yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, January 20, 2010

.kegembiraan kanak kanak riang membahagiakan hati semua.




Dear my lovely niece Farra najihah,

mak uda tau farra dah tau membaca dengan lancar walau baru beberapa hari berumo 6 yrs old!
mak uda bangga shangat anak buah mak uda bijak :)


So sowi to mama & baba farra coz mak uda lambat nak hapdet bufday bash 6th farra najihah.
+______+


mak uda sangat beezee keja + jaga Ninina at the same time juge mood mak uda adalah jiwa kacau lately nie tu yg tak berapa ade idea nak mengedit gegambo bufday farra yg santek.
*yea mak uda tgh EMO TAHAP DEWA NGAN prebet & konfidesel punye hal*
but nothing to do with pak uda yea =)


Mood tgh tak berapa cantek tapi arini mak uda rajen sbb mak uda tgh stress ngan keja dan terapi terbaek mak uda adalah melihat momen momen terindah insan insan yg mak uda sayangi.
YEA CAPTURE BEST MOMENT IS MY BEST THERAPHY,MY PASSION..

Bile mak uda tgh kusut ngan macam macam masaelah mak uda suke sangat layan gegambo santek utk tenangkan fikiran mak uda ni.

Kat workstation mak uda ni penuh ngan gegambo insan insan yg paling mak uda sayangi especially gambo adek ninina kesayangan mak uda tu,Pak Uda & juge gambo atok nenek kluang.
Sesungguhnye mak ude shayang sangat u all seme.
tak dapat mak uda bayangkan kalo takde u all dalam hidup mak uda.


So farra,baba, mama dan semua owang kampung kat johor yg merindui kami yg jauh di perantauan ni,layan this lovely moments ya.

Atok & nenek kluang,kak farra dah 6 tawon,yay!
Adek ninina pon dah 4 bulan,bam bam gebu peha KFC cheeky kemain :)



Enjoiceeeeeeeee farra 6th besday bash at laman cucu sorga


*


*



*



syanteknyeeeeee cake pwincess kak farra! die suke gile nak power puff skali takde.
takpa nanti beday adek ninina mak ude beli cake power puff gal yeee :)



kiss from mama & baba to satu2nye puteri sulung kesayangan yg bijak petah bercakap.
tawon depan adek farra dah join sekali :)


perhimpunan CUCU CUCU SORGA =)



CUCU CUCU SORGA kalo dah jupe mmg riuhlaaaaaa umah.bulan 5 tambah agi sorg ni..

meliaht mereka seme hati berbunga gumbira dgn keletah yg macam macam.
tggula Qies pat kaki nanti,nak berkejar kejaran sama!


oke ape menu menarek kat bufday bash farra?


*


*



woweeeeeee ikan siakap faberet mak uda!

we olsss berBBQ dari ptg ke malam celebrate kak farra punye besday.
bakar ikan sotong udang kat umah ala ala resort yg atok farra buat utk cucu cucu sorga berkumpul.



weeeeeeeeeeee dapnyeeeeeeee.i liokeeee.
Papa Qies tgk ni harus mengences jek kat kapal tu.haha =P


lagi ape menarekkkk?


*


*





segala macam buah buahan ade! rase macam kat dusun jekkkkkkkkk.doyan jek tade.




Gigih membakar ikan + melantak buah mata kucen dengan jayanye bersama.
tapi baba farra tukang bakar,we olss tukang makan je especially mama buyong tu!



mama farra dapnyeeeeee makan rambutan,kemain baby kicking dalam pewot mama farra ye?
nanti kuar kulit halussssssss je soke makan buah tu :)
yg kakak farra tu dah ade cecita nak jadik dokter cam antie farynn tuu..
Dokter sakit puan yeeeee? bagosssss!


future dokter saket puan =)



besday party ni buat kat mana?

cam menarek jek tempatnyeeeeee kan?

:)




ye nilela laman taman tani cucu syurga yg atok nenek farra buat.
Bole gak kalo ade sesapa interested nak sewa utk merelease tensi,lokasi pon dekat gile ngan KLIA/LCCT.
Siap 5 minit skali kot asek nampak kapalterbang naikkk,terbang cam dekat jekkk :)





see nampakk tak kapalterbang terbang rendah jeeeee tu?

suasana ala ala kebun yg damai,siap ade kolam ikan.sesuai la cucu2 tu nak berlari lari.


kalo ade sesape minat nak stay,bole ask me camana nak book ya,ade bilik equiped with katil tilam tv siap asterok seme :)
[abg emiiii,bak komisen kite dah tlg promotekan chalet neh =P]



hah siap ade khemah cam camping tau.
Qiestina pestime ni mama bawak die g camping :)

papa jgn jelesssssssss!


kami bergembira berdua bersame mereka.
papa takde,car papa je yang ado :)



tengok tu aksi besday gal,

melompat kemain lagi si bakal kakak ni yeeee,sokeeeee betui.



aitttttttt ni per mak uda polok polok beromantika ngan farra ni?
huwaaaaaaaaa dah pak uda jaohhhhhhhh tak bole nak polok polok die!

*cetttttttttt teibe jez emo kan,tah hapa hapa*



Ninina.. papa mana????
papa worklaaaaaaaaaaaaaaaaaa.amau la tanye shaye agi.menci tauu!
:(



ini budak ticik pantang naik car papa + jupe kak farra die mmgla kegembiraan yg teramat.
mama pon happy bile Qies happie :D



cayang adek ninina!



ninina with mak lang @ bibiks vogue yg dah selamat alik joho semalam.
bagus tui bibiks i neh,jaga Qies seminggu dgn jayanya.mggu depan die datang alekkk ngan atok,nenek & mak cu pulak.yay..ninina sukeeee!



Ninina ngan mak ngah mmg manje.bam bam mucukkkkk mak ngah!
dalam pewot makngah ade baby boiii ke yayang?



tengok tu gaya cucu sorga sulung kesayangan tok mad

*


*


mase farra baby atok die niela yg jaga hokayyy.tu yg manje kemain nagn atokk tu.
*tabik spring tul la atok bole jaga cucu*



i liokeeeeeeeee this pix so much,


erti kaseh sayang atok + cucu yg tersayang.
gambo tu macam menceritakan erti kaseh sayang kan :)



aik ninina pon nak tumpang nak bermanje yeeeeeeeee ngan atok mat?

tatau kinapa i feel like taching bile tengok the moment ai captured ni seme,cam halus masuk ke hati TENTANG ERTI KASEH SAYANG.
ke naluri keibuan ni buat ai tersentuh pon tataula.


lihatlaaaaaaa bile ninina yg maseh terlalu kecil pon seakan memahami erti berkaseh syg.
Die macam tercarik carik mana papa die lately ni,tapi ninina lucky coz ramai org sygkan dia.



atok mat & ninina bermanje manje.Ninina ingat tu atok kluang kottt.
takpe papa takde,atok ade manjekan dia :)



atok mana tak happie bile dapat main main ngan cucu kan :)
derang la penawar doka lara dengan keletah cucu yg macam macam.



Qies suke layan pak ngah die,pak ngah ponnnnn suke acah acah ninina.
Qies musti windukan papa die seshangat.so pak ngah la pengganti papa die for the time being..


ramai yg shayangkan ninina...


pak ngah die mmg pandai uji IQ si tecik mama ni,nak tgk ninina bijak ke takkk.
hihi anak mama cerdik kan,pantang diagah mulela ketawa becau.


Papa,tgk tu our friendly baby..kemain mesra alam ngan shemua owang!



molot dah mule becok asek nak bercakap bahasa baby jekkk tu,haha.

Atok mat + tok ibu kata eeeeeeeeeeee.. baiknyeeeeela ninina neh,tak meragam langsung.senyummm je dia.baik budak ni,die tau papanye jauhhh so die independent & kuat cam mamanye jugak.
hihi..mama sunyum jeeeee.mudah mudahan makbul doa semua..mudah membesarkan Qies :)



Ninina keshayangan mama,eeeeeee nampak pusattt plak la die.dah kepanasan si tecik mase ni,dah kena bukak baju bebek baby kiko dia.




Mama : Qies tau tak sayang ?
Qies : tau ape mama??
Mama: Mama shayang sangat Qies,Qies amau notty k sayang.Papa jauhhh,Qies kena jadik gudgal oke.
Qies:baiklaaaaaa mama :)




ala pumpkin gal kesayangan mama & papa.makin hari makin cheeky.
lagi dah pandai tiarap nie kemain aktif melasak anak mama ni!



Dan perkara yg satu niela buat hati yang gundah gulana jadi bahagia,hari yg gelap kini jadik terang bukan saja utk mamanye tapi utk bonda bonda angkatnyeeeeee.

*yea bonda eyta kalo balek keja tak gomol Qies dulu tak sah,kadang2 die yg terkam Qies dulu before mama die terkam*
musti lepak lepak kat umah we olss nak gomol ngan Qies before alik umah dia.

apalagi kalo bukan..

:)



SENYUMAN MANIS LAGI IKHLAS TANPA SYARAT
buat semua.




Qiestina oh Qiestina,papa Qies kalo tgk Qies latest yg bam bam tersenyum ketawa riang camni memang menangisss la gamaknyeeeeee,mau guling2 nak alik umah la ni gak =P
kehkehkeh.


Papa Qies kompem dah kerinduan tahap maksima kat puteri gebu die neh.
Nie pon dah 3 hari weh takde kabo berita papa Qies,kat tetengah laut la tu.
takpe biar papa keja dgn aman,kite berdua doakan papa selalu..

Sabau ye papa sayang,another 2 month 2 week papa dapat jupe Qies.
time tu agaknye tgh melasak kemain anak papa ni,dah mule makan solid food dah time tu.
Musti lagi bam bam peha KFC mekdonald lah kan.hihihi.




yay! mggu depan ai nak coti seminggu bagi mengabeskan cuti 2009 yg kena abeskan before april.time tu atok nenek kluang nak datang..yay lagiks!
Atok nenek sure dah rindu Qies bam bam,almaklumla 3 bulan suda tak jupe cucu sorga derang ni.

* Qies jumping jumping happie*


Okaylah sekian sesi menterapikan ketensenan arinie.
Nak sambung buat kijeeee pulak.kena restart balek semangat yg ilang pulak ni.
* tarek napas panjang panjang sambil istighfar banyak banyak*


Nota kaki to mama needa laling,
Dun wori yaaaaaa our projek blogshop ai akan siapkan secepat mungkin,ini malam jugak jikalau itu budak tecik tido dengan aman nya.
dah tak sabau dah ni nak berbiz online dah ni.harap maap ye administrator beezee bangat tu yg tak siap siap blog kite tu.
Korang korang yg nak tau biz ape..TUNGGUUUUUUUU!
will announce later :)




10 comments:

Suliana said...

cantiknya gmbar..pandai dah ko amik gmbar..

mama_fatin said...

ala chomelnyer...aunty rasa nak gigit jek mulut nipis qies ni..
ni kalau jumpa fatin, harus x berhenti berborak agaknya, mcm mama-mama nya...hehehe

Mama Qiestina said...

sue,

santekkkkkkkkk eyh?
tulaa aku rase nak tuka keja jadik photog nie..tensen ahhhhhhhh keja skrg nie grrrrrrrrrrrrr..

btw thanks sue,aku main tembak2 jek.guna dslr kena pandai & rajen trial n error.

Mama Qiestina said...

awe mama atin,

adoyaiiii seme owang geram molot nipis cekci Qiess..haku pon rase nak kunyah2 jekkk.hihi.

tula fatin & Qies kalo jupe pot pet cam mama dia jekkk.wehhh jgn lupa buat tag tauuu..pengalaman ngandong + beranak.

faRyn faRhana said...

sgt cantekk gamba!!
dan org-org di dalam gambar pon cantek-cantek. heheheh :))

geramnye tgk qiesss..!!

eisya layyinan said...

salam akk..mmg la..sume org geram tgk qies nii..
hehe..comel sgt senyuman die tu!
menarik gak tempat besday ni..
senang klu nk lepak2 time tunggu flight ke kan?hehe
incase flight delay pon leh sewa kat situ..
hihi

Kaseh NazLieza said...

mama husna so rindu la dgn ticik bam bam peha kfc ni...

sht2 selalu ea ank...

Mama Qiestina said...

farynn...

santek eyh gambau????? tq :)
ha tula terapi kala aku kebusanan & tensen yeee :)

hmmm pasni ko pulak lah aku berterapi yg sama cam aku,D90 ade dah tu!

Mama Qiestina said...

esya,

tula kalo awak nak hanimun pas amik hubby kat klia pon hokay,damai je tmpt nie :)

kalo minat just emel akak kat puteri_qiestina@yahoo.com

Mama Qiestina said...

lieza,

tula mama Qies tau yg mama husna selalu lindukan Qies,tu slalu hapdet,papanye yg jauh pon nak tgk Qies tu tempek je kat blog :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails