yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, January 9, 2010

Qiestina go blogging like mommy

yay yay ari sabtu ahad hari berjimba jimba ngan Qies..
I liokeeeeeeeeee =)

Sementara tunggu Qies mangun titon ni boleyla hapdet belog pulak :)
haha citer pasai blog tingat aksi aksi my pwincess ni kemain agi cam tau tau je main laptop!

Mama tiarapkan Qies kat sofa then Qies tak berkedip mata die tgk gambo gambo warna warni.
Adoyai baby baby zaman sekarang,IT literate sungguh!

Qies ikot pangai syape ni suke laptop ni?
Tecik tecik dah layan blogging n berFB yee?
haha.

Mama ade plan nak buat blog khas utk Qies,becoz blog mama skrg cacamarba ngan citer macam macam,tapi tgkla nanti bile rajen mama buatkan ye.
Mama ade sedikit "M" skrg ni =P
Mama nak tempek berjuta juta lemon gambo Qies yg memenuhkan hardisk lappy mama ni kat blog khas Qies.
Taula since Qies lahir,tak penah sehari pon tak snap gambo Qies,hari hari ade je aksi Qies terbaek dari ladang.
so bile Qies dah pandai berblog nanti Qies taip sendiri ye :)


See tgk baby IT punye action,


amboi abesla lappy mama Qies dah konker,tak dapat blogging la mama camni.haha.

Papa shayang..belikan Qies lappy plssssssssssssssssss =P
*wink wink*



amboi kemain takmo mama main lappy yeee?
kepala dah kuat kemain dieee,nak tiarap saja.
Tapi vontots maseh berat,tak reti nak tiarap sendiri lagi =P


see...Qies dah tencen broadband asik ilang ilang signal,hangennnn tul.
tak shenang Qies nak layan citer barbie taw..


POTONG POTONG!

ngahahhaa.

Mama MMS kan seme gegambo ni kat papa,kemain gelak guling2 papa Qies yea :)

Ye sayang,anak kite dah berjangkit suke bebeno ngadap lappy cam mama & papanyee.
[ tibe tibe rindu slalu berebot lappy ngan papa,now rebut2 manje ngan Qies pulak]

Qies dah pandai tgk tgk handset jugak,tak lama lagi abesla handset kite jadik mainan die gak.
Pastu habesla dslr kite paaa,tiap kali mama "tembak" die nak tengokkk.haha.

Budak budak skrg memang tecik tecik dah gile gajet kan :)
bertuah budak budak skrg...

Alamak, si tecik bam bam shaye dah mangun plak tu.
pagi ni nak bawak Qies g cek up,nak tgk dah berapa kilo budak bam bam kesayangan gula gula hati mama papa ni.
Petang2 ckit kang nak bawak Qies naik car papa jalan jalan ngan mak ngah,pak ngah and kak farra die pulak.Nak g ukur malls la pulak tgh2 bulan ni papa..semalam mama dah belikan die baju syantek nak pakai g wedding & photoshoot ngan aqil esok..
Arini kalo ade barang menarek utk Qies harus beli lagi :)


Pesanan penaja utk geng2 wonderpet ai,

Papa Aqil jgn lupe ye bawak material utk photoshoot hero heroin kite esok :)
Pakaikan aqil baju encem encem,Qies for sure mama die ni mekapkan natural beauty.haha.
To geng geng mommy & baby lain yg nak join photoshoot we olss sok pon boley...after wedding sasha wokey.tempat? area putrajaya nan indah la ape lagikss.

Kak Yus yg nak bergaya lebey jelite dari peranten sok tuu sile pakai vogue d vass.DSLR mama Qies akan mengganas lagi sok.hihihi.

To ankel dan & ankel pejol, ai tgh clearkan lappy ai nie,jgn lupa haaa isnin ni ai nak window seben.Nanti Qies banje ankel ankel shemua mamam soto ayam mama mashak dap dap,hihi.


Yea esokkkkkkkkkkk kite ramai ramai serbu wedding sasha & zee,julung2 kalinye kapel BLT tawen! harus umah peranten sesak mesak kena serbu nie.


xoxo

:)



12 comments:

masrina said...

Hmmm..
Qies dah stat pandai main lappy mama yer..
Siap la akak nanti..
mmg brebutla ngan Qies..
time dia tdo ajerla akak boleh bukak lappy..
adam cenggitula..dari 4 bulan sampai skang..
pantang nampak lappy..
siap nangis2 segala kalu x bagi tekan2..
hset pun sama..sampai rosak hset saya dibuatnya..
dak2 skang..majunya bertapak2..kiter baru aja nak bertatih ngan teknologi..dia dah konker dulu..eee

cruelgurlz said...

hemo..hemo..hemo...
cute bangat deh bam bam qies nh..
da pandai men lappy lak ek tayunk...
bagus2..
t ley tulun mama hapdet blog yer tayunk..hee..=)

cruelgurlz said...

hemo..hemo..hemo...
cute bangat deh bam bam qies nh..
da pandai men lappy lak ek tayunk...
bagus2..
t ley tulun mama hapdet blog yer tayunk..hee..=)

faRyn faRhana said...

comel gile qies duduk tatap laptop tu.hehehhe.bby aina duduk dlm stroller teman mama die blogging and surfing je la.skang pon tgh syiok tido dlm stroller.haha :)

Me_Lina said...

bile dia terap ney... dh mcm muka yat pulak... hehhehe..

tgu ler dier dh pandai sikit... xleh tunjuk dh lappy tu... dijadikan barang mainan dier... we all skrg... letak lappy masing2 atas dining table jer... alya xleh sampai... hhehehe

Ini Blog AnakPakWahab said...

qies dah bole meniarap ea skrg ni...

pandainye dia guna lappy ea...

abes la pasni qies akan konker lappy, hp & tv...

hehe! =]

Mama Qiestina said...

mas & kak alina

tula pasni siaplaaaaaaaaaa tgn die nak menekan keyboard jekkkk.
mama takde canla nak berblog ni =P

tecik2 dah pandai IT kan?

Mama Qiestina said...

faryn,


ahahahhahha tak lama lagi pon aina pandai main lappy cam qies.time tu siaplaaaa takde can mama nak surf tenet :)

Mama Qiestina said...

cruelgal,

ahahhaa pasni blog mama Qies tulun hapdetkan taw!

Mama Qiestina said...

antie inn,

blom pandai tiarap agi..tapi kepala dah kuat & mesra alam :)

Kaseh NazLieza said...

wawawa...qies dh pndai main lappy ea...lps ni blhla qies ader blog sendri...heheheh

Mama Qiestina said...

kaseh,

tulaaaaaaaaaaaaaa tggu ya ade time nanti nak buat blog khas Qies :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails