yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, January 4, 2010

Qies g wedding ngan Bonda Eyta & Ibu Rinie

Last saturday mama bawak Qies g wedding opismate mama,Antie Mas kat Bangi.
We olss g wedding ngan mommy mommy angkat Qies,sape lagi kalo bukan Ibu Rinie & Bonda Eyta Qies!
[ yea mereka walopun maseh bujang trang tang tang terhangat di pasaran tapi dah rasminye jadik mak angkat Qies,haha jatuh saham].

Papa Qies ofkos la tak ikot,sbb dah selamat naik kapal dengan jayanye.
So papa,amik bau nasik minyak jela yea pa =P
[bukan makan kat kapal dap dapp kee?].

Walopon dalam mode separa sedey sbb papa just sign on,tapi itu tidak menghalang mama Qies ni utk menggembirakan hati & buat Qies ilang kebusanan + rindu tahap dewa kat papanye.
ye time time camni kena sebokkan diri + menggembirakan diri sbb kalo difikir fikir sangat nanti diri sendiri + Qies juge yg susah kan :)
walopon tau kalo g mana mana now seme harus tanya mana papa Qies,tapi harus kuat sambil senyum menjawap soklan boombastik tersebut.adoilaa :(
Pasni Qies pulak kena jawap mana papa..
papa work taw..
Hmm..
Biarla papa keja dengan tenang kat lautan sana.
We both alwiz pray for u sayang!


As usual,my bestest sahabat sentiasa disisi menemani,memberi sokongan & bantuan.
Terima kaseh bonda eyta,ibu rinie, & mommy Ori.
kalo tanpa bantuan korang,tulun jaga anak ai,tataulah macam mana.Harus ai tak sempat mandi makan seme.haha.takdela tipu jeez.
Pagi tadi pestime g keja hanya dengan Qies berdua kat umah.But Qies mmg anak yg baik..bile ai cakap kat die " Qies dok leklok tgk cartoon ye,mama nak mandi,nak g work" die senyum2 je kat mama.Die baekkk je tak nanes sambil die baca book meow die & layan kartun pocoyo,syomel.
Hmm semoga Qies jadik anak yg memudahkan ye sayang :)


Ok ai tau mommy mommy angkat Qies dah tak sabau nak tengok gegambo..
Sowi late haaa,korang pepaham jela dah kena menjaga Qies secara solo ni,tak banyak mase nak berjimba jimba berblog berFB sangat,

Layan........




Tema biru turqoise.
adoila teringat wedding mama & papa dulu la Qies :)


Mama nak mamam,Antie ani tulun dukung Qies yea...


baikkk je anak mama nie,ngan sapa sape pon die oke,tak nanes.
Gud girl cayang mama :)
bole dibawak majlis kan..



Ibu rinie tgh amik berkat peranten yg syantekkk..yay tak lama lagi Qies nak jadik plower gal..


Qies yg cebikkk, tingat papa kee tu cayang?


Eh ade artis la!


*

*

kemain agi seme nak bergambo ngan nana AF.syomel je die :)



haaa..baru nampak moke photog & anaknye yg syomel =P


inila die mommy angkat kesayangan Qies,yg tulun jaga Qies while mama mashak dap dap kat umah selalu.
Yang tak sah tak gomol Qies,muahaha.

Patla bonda & Ibu tawen,Qies nak jadik plower gal la :)




Qies with Bonda Eyta yg menten vogue d vass.
cincin TANDA tanya tuuu =P

baju Qies tu bonda la yg adiahkan since Qies dalam womb mama aritu.
bile mama scan tau babygal je antie Eyta teros terjah lovelylace baby belikan baju Qies tau sayang..
Ma aceh Bonda!


ankel jijoi,akhirnye berguna gak diaper bag fiffy yg u all bagi tuuu,syomel.
dalam ni aku boh pampes + susu + tak ketinggalan muat wooo DSLR ai.ekekeke.
mane leh tinggal kan gajet2 itew..

tenkiu :)


Bonda Eyta yg mithali,



gaya bonda dah ade tuu,tapi kena ade berannnnnn basuh poo poo Qies dulu!
haha.


Oke doke,pose mesti bile g kenduri kawen..bergambo kat pelamin dengan peranten...

*

*



peranten amik berkat baby Qies :)

cepat ckit antie mas,Qies nak kawan!


turqoise + white theme :)
i liokeeeeeeeeeee!


Geng geng bigo BLT nak enterprame sama jugakkk!
Qies pon nak naik pelamin la mama!!!!


wish both of u happily married,eva & after..amin..
kasik ramaikan lagi baby BLT hokay!



weh kasikla photog nak enterprame jugakkk!
nak tunggu wedding bonda & Ibu Qies lambat bebeno..dah buruk dah baju plower gal Qies tau..


on the way dalam car papa,Qies siap melayan perasaan tuu..

*

*



poor Qiestina,she miss her papa like crazee.

pandai tu bile papa kol via 3G videocall teros buntang je mata tgk papa.Then kalo tgh nanes,teros senyap.Senang je kalo tgh cranky mama kol papa je,dengo sora papa senyapla die.
truly anak papa betul taw..
Nie papa dah takde line maybe seminggu,tataula camana die :(
hope she will be strong..bagi time utk die sesuaikan diri..insya allah..


balek dari wedding tu,we olss g manjaku bangi.
ya ampun ade sale gile gaban,siap bukak khemah kat luar ala alam my dear warehouse sale tuu..
mamipoko M 44 just rm 32 beb!
Enfalac A+ just 55.90 for 650gm.

Apelagi ai rembat 3 pack teros lah.
kesyian ibu rinie & bonda eyta tulun bawak naik atas umahh,dahla umah merpati.
seb baeikkkkkk ade lif.haha.

Thank korang korang seme.
Budi korang tak mungkin Qiestina & Mamapapanye lupekan sampai bile bile.
We olls sefamily always doakan u all happy.
amin..

Bonda Eyta & Ibu Rinie laling,
tunggu haaa nanti ai hapload gegambo kite bersenam bersama sama Qies kat tasek PICC semalam :)
marblesssss baybeh,ai tak sempat nak edit jek lagi..
Nanti nanti mommy ori jomla join we olls jalan jalan eyh!
Jgn asikkk g..................................[ alamak pecah lobang daaa.opss].

tata~!

4 comments:

Kaseh NazLieza said...

haaa...kn lieza dh ckp ader sale giler baban kt manja ku...awat lmbat sgt akk terjah...tp xpe asalkan sempat borong kan..ahaks..

hug to my baby qies...jd ank yg baik ea sayang...

Mama Qiestina said...

tula lieza,akka tak perasan..apalhi memborong sakanla mamipoko +susu enfalac A+ die.tempat lain tak pat rega tuu..murahh..naseb baek ade mommy angkat baik hati nak tulun angkat2 masuk umah.. :)

amin..Qies jadik anak yg baik ye..
husna pon shame tau..

Dina said...

Qies sangat la muke papa nye.
>___<


Alhamdulillah bagus budak Qies ni.. baek je dok ngan mama.
Senang nak bawak ke majlis :D

Mama Qiestina said...

antie dina,

adoilahaiiii seme kata moke papa :(
mana bahagian moke mama yg mengandong mabok tak hengat ni =p
musti part idung pesekk tu je.haha.

alhamdulillah dina,agaknye Qies paham mamanye sorg jaga die,papa work jauh.So far Qies mudah dijaga & tak takut owang ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails