn ape, rupa2nya die trjumpa mak lang qies yg vouge kat bustand kluang..huhu..itu blum lg jmpe ngn qies n mommanye..harus dhebohkan 1 dunia..hehehe..(kalu sy pun, rasanye lbih lg eksaited dr die kot sbb sy yg telah m'jangkitkan virus keshomelan Qies & blog ini kat akak sy tu..weeee~)..^__^

Suliana said...

hepi 18 months qies.. pas ni tak hntr umah ibu lagi la ye?

huda@adrian@iszri said...

awak..takaful prudential bsn tue cover kat an-nur tak??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails