yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, January 21, 2010

.erti bahagia mama bile bersama kamu.




Eryssa Qiestina sayang..


mama rasa pabila pulang ke rumah tiap hari,itu adalah momen yang paling mama nantikan.
Mama tak sabar menanti jam bergerak ke angka 545 kerana mama tau saatnya mama ingin mendakap kamu kian hampir.
Seperi ibu bekerja yang lain..usai kerja,mama berkejar mengambil kamu di rumah pengasuh kamu yang baik,Ibu Maria.


Rindu sekali hati mama mau melihat senyuman kamu.
Rindu sekali hati mama mau mendakap kamu,membelai kamu dengan kasih sayang.
Rindu sekali bau "baby" dari tubuh kamu biar kadangkala kamu muak susu.
Rindu sekali mau bertentang mata dgn mata penuh bercahaya cinta sejati.
Dan mama rindu sekali mau mendengar tawa hilai kamu.
walau hanya 9 jam berpisah mama rasa terlalu lama,sungguh!


sayangku Qiestina,
Kamu tersenyum penuh jujur dan ikhlas tanpa syarat,itu cukup menyejukkan hati mama.
Saat mendakap kamu mama dapat rasakan kaseh syg mengalir antara kite berdua dan sekaligus melenyapkan segala rase tertekan yang mama alami.
Adakalanya mama membawa bersama amarah kala di tempat kerja,tapi anehnye perasaan itu sama sekali lenyap bile memeluk kamu.
dan mama menyedari sememangnya bersama kamu adalah perasaan terindah yg pernah mama alami.
Selain jatuh cinta pandang pertama dengan papa.
Manisnya erti cinta!
:)



Kadangkala mama rasa rindu pada papa kamu yang jauh, manakan tidak dia lah sebahagian dari hidup mama,kekuatan mama dan cinta hati mama satu satunya.
namun hadirnya kamu yg dilahirkan persis wajah kesayangan mama itu ternyata melenyapkan kerinduan tak bertepi padanya.
Maaf papa,bukan sengaja mama "menduakan" papa tapi ternyata penangan puteri sulung kite mengubah segalanya.
Namun,mama ingin papa tau..mama juga sangat perlukan papa dan menyayangi papa seperti dulu.
Tak pernah berubah dah tak akan berubah selamanya.
mama janjikan itu,insya allah selagi hayat dikandung badan.



Dan momen momen ini adalah buat tatapan papa yang kami rindu siang dan malam,




si dagu lekuk kesayangan mama.



mulut nipis persis papanya.



jelmaan papa kala buat muke serius :)



keletahnye macam macam,paling suke mengangkat kaki seperti ini!


semakin bam bam anak kesayangan kite,bee!



yay! Our precious semakin ligat meniarap sekarang pa,comelsssss sgt bile nak angkat bahu & vontots tu =P



yea papa,peha anak dara kite semakin KFCmekdonald.
Harus papa meronta ronta ingin pulang mendakap Qies, kan sayang?

usah risau papa,mama selalu tunjuk gambar papa pada buah hati kite,agar die tak lupa pada papanya.dan baju papalah penemannye kala lena diulit mimpi.
Alhamdulillah Qies anak yang baik papa,dalam kelasakkannye die maseh memudahkan mama menjaganya :)




Our beautiful princess semakin cekap memegang,menarek tudung mama juge :)




dan tentula buah hati kite like mama & her Papa, sangat mesra dslr sekarang nie.
Pantang mama buat sign nak "tembak" dia musti dah bagi pose tersyomel sambil pandang lense :)



TERIMA KASIH CINTA UNTUK SEGALANYA
tanpamu tak mampu berdiri,tak lagi beerti.

Mama sayang Qiestina & Papa sangat sangat.
Aura rindu kat papa dah mule dirasai sekarang nie,hmm diam tak diam hampir sebulan papa jauh dari kami berdua disini.
Mase cepatlah berlalu,kami rindukan sandaran hati pendengar kami yang setia itu :(

Mama..jangan sedey,papa tgh ade line phone nie,kejap lagi kite bervideocall bersama.
Terima kaseh mommy ori kerana sudi meminjamkan handset utk "mama tinggal" ni pakai sepanjang hp saye rosak.gaji tah bile masuk,nak beli yang baru pon tak bole.*sob*sob*
Bersyukur sangat dikurniakan sahabat sahabat sebaik kamu kamu!



9 comments:

sang fakir said...

salam...ukhwah.

comel nya baby puan ni..

faRyn faRhana said...

bila nak dpt cubit pipi qies ni.
hehehehheh :)

CuppyCakeMommy said...

nk geget

ninieZUERYANNIE said...

woahhh suke sgt gambar yg last tuh!

Suliana said...

berapa kg dah qies??alhmdlh sihat semuanye.take care..hari2 ko duduk berdua ke ada kawan2 dtg jenguk??masak ke tapau?? qies dah pandai meniarap??

edan rashid said...

いけない自分の娘を台無しにする

hehehe saje tulis basa jepun... testing

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm..

comeynya gbmr2 Qies..geram saya tgk..
Ni buat cam ner baby girl plak..hihi..

Mama Qiestina said...

sue,

tak main la tapau2 wehhhhh,aku yg masakkan utk mommy2 angkat tu adala :)

derang kdg2 kidnaped Qies,time tula aku masak,kemas solat segala.takpun aku bukak je kartun tuk Qies then die ralit2 layan tu aku g la solat ke masak..so far dia gud gal,memahami yg mamanye sorg2 jaga dia :)

Iryani Noor said...

wahh qies dh meniarap.. tang nk angkat vuntuss tu mebe takes time kot sbb bdn die bam2 =p.. bam bam yg chomell.. geramm..
ada skali tu, tgk leka2 tgk member nyer anak, die nk try berguling tp tak lepas sbb vontotsss die berat.. klakar sgt tgk aksi die nk berpusing tme tuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails