yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, March 4, 2011

mungkin inilah yang terbaik, ku redha.

maaf kerana menyepi sehari dua ini dari arena berbelog.
saya tau ramai yang merindui bebelan saya di sini.


hmm beberapa hari kebelakangan ini, kepala ini ligat memikirkan keputusan paling berat yang yang harus difikirkan.
the hardest thing i ever make in life!


dan akhirnya after several diskasion with my beloved hubby, opinion from my lovely family especially mak & abah, opinion from my friends dan paling kuat gerak hati ini menyatakan, cukuplah sampai di sini.cukuplah 5 tahun yang menguji & mengujakan di kampeni *** biarlah rasia, kalau korang tau, taulaa kan!


nanti pepasal kontoversi pulak, dahla belog ai nie beri the pemes amos kan :P
maklum masuk paper, masuk magazine selalu.
kau ade? *bluwek*


apa yang terjadi, biarla ku simpan dalam hati.
saya tak mahu nanti isu dipropagandakan lagi oleh pihak pihak yang suke menangguk di air keruh.

u know backtabbing person ada dimana-mana.kadangkala org yang kita sangka kawan, itulah sebenarnya lawan.hanya kerana duit & pangkat manusia sanggup menikam belakang.oh cukuplah.enuff is enuff.

tak larat rasanya nak face semua ini lagi.
siyes tak worth it!
am sick n really tired.
apapun jangan kau rayu lagi, izinkan ku pergi.
muktamad.fullstop.





jangan pegang tangan qies laaaaaaah!
nanakkkkkkkkkk! :P




apapun, minggu depan is the last week i'll be here.

sayonara semua kenangan terindah.oh disini pada awalnya memang sgt sorga, seronok bekerja sampai 5 tahun bertahan, tapi akhirnya kebahagiaan itu direnggut tiba-tiba.maybe inilah dugaan dalam hidup, kerana langit tak selalunya cerah.sokay, ku percaya tiap ujian yang ALLAH berikan pada kita pasti ada hikmah & rahmat disebaliknya.so ku redha..

cecewah ayat novel sungguh kau yat! :P




apapun, si tecik inilah yang paling happy bila momma dia amik keputusan nak taking care of her doplohpatjam after this..






yeay pasni i can hug & kiss momma 24 jam!
mengada-ngada tahap maksimum laa.



lepasni jugak mama akan jadik cikgu buat qies, tiba masanya memanfaatkan segulung ijazah utk anakanda tersayang kot :)
selama ni mama dia terlalu busy berkerja, after this banyak masa utk qies..


so qies yayang , beware!
mama garang tau jadik teacher :P


everything happen for a reason kan..no regret.
sebab ALLAH maha tahu apa yang terbaik utk kita semua hambanya.
dia juga yang gerakkan hati ini utk mengambil keputusan nekad & drastik ini.
pasti ada hikmah disebaliknya, positif :)




okay momma, pasni no sad-sad, no tensi-tensi, no stress stress okay..

nie ada appoinment letter baik punya utk momma, special dari papa & qies...


we will hired u as...

Managing Director/Minister of Finance at YatEkhram Sdn.Bhd with effect from 12 March 2011.

salary : prebet & konfidensel.*nanti mak enon dengki kalau announce sini :D*
benefit : annual leave 365 per year.
medical benefit : claim under papa & insurans co
Job description : will diskas later once big boss, papa is back tentatively mid of this motths :P
bonus : harus beribu ribu lemon, momma kan hardworking.kuikuikui.





all the best momma, qies always doakan momma okay! :)

pasni qies nak jadik PA business momma tau...jadik model mama.yiehaaa..syiok!


dan buat teman-teman sekalian alam yang dah sedia maklum keputusan ini, thanks for welcoming me to the club, ehehe. i lebiu beri-beri strong lah!






argh sonoknya pasni bile time papa balek, mama takyah sesusah apply annual leave! bole mengekor papa kemana saja!~ *sila jeles* lol.





24 comments:

aMiYs said...

seronoknye la yati dpt jd fulltime housewife.. aku pun nk tp keadaan kewangan x mengizinkan.. sob.. sob.. kot la ada durian runtuh dpt duit sejuta mmg aku benti keja dh.. huhuhu...

ape pun all da best jd super mama.. hehe..peluk cium qies utk aku..

Masrina binti Alim said...

salam jumaat kak yat..terkejut bace entry akak today..pape pon,x usah sedih2 kak..mmg rase perit n susah nk buat keputusan brenti keja nih.hanya yg alami tau ape rasenya.tp,jika itu utk kebaikan,ia pasti menjadi sesuatu yg lbh memberi manfaat kpd kita kan..
pasnih,akak buatlah bisnes jual baju bajan for kids.moleylah saya shopping dr akak nanti..ihiksss..
teroslah melangkah ke hadapan..

Mawar said...

Setiap perkara ada pros & cons. Sentiasa pikir the pros k. InsyaAllah it'll be the best decision for u and gorgeous qies!! and ur famili too. Good Luck on watever plan awak lepas ni!! Yg penting dapat jaga qies, seronoknya..Boleh tambah 'new addition' in ur famili jugak *wink*

Anne.Zain.Adelia said...

pasni hubby balik 24j bleh bkepit... lg sronok... hehe... :)

nieda said...

memang mula2 rasa susah nak buat keputusan drastik mcm ni. Tapi percayalah itu yang terbaik. Dalam hidup ini kita tak boleh dapat semua apa yang kita nak. Mcm saya dulu, sangat susah buat keputusan untukresign tapi memikirkan si jantung hati tekad juga..at least kita boleh tgk perkembangan anak depan mata. Duit boleh cari, anak itulah satu2nya anugerah dari Allah. Pasni boleh buat online bisness Yat. Hehe

isyaputry said...

yup yat... rezeki ada dimana2...jangan sedih2 kay... insya Allah, Tuhan ada bersama2 mereka yang teraiaya...

aku pun tak tau cite ko tau..ibu yg cakap aritu..serius..sedih..pasni isya nak kawan ngan sape..ermm tinggal baby adam ngan kakak n abg je la..

~najwa~ said...

insyallah, kebaikan juga utk your family...
backstabbing ni ada dimana-mana, cuma antara kita kena dan tidak aje..

qies sgt kiut...!!!

dayana said...

sad u have to let go ur work tapi kalau itu yang terbaik maka its good for u.moga after this u will have better life..best of luck for ur future undertaking n ur family.
langit tak selalunya cerah tapi selepas hujan biasanya ada pelangi indah.;-)

iduraz said...

salam, uikss..yat nak jadi fulltime hosewife eh pasni..bestnyer qies..bertuah dia, pape pon liza doakan semoga yat berbahagia dengan kehidupan yang dilalui, yg penting, update selalu kisah itu budak super comeii tuh eh..
i rajin baca story u tau..hikhik..

mY HeArT wiLL gO On said...

hukhuk... keputusan kt same la... smalam nadia br je anta resign letter setelah 5 bulan keje kt cni... hahaha... ni smua angkara dengki... huhu...

Rashifa Rosli said...

insyallah....ada lah rezeki lain nanti, mana tahu berkorban utk family nie banyak ganjarannya... hal2 mak enon tu biasalah...kerja maner2 pun samer jerk

enjoy your new life

Mama Putri said...

waaaaaaaa... bestnye kak yat dpt jd fulltime housewife.pasni bole la jg qis abes abesan erk. abes tu akak still sok putraaya ke or dok ohor pulak??mana tau kan. so cer cite cer citer kat blog.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

salam...rezeki ada di maner2...mungkin yang satu terleps pasti tp mungkin yang datng bergolek2 bersame2 qiesss dan momma akan tergolek2 ketawa dan tersenyum sepanjang arieeeeeeeeee....amin...amin..

sharEna said...

woww..jd fulltime hoswife ek? maybe itu yg terbaik...good luck yah! =)

qies la yg paling hepi melekat dgn mama dia 24jam =D

Mawar misswateva said...

Salam kak yat..
dgr kata hati..itu yg terbaik..semoga lepas lebih gembira dgn hubster n ninina tersayang.=)

@ MaMa ALyA @ said...

kak yat....mungkin ade hikmah disebalik semuanya..mungkn terbaik jugak buat qies so dia boleh betul-betul dibawah jagaan mamanya dopolohempatjam.. kalau qies boleh cakap sure dia cakap syioookkk ooo..hehe... takpe kak...rezeki dari belog & nuffnang bertambh-tambahkan kak..

insyaAllah pas launching belog shop akak lagi bertambah2 pendapatan...housewife berjaya... insyaAllah..amin..

Ena Mazly said...

insyaallaah.. semoga segalanya baik baik saja buat yat n family...

~izan~ said...

Salam yatt,

jd fulltime housewife pulak lps ni yer,sama la kita hehe.izan dulu pun berenti masa di tahap sedap duduk dh dlm company.saat2 bergelar lady boss hihi.. tp takpe,kita akan jd surirumah yg educated hehe.slmt hepi2 d rumah...

sumaiyah mokhtar said...

yeahhhh lps ni qies mkin manja ngn momaa la jwpnye ;DD

HaninFarshid said...

yat,

welcome to the club ;) qies mesti makin manja dengan mamanya..heheh! and yang bestnya...time hubby cuti...boleh plan macam2...

insyaAllah...rezeki anak...hanin doakan...semoga yat sentiasa murah rezeki :)

littlehumblelynn said...

yatt

smg sumernya berjalan dgn baik :)insyaallah!!

♥ AmiraHafiza ♥ said...

k.yat, setuju sgt2 dgn ayat k.yat "u know backtabbing person ada dimana-mana.kadangkala org yang kita sangka kawan, itulah sebenarnya lawan." mira jugak baru melalui saat2 itu.. xpe lah, semoga smuanya baik2 utk k.yat & family.. org yg paling suka mestilah Qies!!! :)

linda said...

Jeles nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee : )..all ze best!

Iryani Noor said...

setiap kejadian yg menimpa pasti ada hikmah nya... don't worry yat, rezeki tu ada dimana2.. kalau kite bersabar, insya-Allah lebih besar ganjaran yg Allah akan berikan...

* wahh bestt nyer, pasni leh berjimba2 ngan hubby bile die sign off =p...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails