yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, March 31, 2011

family always come first ;)





salam hari khamis :)

okay okay mama ninina update lah.semalam papa qies baru kata 'huney, napa u tak update belog pemes amos u tu ? nanti ramai rindu bebelan momma qies citer pasal qies'.
haha.ya tu dia penyokong/peminat no 1 belog ninina suda sound lah :P

really sowi dahlink, ye ai admit sejak berbiz masa tu sgt limited nak menceceh sini.
sebab ade je keja nak kena buat.tapi ini bukan merungut ye, just cerita.

wah dah hari kamis, sok dah jumaat.pantas kan masa berlalu!
even ai dah tak keroje opis, tapi tetap tunggu weekend sbb memacam aktiviti family sini sana.ehhehehehe.

eh sapa kata stay at home momma [SAHM] takde keja kat umah? meh sini ai babap :P
hihi tetiba emo.

lelagi momma ninina tgh bz berbiz nie, ya ampun 24 jam rase tak cukup hokay.siyes.sebab bile siang camni for sure la segala mak nenek housechores kena buat, nak uruskan qies yang lasak amat,nak uruskan makan pakai dia ngan papanya.lepastu pulak menyambil la layan customer, reply sms nak order itu ini.pastu kang buat report sales, [hengat keja opis je ade report?].harusla kena keep tracking debit kredit kan :)

nak tido siang? hmm tak penah lagi rasenya.bile qies tak tido ofkos 24 jam nak monitor dia saja.kang tau2 main air kat toilet, huh bahaya.tadi nie pon dia memanjat grill pintu sbb nak kuar, ggrr.sabar ajelah.petang-petang kang harusla bawak dia main kat playground.kasi dia enjoy dan berkawan-kawan..shian since dah tak skool nie tak jupe kawan-kawan..

semalam terjupe kawan-kawan lama, seme tanya how life become CEO at home?

ahaha.ofkos besh sbb dapat besarkan anak dpn mata 24/7 tapi quite tired la.kalau kat opis mmg tensi ngan kerenah boss/staff tapi sometimes bole gak ngular gi gossip jupe kengkawan kan :P
hahaa,takyah propa ye.nie pengakuan berani mati.HAHA.tapi itu sgtlaah jarang berlaku sbb keja ai dulu ya ampun banyak giless.takde mase nak gussip-gussip macam tu.skrg nie staff HR yang tinggal sampai kena stayback smpi kul 9 malam bagai sejak ketiadaan diri ini.huhu.


well, senarnya keja & tak keja both ade pro & cons.

yang sonoknye tak g keja dapat jaga anak sendiri, dapat masak utk qies & papanya selalu dgn air tgn, jimat duit takyah makan luar & quality time with family itself la kan :)
tu part yang ai sokee.tak stress even fenat cket.otak rasa lapang jeee.
part penat buat keja umah tu, apa yang penting? kerjasama! hihihi.

dan oleh kerana ai nie type tak reti diam dan minat berbiz makanya ai pon berbiz baju bajan syomel laa.sonokk sbb nie mmg my passion sejak dulu.ai suke dress up kan my doter so suke tgk anak org lain bergaya stylo mylo jugak :D

semalam baru je amik banyak giles baju syomel kat supplier, sebahagianya ai dah update kat blogshop ye.sila mata,klik klik bayar then sampai ke rumah u all,argh easy kan..semenya syomel, murah murah & berkualiti.oh btw sales dah nak berakhir hari ini, cepat grab!


rasanya happy dapat berbiz sendiri nie sbb almost all the time ai can spend time with my lovely yayang & sayang berdua nie..yela g pos baju bajan pon bertiga, g amik baju kat supplier pon bertiga pastu bole hangout kemana-mana bersama.kalau keja opis? nan ado lah kan.for sure 9 hours kena gam kat opis jez.kecuali time lunch bole la lunch ngan papa qies.


hihi panjang pulak membebel sambil tunggu nasi dimasak, kejap lagi nak kasi qies mamam lah pulaknya..

ini antara aktiviti kami sefamily beberapa hari yang lepas,




qies ngan papa mamam nasi lemak kat teja.ehehe syomel je anak beranak sedondon kan :D
sonok coz kul 11 pagi bole lepak kedai makan.time keja dulu? gile yu, ai dahla org HR.lol




qies punye peberet, nasi kosong campur telur.


dah siap mamam-mamam we all g maybank kat precint 2 pulak nak g bank in duhet ngan cashkan cek nuffnang.huhu bolela sesopeng toys qies kat toys r us.alhamdulillah rezeki..sambil sambil tu aktiviti kami menembak la pelagi kan.lagi mau tanya.ehhe.




palace of justice yang tersergam indah



perbadanan putrajaya.kat situla ade maybank ye kawan-kawan..



dan kat depan tu ada padang yg luas, bole qies lari sepuas hati-nya..



suke bangat!

:D





ukur padang laa kejanya, semput mama kejar dia!




papa dah gofren-nya yang gems si kelabu





oloh manja papa, takot bunyik mesin rumput.hehe






oloh oloh fenat dah model blogshop momma :)





happy to see both my sayang manja-manja like thiss.dulu zaman bercinta selalu verangan momen camni, now dah jadik kenyataan.syukur alhamdulillah..





one happy family schweeet like choc! hehe.





mom & dad love me?

me loves papa & momma tooooooo!
:DD




okay daa, tuan puteri dah cranky nak titon.nak menidorkan si manja momma dulu.
tata!



** visit blogshop, new baju bajan for your lil boy & girls update*




4 comments:

-Sara- said...

comella qis ni :)

mama Rayqal said...

memangnye kak... kalo papa nye dah sign on nanti alamatnye bersilat la sensorang kat umah...huhu...

Mama Qiestina said...

sara,

tahnksss antieee :)

Mama Qiestina said...

elynna,

kaaaaaaaaaaaaaaaaan :D hadoi kejap tak penah abesnya kat umaah.nie qies tdo akak gigih biznes pulak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails