yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, January 25, 2010

She called me MAMA this morning,yay!!!

i can't stop smilling bile teringat pagi tadi,my precious baby Qies kol me "mama".

=)


yea ai angau tak hengat hokay bile terdengar die sebut like this..

"emmmama..mama..mama"


*pelat pelat manje je bunyik die*


wow!
what a great feeling babe.
* rase cam terbang jap ke awangan diri ini,chewaaaaaah*


Pagi tadi mase ai tengah beezee nak p keja,cam bese bukakkan die channel kartun then letak die kat bouncer depan lcd tv, then agaknye dia dah busan main main sorg.
Then tetibe dari dalam bilik ai dok mekap nak p keja tu kan terdengar Qies punye sora..

"emmmm mama mama..mama.."
manje je bunyik die cakap tuu tau.
berulang kali die sebut camtu.


teros ai g kat die.nak pastikan betui ke Qies panggil mama.
skali betulla kumat kamit mulut nipis die sebut "mama".cume tak berapa jelas la kan.
besela words baby kan.but ade dengo gak la sebutan "mama" tu.


weeeeeeeeeeeeeee..papa jgn jelessssssssss =P


Qies dah pandai panggil mama,rase terharu hokay.taching amat amat.sekian lama kunantikan.panggilan "mama" itu ibarat melodi terindah in mamahood life.
macam tak percaya ade baby syomel panggel ai mama,gelaran yg suwitt itu.

* taching gile ah moment neh*


:)

Teros dan dan tu ai polok polok die,amik die from bouncer and give her kiss.
auwwwwwwww :)
pandainyeeeee anak mama neh...rase nak polok cioummmmm die jek tamau g keja pagi tadi.
*saiko betulla*



Hmm dari hari ke hari mmg macam macam milestone die,asik nak meniarap jekkk.
Pantang kalo baringkan die atas tilam,musti kejap je dah terbalek la.
Pasti kejap je dah fenat mulela muke merah padam ekkk ekkk nak mama telentangkan semula.
ynag kelako tu siap mengigau time titon,tah hapa hapa jek die bebel.hahaha.



So papa shayang, tengokla lagi gambo terbaru terkini lagi ngetop puteri kesayangan u neh,



*



*




papa,syantek tak Qies pakai romper yg antie ayu kasi neh?
Antie ayu kat japan tu sile layan gambo bakal menantu ni yeh..hihi.


saiz 9 mth old tau,tapi Qies baru 4mth++ dah muat tau.bam bam betul anak papa ni.ramai tak percaya Qies baru 4 mth old! ngeeeeeee...tenokla sape yg jaga die kan =P



ala sunyum simpul si molot nipis :)




macam macam keletah Qies :)
sekarang ni manje asek nak berdukung jez.kalo letak je mulela nanes.
dah mule tau kalo mama die ilang,siap die cebikkkkkkk...



eeeeeeeeeeeeee baby tinggi neh..
adoyaii pasni kena beli baju saiz besar besar jek sbb she grow so fast!




Qies yg tgh asek meniarap,comels je tang die nak angkat vontots bam bam tu =P


yay! dapat tiarap sendiriii :)
mama so proud for ur milestone Qiestina sayang...




huwaaaaaaa dada shaye saket la mama,telentangkan saye balekkkkkkkk!!!




tengok ni rase nak geget

*


*


gebu's bam bam peha.goreng pon sodap =P

orang slalu tanye Qies num ucu ape,dah mule makan ape bole bam bam gini?
jawapanye mama die tak kasi agi solid food eventho dah bertubi tubi org soh kasi nestum.especially nenek die dok kata kasila nestum,cian Qies tak ckp ngan susu je tu,badan bam bam tuu.

yea akan difikirkan ye kawan kawan :)
ingat nak kasi bubur nasi + recipe cedap cedap yg mama die masak.hihi.
blender dah ade mak ngah die adiahkan,tinggal nak rasmikan je tuuu.hehe.
pasni Qies dah mule makan siapla mama kena bgn kul 5 pagi kot nak masak.adoiyaii.


dan si boooooolat shaye



*


*


*




dagu terbelah tu yg tak menahan tu =P
nie musti sebab mama die soke gile tok ti time preggy.

lesung pipit???

takde pong :(

baby rayyan kot ade nanti,cam mama dia..hihihi.
[caitttttttttttt! lambat lagilah]



Qiestina sayang..
menyaksikan kamu membesar dengan sehat & ceria itulah "bonus" no 1 mama..
tiada bandinganye walau dapat promotion + increment berjuta juta bile melihat kamu gembira.
Ternyata kamulah definisi bahagia mama di dunia & akhirat :)


Mama sayang kamu.
Mama sayang Papa juga..
Kamu berdua sumber inspirasi mama,kini dan selamanya.


* hugs & kisses*



Qies sayang,mama alik umah petang nanti..Qies panggil mama lagi tau.
auwwwwwwww so suwit like cekelat coki coki :)





24 comments:

Iryani Noor said...

awwwwuhh... Qies dh pandai sebut mama... so schweet.. sonok nyer =p.... tompang gumbira utk yat =p...

w|cKa` said...

saya pon harap anak saya nnt ada lesung pipit jugak.. yg lain nak ikut ayah dia xpela.. janji lesung pipit ikut saya.. tp jgn ikut gigi jarang saya.. huhu

Mama Qiestina said...

yani.

hehheheh u will feel d eksaitement tu :)

indah jadi mama ni walopon penat & terkejar kejar.

ApasH said...

waahh..jeles aii..

Qaseh dh 9bulan x pandai panggey mama lagik..

ade le 2x terkeluar bunyik cam mama tapi waktu dia melalak nk nenen..itu je la.

awal2 lu pandai "bababa" x pon "papapapapa"

puterikurekure said...

yat, khalish pon dah pandai ngomel mamamamamamam. bukan mama, mamam. haihh~ hahahaha!

comel betul qies. ehem. ni mama khalish yang berkenan. nak tanya khalish, bila dah pandai cakap la kot. (kes mama terlebih sudey...hehehe)

take care ya!

ez@ said...

wah sonoknyer kak yat...baby qies nanti blajar pggil papa plak ek....nanti kecuk ati papa...:)

mamaelly said...

ya rabbi budak tecik nie..auntie za gigit peha tu nak tak...aaaaaaaauuuuuuummmmmmm...nanti blaja panggil auntie za plak tau..heheheh abih la.pas ni mama qies angau la

Mama Qiestina said...

izan..

tula akak pon hope Qies ade lesung pipit cam mama dia ni,tapi cam tadakkk je.nak buat camana die kan potostat papanye!

faRyn faRhana said...

beshnye beshnye. aku bby aina senyum pon dah angau. kang kalo die panggil aku mama, mau pengsan aku agaknya. hahahha :)

Ini Blog AnakPakWahab said...

waa...

beshnye qies dah panggil kak yat dgn panggilan "mama"...

inn tumpang gembira...

hopefully,masa abg ekhram dah sign off nnt qies dah bole panggil dia "papa"...

mesti melompat agaknya abg ekhram nnt... hehe! =)

qies baru 4bln++ nampak cam dah 7,8 bln je... ngee~

Nurfatehah said...

geramnye dengan qies ni! hehe. comel sgt! =))

cik zatil said...

mesti kak yat hepi gile dengar
qies panggil mama ea..
hehehe..

semoga kak yat hepi2 always
wif qies n abg ekhram..

[^_^]V.

Mama Qiestina said...

Farynnnnn,

teros fengsan tu tak menahan..hahha.

saiko gile kan kite mak mak baru ni kan :)

Mama Qiestina said...

apash,

ala takpeeee..nanti pandaila si Qaseh syomelll tuu :)

tula kan baby2 ni pandai je bababa..papapapapa..mamamamama..

tapi Qies pandai cakap mamamamamama..sbb papa dia jauh kot :)

Mama Qiestina said...

mama khalish,

aikkk mama dah berkenan nak buat menatu yeeeeeeee? boleeeee..borg kosong byk lagi nie..Qies kata die ikot prinsip mama die,best man win (BMW) hahaha.

Mama Qiestina said...

zatiel,

mau tak happppppppppppy!

rase ca diawangan hokay:)

tq dear,doakan kami yeee.
muahh!

Mama Qiestina said...

za,

peha kfc tu tak menahan yeeeeeeeeee.
bapaknye sampai demam terindu rindu lah!

Mama Qiestina said...

inn,

tula hope by the time papa die alik april nanti pandai panggil papa dahhh..harus bapak die extend cuti lama lama lagiii..hahahaha.

Mama Qiestina said...

fateha,

syomel yg cheeky.

:)

koklie's said...

waa jeles2 qies da pandai sebut mama bile la rania nak panggil mommy cant wait hehehe

Suliana said...

tahniah!!aqil pun dah pandai panggil ibu..hehe..suka kan..:-) masuk bilik air, tak jadi, terus kuar balik nak dgr apa dia ckp..hehe

Mama Qiestina said...

koklesssss,

musti rania panggil mee..mee..

hehehehe.

Mama Qiestina said...

sue,

tau takpaaaaaaaaaa sweet cam cekelat coki coki kan :)

mama_fatin said...

ala si mata cepet bermulut nipis ni, gewam auty hawa tgk tau...
ni da bleh geng dgn fatinla ni, semakin lama peha semakin kfc...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails