yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, January 25, 2010

.3 wonderful years with Bee sayang.

Bee sayang..
dah lama huney tak buat entry utk bee kan?
yelah sejak dah ade Qiestina nie huney akui huney lebih teruja bercerita pasal satu satunya buah hati kite tu.

:)


Apepun bee,
ingat lagi tak ape jadik dengan tarikh 25 jan,3 tahun yg lalu?
Huney nak sangat cakap ngan bee,nak kol bee to wish tapi unfortunely bee tengah takde line kat tetengah laot dalam itu skrg neh.
ralatnye huney rase.

:(



3 tahun yg lalu,tarikh inilah yg menemukan kite.
di kala kite ditugaskan jadik pengapit buat sahabat kite eina & ayo.
Bee ingat tak kala pertemuan pertama kite kat seremban parade tu?
Huney ingat lagi,bee dok tanya pasal sportrim kereta bee yg baru kat ena then bee slowly approach huney time tu?
haha kalo huney ingat balek mmg terasa lucu.
dahla pastu kite lepak kedai mamak,bee dok intebiu huney macam macam time tu.
mase tu tah tatau huney cam tak gemar jek ngan bee,rase bee cam poyo je time tu.
sowiela bee..huney tak layan bee sangat time tu.

lepas tu,kite berdua diamanahkan jadi bestman & bridesmaid to our best friends.
dalam diam kite semakin rapat & serasi bersama.
kite seboleh mungkin merahsiakan ttg hubungan kite dari ena & ayo but finally kantoi gak bile kite berdua sepakat nak announce kite berdua nak mengakhiri sebuah kesah chenta agung dengan ikatan suci.
punyela terkejot ena & ayo.
ape taknye baru kenal 2 bulan dah nak bertunang then dalam mase setahun kenal kite teros diijabkabulkan.
inilah yg dikatakan jodoh ketentuan yg maha esa kan,bee?
=)

saat mule kenal bee,sejujurnye payah dan berat hati huney nak melepaskan bee keja jauh sailing merata dunia tu.
huney ingat lagi,berkali kali bee tanya samaada oke ke tak huney akan selalu ditinggalkan kerana tuntutan kerjaya bee.
huney fikir banyak kali juge sebenarnye then finally tuhan membuka pintu hati huney utk menerima bee seadanya & menerima segalanye dengan redha.

Huney yakin bee adalah pilihan yg terbaik yg bakal menemani huney sepanjang hidup huney.
Sejak detik itu,huney kuatkan tekad,menabahkan hati biar byk halangan & dugaan melanda kasih kite.
huney selalu berfikiran positif dan fikir tuhan pasti ade rancangan yg terbaik buat kite berdua.
Biar diuji kasih kite dengan dugaan berjauhan beribu batu,jarang dapat berhubung tapi ternyata jodoh kite kuat.
Huney bersyukur ape adanya.
Huney tau bukan mudah utk seorang lelaki yg baik macam bee utk menyayangi huney seadanya.
Bee banyak bersusah payah untuk memikat hati huney dan kesungguhan bee tu buat hati huney terharu!
Huney ingat lagi bile bee sign on kat Qatar dulu,punyela susah nak kol sbb takde line jauh kat laut tu tapi bee try juge kol huney thru satelit phone yg mahal sesangat tu.
Biar seminit 2 kite dapat melepas rindu,itu sudah cukup membahagiakan.


momen terindah,pertama kali amik bee kat klia mase bee sign off kapal kat Qatar in Nov 2007.
time tuuu rama rama flying dlm perot huney sbb dah 5 bulan kite tak jupe,tapi end up with happy gile bcoz akhirnye dapat jupe bee.Bee siap adiahkan huney camera olympus yg syomel tu.hihi.


3 tahun sudah berlalu..
terasa bagaikan semalam kite bertemu dan mengenali.
kite saling merindu di dalam kejauhan ini,namun doa huney buat bee tak penah putus.
Huney selalu mendoakan moga bee selamat di tengah laut sana dan dipermudahkan utk mencari rezeki halal buat kite sekeluarga.
sesungguhnye rindu mengajar kite erti setia & lebih menghargai setiap mase yg ade tika bersama.
manisnya rindu terubat tatkala kepulangan bee yg dinanti.
kite bagaikan sentiasa dilamun cinta =)




Di kesempatan ini..huney ingin mengucapkan terima kaseh buat bee kerana sudi menemani huney seumur hidup,memberikan huney rase kasih yg tak berbelah bagi dan sentiasa bersabar dengan kerenah huney sepanjang kite bersama.
Terima kasih sayang kerana selalu jadi pendengar yg setia buat huney,selalu meminjamkan telinga biar beribu batu kite dipisahkan dan selalu menjadi bahu utk huney bersandar.
Maafkan huney andainye sepanjang kite bersama,huney ade mengoyak hati bee.sememangnye bukan niat huney mencalar perasaan bee.
mungkin ade huney mengguris hati bee namun mungkin tika itu emosi menguasai huney.
bukan huney sengaja sayang...
adat di dalam rumahtangga bergaduh sayang tu kan bee..
Huney cube menjadi isteri yg terbaik buat bee dan suri hati bee sesempurna mungkin.
insya allah...


Bee sayang,
biar jarak & waktu selalu memisahkan kite..
percayalah rase kasih dan sayang huney tak penah berubah.
biar kehadiran kehadiran puteri kesayangan kite sedikit mencuri mase huney dgn bee,percayalah bee tetap kesayangan huney.
jgn penah merasakan bee terabai kerana kehadiran buah cinta kite kerana si comel kite itulah pengikat kasih kite berdua.
betapa sygnye huney pada bee,sampaikan features Qies pon sangat mirip muke bee.
itulah penangan terlalu rindukan bee mase mengandungkan Qies dulu!

Biar huney jarang mengungkapkan kata kata rindu & sayang buat bee itu bukan bermakna huney tak cinta bee lagi.
you are the love of my life.
Bee segala galanye buat huney, suami tempat huney bermanja dan semestinya Papa buat Qiestina dan bakal anak anak kite.

Di kejauhan ini,ingin huney nyatakan biar ape dugaan yg tiba..
huney ingin rase cinta dan kaseh terus mewarnai hidup kite sekeluarga kini dan selamanya.
biar taufan melanda,kite sama sama bertabah harungi hidup ini.
tak dapat huney bayangkan hidup tanpa bee & Qiestina.
tentu kosong sekosong kosongnya.
huney sangat sangat sangat perlukan kamu berdua temani hidup ini..


Terima kaseh bee sayang atas segalanye.
kerana selalu meminjamkan semangat utk huney teros bertabah.
kerana dorongan & doa bee lah yg buat huney teros tabah menjaga Qies sendirian di sini.
sbb huney tau..huney tak keseorangan..bayangan & doa bee sentiasa bersama huney.
biar jasad tak dapat bersama,aura kasih sayang kite sentiasa dihati.
biar rindu amat mendalam,biar tak dapat memeluk bee tatkala huney memerlukan itu takkan melemahkan semangat huney.
Insya allah.



thank u allah for this wonderful love we have.
we love u for no reason till the end of time.
we are so happy to be part of your life...



Bee selalu doakan Huney & our darling Qiestina okay :)
doakan huney mampu jadik mama terbaek buat Qiestina biar papa jauh dimata.
Sesungguhnya, kami sayang sangat kat bee.
kami windu sangat kat papa,lamanyaaaaaaaaa nak tggu 2 bulan ++ lagi.
mase sile cepat berputar yea..pls plssssss.


Huney rindu,sayang Beebee!
moga cinta kite kekal ke alam syurga...aminnn...


momen terindah after sehari kite diijabkabulkan,potong cake fondant yg emmi adiahkan.
mase ni so happpppppppy because we just married :)




we just married lagi time ni,april 2008.huney celebrate bufday bee kat uma kite.
huney ajak kengkawan dtg celebrate skali kat "party peti sejuk" yg kite buat.haha.



Nite papa sayang..hope to see u in my dream.
mama titon polok Qiestina tau.

mwahhhh!

** Mode adalah tetibe jiwang dikala rumah sunyi sepi tanpa tangisan dan gelak tawa Qiestina, die sedang lena sambil menghisap jari.harap maklum*

8 comments:

Iryani Noor said...

yat... sker entry nihh... sgt2 schweet + romantic.. dr berchenta smpi la kawen... tetibe plak teringat time kitorg berchenta dulu =p...

*mode: diawangan =p

Mama Qiestina said...

yani,

hihi tula lama tak beromantika di amore since ade Qies nieh.skrg nie mase byk utk Qies jekk.cian kat papa Qies kdg2,bile die kol pon cakap nak cepat2 je coz taula Qies nak berdukung manje je kdg2 tu.

yea di malam yg sunyi,bile Qies dah tido mulela mode jiwang tu datang.tibe tibe rindu pd incik suami yg jauh itu..

tula rindu zaman berdua & bercinta!

mamaelly said...

hehehe tu la kan.tak rasa macam cepat tul berlalu..aku pun diam tak diam nak msuk 2 tahun gak bersama lelaki kesayanganku itu..heheh ko ni bikin aku rindu sama suamiku itu la

Mama Qiestina said...

za tau takpeee...cepat je mase berlalu..

ala ko nie laki depan mata pon rindu.dush dush!

Mommy kika said...

wah same with mine .. happy annivesary dear

Kaseh NazLieza said...

yup...semoga masa cpt berlalau...n kak yat na qies leh jumpa n bmnja2 dgn papa ea..

ZuRaNaI said...

hepi annivrsary kak yat..hiii..slamat brbahagie slame2nye..

Misbehave said...

hepi enibeseri yang!

i plak yg syahdu.hahahha.

Insyallah sampai ke syuga.Amin :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails