yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, January 7, 2010

Papa demam windukan Qies!

I just can't stop smiling :)
*wink wink*.
Just now Papa Qies kol mama & darling Qies lagi :)
So happy bcoz papa dah topup bekalan kaseh sayang buat mama & Qies utk beberapa hari ni.
[hanye yg mengalami situasi we olls kan memahami].

* yeay lompat lompat*


Kapal papa anchor kat kemaman dan before kapal kembali ke tengah laut semula Papa Qies kol mama sampai tinge panas tadi,haha.
Ekcelli dari semalam kapal papa kat kemaman.

Macam macam gusip mama & papa gusipkan tadi,tapi ofkos citer pasai Qies paling banyak.
Qies pulak kemain peramah + becok malam ni nak bersembang ngan papa die.
Kuat betul die bebel2 sambil jerit2 dalam bahasa die.

Terobat rindu papa even dapat dengo sora Qies nanes kat handset :)
Qies pulak kemain dah pandai tau,pantang dengo bunyi hp mulela mata die melilau cari bunyik hp mama,die cam tau2 je papa die yg kol.pandainyeeeeee...baru 4 mths old dah pandai nak pegang hp dan berborak.theee..

Papa Qies kata die tak berapa cehat since die naik kapal dekat seminggu ni.
Papa demam selsema + cough,tadi papa turun darat jap g klinik.
Syian papa,musti terlalu rindukan anak dara kesayangan die sampai demam demam :(
Qies tak demam,papa pulak yg demam.hmm..hebat sekali penangan anak yea.
Bertabah ye papa sayang,for the sake of us..


Kalo mama yg kena pisah jauh ngan Qies tataula camana pulak,mau meroyan ai =P
Sedangkan tinggal 8-9 jam g keja pon ingatan asek melayang tingatkan Qies,lagila nak tggl berbulan bulan cam papa.tamau tamau.
Kalo bole hari2 nak alik tajam kul 545 bcoz hati ibu ini tak sabar2 mau mendakap baby Qies.
Dah tak fedulik dah nak stayback ke hapa.hihi.
Sebab rindu sangat senyuman & gelak tawa Qies!

Then papa citerla pasai keja die,so far semuanye oke oke saja & makanan kat kapal pon sedap sedap tade prob.[hmm buntal la papa nanti ye = P].
Kengkawan pon dah mule oke,siap ade aktiviti fishing yadayada.
Elokla tu ilangkan stress keja seme.
Papa gak tak lupe tanye pasai keja mama,camana ade prob tak keja + jaga Qies secara solo.
Still concern disitu,tenkiu papa atas kata kata semangat papa.

Malam ni pulak period pain datang menyerang mama,perghhh sakit amat.
Owang kata kalo dah beranak tak senggugut dah,tapi ni ade jek :(
Siyes cam rase mild contraction mase nak lahirkan Qies aritu,sengal sana sini.Tula dah lama kan tak rase sakit period pain,skali ni hambekkk ko =P
Papa pesan jgn lupe makan obat obat jamu segala tu dan buat keja berat berat coz mama blom fit nak angkat berat berat tu seme.
Papa kata jgn carik pasal since luka cser dalam tu blom tentu dah oke tuuu..

yea baikla beebee sayang,thank u for ur concern :)
Huney tau bee sayang mama Qies ni kan?
kan?
kang kalo mama yg saket sape pulak nak take care our intan payung musyuk manje sorg tu kan?

apeee???

Bonda eyta?

die tak ade berannn cebok poo poo Qies lagila pa,blom pas nak jadi mommy tu =P
[ harus sentap eyta ngan statement tak bleh blah ai ni,haha].

So malam ni sempatla bermanje sambil mengadu naseb ngan papa Qies,since Qies pon mmg very the sporting morting memahami mamapapanye mau berlovey dovey.
Qies titon dengan nyenyaknye after dapat borak ngan papanye.
Gud gal sayang mama :)

Papa kata kapal nak ke tengah semula dah,maybe ahad nanti baru ade line.
So mama dah mintak permission siap siap nak bawak Qies g wedding kawan mama ari ahad ni kat bangi ngan mommy mommy angkat Qies.
yay,papa kasik pegi.makan nasik minyak lagila nampaknye.heee..
Qies asek g wedding jekk,siap mommy mommy angkat dah berebot cop nak dukung Qies nanti.hihi.
Suke ati u all la labu,mama Qies nak menggedik ngan dslr amik gambo peranten =P


Mama happy kali ni coz kapal yg papa handle ni maybe tak g tgh laut lama lama.
Paling lama pon seminggu je kat tgh,so bole koling koling seminggu at least sekali.
Okela kan dari langsung taleh kontek macam papa naik kapal time mama tgh mabok preggy tak hengat lasy year.Sampaikan papa the last person yg tau mama pregnantkan Qies becoz kapal papa kat tgh laut sebulan dan yg sadisnye satelit phone pon rosak time tu :(
Hmm taleh ingat time tu,sedey gile beb :( :(

Apepun mama bersyukur situation skrg..
Biar papa jauh dimata,tapi teknologi yg canggih manggih mendekatkan kami.
Bile ade phone line je for sure papa kol mama & Qies :)

Tima kaseh sayang,sebab selalu dcc mama & Qies biar jarak memisahkan kite :)
Dont wori bout us yea,kami oke oke je kat sini.
Pasal Qies,papa tak perlu risau sbb mama slalu makesure die sehat dan yg penting die ade ramai mommy/daddy angkat yg sayangkan die.
Yang berebot rebot nak dukung gomol sayang die kalo mama bawak die kemana mana.
:)


For sure papa rindu sangat nak main main ngan Qies kan pa?
Rindu sangat nak tgk Qies ketawa mengekek ngan mata bercahaya kasih syg sejati tuu kan?

Papa bawak banyak banyak bersabar kat sana ye sayang..kami selalu doakan keselematan & kesihatan papa tau..keja leklok tau..






Papa Qies yg SANGAT concern & no compromi bab bab keselesaan & keselamatan Qies :)
Bertuah Qies ade papa camni :)


heeeeeeeeee windunye memori ni,pagi pagi papa belikan bekpes ajak Qies.

Pastu abes Qies kena gomol ngan seme owang kat kedai makan tu.haha.



Daddy 's gal + Papa happiness :)



weeeeeeeeeee sayang layan nabil cam papa yeee?





Petang tadi after balek dari work,mama bawak Qies g turun main main kat park...


termenung jauh anak kite pa..rindukan papa agaknyeee tu :(


Qies tecik lagi,tapi mama nak expose die ngan dunia luar,dunia kanak kanak..
Seronok die tgk budak2 bermain pa...senyum senyum :)

Qies siap kena kerumun dek sekumpulan budak budak tadi,suke kemain die pa...
Nak ajak kak farra,kak farra tengah beezee ngan mama die la pulak.




Qies tak puas main kat park,mama bentangkan playgym yg geng geng wonderpet mama hadiahkan tu :)

She love to play,habes digrabnye mainan gantung gantung tu.
Qies dah pandai tarek tarek tuuu,semakin cerdik die pa..



Qies main main sampai dah penat pastu die nanes nak mama dodoikan die.Pastu teros titon dengan amannyeee

*


*




Seee die ejek papa " eeeeeeeeeee papa demam windu Qies ke?=P
hihi.bertuah betul punye anak :)

Baju musyuk machem papa tu memang jadik belacan pasni coz Qies mmg nak kena cimutkan ngan baju Papa bile titon,kalo tak die asek tersedar je.Qies nak sentiase feel papa ade dcc :)


Manje macam sapela ni?

Mama keee?
haha.


Yay,esok dah jumaat :)
Niteeeeeeeeeeeeeee semua,nak pekena panadol ilangkan sengal period pain ni dan menjoin Qies titon.

tata~!

13 comments:

Ini Blog AnakPakWahab said...

wah3...

qies dah pandai ea layan cite kat tv skrg ni...

then,behave je dia masa tgk cite tu...

gud girl! =]

Suliana said...

yat,
ko dah period berapa kali lepas pregnant??aku baru 2 kali, aqil nak setahun dah..hihi..ko amik perancang ke tak??

Misbehave said...

yela tu . manja macam mama!

hahahaaha!

qies bam bam.gewammmmmm!

Mama Qiestina said...

Inn,

ye antie Qies dah pandai tgk tv tuuu..hari hari teman mama layan cinta balqis tuuu..bahahahha.

pastu pagi2 die layan pcoyo,pooh & tigger mase mama ngah siap2 nak g work..behave je memang :)

Umi said...

waaa..mama qies period dah?awai ek??

Kaseh NazLieza said...

alololo...baiknyer ank mama ni tgk tv...sbjik cam husna la...tgk tv mesti xberketik..hahaha

Memey Anuar said...

kak yat,
sian eyta kak yat buli dia hehe

eh ye ke panggil kak? skali sebaya hehe

psl basuh poo poo baby kan, FMIL saya kata mmg mcm tu. Bila anak sendiri automatic je sanggup dan pandai hehe

Lgpon, biar la exclusive kan 1st poo poo yg dicuci adalah anak sendiri! hehe

qies, cpt la rambut qies panjang syg. bleh pakai hair clip comel2 hehe

Eyriqazz said...

Comelnya Qies ngan papa nya..anak pompuan mmg manja ngan papa kan?

Great Teacher Onizuka

Mama Qiestina said...

eyeriqazz,

thank u :)
comel cam mama ke papa?

tulaaaaa gegurl slalu manje ngan papa kan,kena pulak anak ai potostat papanyee :)

Mama Qiestina said...

sue & umi,

aku dah 2 kali masuk ni dah peodd beb.
tula Bf tu kot lama ckit baru peod,tapi hawa kata die bf pon peod cepat gakkk :)

Mama Qiestina said...

mommy alya,

bam bam cam alya jugaaa :)
penangan ucu enpalac a+ la ni antie,shusu mama ckit jee.hihi.

Mama Qiestina said...

kaseh,

hihi anak mama kaseh mmg baik :)
tula tak padan tecik buntang je mata die tgk tv :)

Mama Qiestina said...

memey,

akak ingat gf norman hakim tadi.lol =p

i'm turn 28 this year,kakak ke adik?

hihi antie eyta kenala blaja basuh poo poo pasal die yg asek sebut nak Qiestina dari sy blom tawen lagi..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails