yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, January 10, 2010

.Adek Ninina wish Kak Farra happy besday .

Phewwwwwwwwwww what a hectic weken!


2 hari ni asek kesana sini with my darling Qiestina,my sista family & mommy angkat Qies.
eventho papa Qies is not around,tetap beezee.malah bertambah beezee bcoz kena gigih menjaga Qies sengsorang!
Nie pon tadi baru alik wedding my kolig, sasha & zee kat bangi.
Sangatla banyak photomama ni captured geng2 gedix santai punye macam macam pose,tapi laterlah kay i share :)


Today 10.01.2010..sgt cantekkk punye tarikh..
My beloved niece, Farra Najihah Khairil Helmi turn to 6 years old!
Anak buah mak uda dah big gal dah kan? bulan 5 nie dah nak pat adik dahh..yay..

So here adek ninina & co nak wish,

Happy bufday kak farra!

adik ninina,mama ninina & papa ninina shemua shayang kak farra tau..
nanti kak farra jadik anak yg solehah okay..




2 kazen yg sgt close,tgk tu sukenyeeeeeeeeeeee Qies bile diajak jalan jalan ngan kak farra!

Senyum kemain lebar anak kite pa..



Our precious baby yg makin bam bam :)



kegembiraan Qies = kebahagiaan mama :)
walau papa jauh,mama akan sentiasa cube menggembirakan Qies insya allah..




Kak Farra penghibur teman sepermainan Qies no 1!


hot mommy + lovely daughter



kak farra yg sgt sayang adek ninina die,nak tolak je stroller ninina :)



abes anak kite kena buli pa,jadik model power puff gal =P
tapi Qies happy sebab ramai owang sayangkan die...


Mama tau jauh disudut hati Qies,die sangat rindu belaian papa...


**


**


**

Qies manje sangat ngan baba kak farra die,agaknye die ingat tu papa die..
sayu hati ni bile tgk Qies manje macam tu :(

Qiestina sayang..papa g work oke..papa tak penah lupekan sayang...
tiap kali papa ade line musti papa kol dan benda pertama papa tanye mesti Qies..

Biar papa jauh,kaseh syg papa selalu dalam hati kan..
Ramai yg sayangkan anak mama ni,so Qies tamau syedih oke yayang!

*sigh*


So shemalam baba farra bawak we olss jenjalan alamanda p mamam kat big apple to pre bufday celebration.Mama farra kata next week baru nak buat BBQ kat umah atok farra..
Malam sebelom tu kak farra & mama die titon kat umah we olls temankan ninina.
Haih skrg nie ninina shukeeeela ade geng bermain main..



alalaallalala manje pak ngah shayang...
Mujur ade pak ngah, pengobat rindu Qies pada papanye yg jauh di tengah laut dalam itew..

Nanti bile papa alik,kite ajak papa mamam kat big apple lagi oke sayang..masetu Qies dah bole mamam dah :)



weeeeeeeee pak ngah timang Ninina tinggi2 depan kedai big apple!
Sukenyaaaaaaaaaaaa die,tingat papa timang la tu :)


tgklaaaaaaaaaaaaaaaa dapnyeeeeeee kompem terliur korang,

*


*


*



macam macam rase ade,lembut je & yummy!
budak budak suke,bapak mak budak pon sokeeee :D
1 kotak ade banyak,tapi rega oklaaaaaaaaa berbaloi baloi...



baca doa before mamam tau cayang!
Qies jeling jeeeeeeee kat donut warna warni..Qies tak moley mamam agi =P


tgk tu besday gal bile dah dapat donut,

*


*


hahha comot taleh blah la kakak farra!



Pas dah mamam kat big apple,kiteorg jalan jalan tgk barang menarek nak beli plak.
Kalo dah kuar sopeng tu takde maknenya nak tobat nasuha dari membeli brg2 Qies.haha.
Mama beli headband + stokin karer cream yg syomel kat Lovely Lace baby utk Qies pakai g wedding tadi.
[ kalo papa Qies ade sure bising bcoz dah berapa byk daaa headband Qies,wakakaka].
Gewammmmm wehhhhhh choice sgt heaven kat kedai tuu! tantekkk gilez semenya.
Pastu ade sale la pulak kat lovely lace baby tu,apalagiiiiiiiiii kuar tanduk la nak beli eventho duhet dah sangap tgh2 bulan ni =P
takpa tak lama lagi papa bagi elaun sara diri + elaun "mama tinggal" + elaun jaga Qies.hihihi.
tak bleh blah punye statement.kikikiki.. ade mak kesah?


Dan mama gak tak lupe beli selai baju mama utk pakai jalan jalan [ yela asek beli baju Qies je now,baju sendiri lupe nak beli =P].
Kena reward gak myself dah penat penat membanting tulang keja kan.
banting tulang ke???????
hihi ape ape jela yat oy!


SANGAT syomel tak bleh blah,niela kalo ade anak gegurl asik nak beli aksesori jekk :)
baju baby kiko tu pon less 50% kat parkson,apelagi tangkap 1 la.
Qies dah pakai g wedding tadi,seme owang kata syomel.haha.


Dan seblom memblahkan diri dari hiruk pikuk alamanda,si besday gal nak gak main main kat park MCD,esok adek ninina dah dapat kaki pon siaplaaaaaaaaa camni agaknye!



budak budak kalo dah jupe park mmgla tak ingat nak balek kan?


Semalam gak sempat mama bawak Qies g cek up 4 mths, ini bulan si tecik mama selamat tak kena cucuk.
Yea Qies makin membesar dengan jayanya..sudah 6.3 kg ,kenaikan 800gm compare to last month.patotla bile dukung lama sket mmg lenguh tak hengat tgn mama :)
Tinggi pon dah makin tinggi,64cm & head circumference dah 40cm.

Just now.. papa Qies baru kol after 3 days lost contact,mama bitaula ttg progress anak dara kesayangan die.suke kemain la papa Qies apalagi.
Papa Qies kata kapal tak lama anchor so kalo sempat nanti die kol lagi,nak dengo sora pwincess bam bam die tu la.

Hmmm dan esok mama terpaksa EL bcoz babysitter kena alik kg due to her father passed away.
Adoyaii kalut betul mama adi coz risau sapa nak jaga Qies,sampai rabu lak tu akak tu nak cuti.
Fikir punye fikir kuar idea soh mak lang Qies yg tgh tanam anggur kat kluang tu jaga Qies.
So esok mak lang Qies datang,mama kena train die camana nak buat susu mandikan Qies seme.
Dah emergency kan,kalo tak macamana la pulak,bukan senang nak carik pengasuh 3 hari.

Esok nak tanak kena pecah rekod EL ai,adoyaiii.
2009 langsung takde EL eventho mabok tak hengat,preggykan Qies saket saket penat seme.
2010 dah ade baby ni awal tawon agi dah amik EL :(
nak buat camana,keja bole carik..anak satu satunye cinta hati tak bole ditukar ganti kan kengkawan semua?
Kalo bosh mengaum cam resakse gorgom pon,ade mak kesah?
haha.

ankel dan & antie yus..bukti EL i bawak poo poo Qies sbg bukti menjaga Qies boley?
ahahah.sengal tul..

Daaaaaaa..nak tgk juara lagu,bole terlupe malam ni ade AJL.
Dah nak abes dah pon,tgk result jela ni.
kejap kejap lagi musti my precious baby nak susu nie,melasak kemain titon tu.

Nak layan AJL & layan blues pulak ni.


kau pergi..pergi..[ aizat]

Mish papa Qies so demm much :( :(
no matter wat,we really love u papa shayang!
plsss plssssssss taking care yeah.


*sob sob sob*

7 comments:

ZiLoT said...

awwwww,,comelnyerr tgk qies gelak camtuh,,hehehe,,nnti tunggu uncle moke blk dulu yeh,,nnti antie dtg melawat yehh,,hehehehe~ :)))

Suliana said...

dah pandai senyum lebar:-) sebijik muka papa nye..hihi

Mama Qiestina said...

natie zilot,

tulaaaaaaaa Qies pantang kena agah mulela gelak mengekek camtu..mesra alam cam mama die ni :)

tulaaaaaa abesla ramai partner org kapal tggu bf/hasben alik pastu nak g gomol Qies.hihi.

Mama Qiestina said...

Sue,

adoishhhhhhhhhhhhhhh ko ni asek kata moke papa jeeee? cakapla rope aku pulakkk.hahah.tetibe je aku emo..wakakaka.

samapi ramai kata kat aku,kalo rindu hasben,ko pandang jeee Qies tu mmg sejiban bapaknyee..

Me_Lina said...

yat... office yat tu.. boleh htr open resume x? hehehehe... kot2 nak cr staff ker...

Mama Qiestina said...

kak alina,

nak apply BLT pulak kee?
pon boleyyy but so far takde vacant tuk exec lagiks.

kalo nak saja2 anto meh emel kat owang HR ni,

yat@pblt.com.my

Me_Lina said...

sat... tgh update resume... hehehhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails