yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, March 22, 2011

memang priceless lihat si buah hati membesar.






naluri semulajadi seorang mama..
tak penah jemu nak menulis tentang si cheeky manja papa & momma seorang ini.
apatah lagi, lebih seminggu mama doplohpatjam melihat momen-nya membesar di depan mata..
macam-macam keletah!
betullah menyaksikan anak sendiri membesar di depan mata adalah pengalaman terindah.
it's priceless, amazing & miracle..

dia lah pemecah kesunyian, dia lah penghibur hati, penyepah & pengemas umah.
mulutnya becok asek bermama-mama.yang kelakar tu dia panggil papa 'kaka' haha.
puas betulkan sebut papa, tetap 'kaka' yang dia sebut.
rase nak geget jeez mulut diaa tau :P
papa dia kata, besh & seronok sgt tgk qies dah big girl ni.bole bawak bermain-main..tak fragile lagi cam baby dulu.

qies dah mule independent, pandai main sendiri.dah tak asik nak memerap ngan mama..
dah mule faham arahan yg simple like amik botol susu, buang pampes dlm tong sampah kat dapur.dah pandai alih channel tv * iya remote dia je nak pegang*.
bila nampak mama dah cantik2 pakai tudung dia mulalah menggelabah cari kasut dia, takot kena tinggal.haha.bijak bijaak :)


pagi-pagi now suke if papa suapkan dia koko crunch ngan susu.bile lunch suke mamam sup carrot potong nipis-nipis.mmg carrot je laa dia pilih.dan nak mamam sendiri,tamau dah kena suap.big girl katakan! and ais mmg no 1! jangan tak bagi harus dia menjerit..



dan kegemaranya yang satu, mandi swimming pool.wah kalau nampak apa2 macam swimming pool terus suke bangat macam neh,




oloh oloh sukeeeeeeenya dia..ketawa besar nampak gigi2 syomel dia yang dah masuk 10 batang tu.

memang sangat cheeky kan!





tengok kaki dah mule nak masuk dalam air, grrr






papa, nak masuk pool pliss!

terlopong molot okay :P





Align Center
riang riaaaa ninina :)
waah kalau jupe kwn2 sukee sgt la dia..





pantang nampak air sejuk, mesti MAU!
tengok tu..



hmm, itula kadang kadang terfikir ade hikmahnya mama jadik CEO nie.
at least tak terlepas lagi melihat momen indah perkembangan si buah hati.
hari demi hari ade je akal terbaru dia..selama nie dgr cerita dari ibu qies dah pandai itu, dah pandai ini.*jeles tau sbb tak jadik org 1st yg nampak* hihi.

lebih lebih lagi qies dah mule suke drawing sekarang ni, memang mama & papa belikan dia kaler & drawing blocks.mmg dia enjoice sgt conteng2 tu.hehe.
clever girl..


eh mama tak bole nak lelamaan menconteng ni.nak sesiap kuar ngan papa ade 'keja' ckit.
oh nak pegi cash out cek nuffnang sekali, hampir terlupa nak cash out kan sbb bz.nanti bole wat beli jajan qies :D


nanti sambung ngomel balek eh!
okay dokie.








5 comments:

far_east said...

syomelnyerr qies ketawa besau tue...

lamanyer tak baca perkembangan ninina kak yat sorang nie...

Suliana said...

comel anak dara ni.. sma la dgn aqil, nak air sejuk je.. mmg x elok kasi, tapi mls dgr dia memekak bising :-p

Fitri Senin said...

hi..singgah dr blog Liza (Mama Wafiy)..comel anak u..

mamaelly said...

hihi tak boleh lupa masa qies salam tangan papa isya..pastu tarik p pintu tunjuk kasut dia..ajak p mana ntah..hihih

mama Rayqal said...

samela ngan Rayqal kak yat, pantang.. kalo swimming pool.. huh! dah masuk dalam air, bawak naik balik..menjerit2.. nak.. nak... hahhaaa...

memang sgt best dapat tgk anak membesardepan mata kan kak yat..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails