yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, January 28, 2010

bekalan kaseh sayang buat Qies & mama

Ngeeeeeeee jumping jumping happie!

:)



* Qies joget joget loncat loncat ngan mama *






this is the reason i smile =)


*




*




*



* anak beranak melepas rindu thru webcam*

yea sempat ai printscreen nak buat kenangan..ngeeeeeee =)
wallpaper gambo feberet mama,Qies tertawa riang.



semalam for the pestime Qies berwebcam ngan papa die thru ym.haha.
eventho 5 minutes only,coz kapal papa nak kuar ke tengah time tu,but okla.
mule mule image tamau kuar then after mama dah setting setting mama nampak moke papa yg happie dalam baju coverall die :)
seblah tgn papa pegang phone cakap cakap sambil mengagah Qies,mata pandang camera kat lappy.

Qies? haha die pon cam jakun jeeeeee,agaknye die pelik napalah nampak moke papa ngan baju coverall kuning die tu kat screen lappy mama :)
time tu papa kemain lagi mengagah Qies,panggil nama Qies.
Qies pulak pandai tu respon gelak gelak bile papa agah agah die.bijak betuiii!
baek baek Qies tgh cranky nak titon magrib semalam tu teros buntang je mata dia.

amboi!
pandainyeeeeeee anak kite ni,pa :)


celik IT sungguh lah,macam mama & papa die kot suke sangat ngan IT..hihihihi.
Qies kan kalo mama dok FB ke blog,mama riba die skali..masetu kemain die pon tenung je screen lappy mama tu.
musti dalam hati Qies kata,shiaplahhhhhh pasni Qies pulak nak main laptop mama. Qies nak tekan tekan keyboard mama.heheh.
Tunggula ckit hari lagi mmg die je nak konker lappy tu.


Apepun papa, tenkiu so much sbb dalam beezee papa keja pon still spend time wif us even di alam maya.
it's more than enuff sayang.
Mama tau papa penat keja,shift 12 jam seme tu.bile ade mase rehat tula nak solat makan tido seme tu.mama tau papa tired,but papa manage to laugh and happie ceria je sora papa bile kol kami kat sini :)
papa kata,papa dapat line jek teros kol & bukak lappy nak tgk blog mama.
Papa kata weeeeeeeeee geramnye tgk Qies pakai gaun pink tu,syomel gile.

* mmglah comel,sbb mamanye comel, mane tumpah susu masham kalo tak ke baju Qies,pa? hihi*

.yea sile muntah,ai perasan =P.


then papa kata, rase nak fly alik umah polok Qies je.haha.
then papa layan video Qies bebel lak.
papa tanye bile nak upload video Qies tiarap.nanti ye papa..sabar separuh dari iman.
tggulah mama beli hp baru dulu ;)


mama tau papa keja bukan dlm suasana selesa, panas cam sauna kan engine room tu.
tapi mama kagum betul, papa tak sesekali merungut.
Papa gigih carik rezeki buat mama & Qies.
Papa siap pesan nanti cekla gaji papa end of this month, papa soh mama beli hp baru gantikan hp yg rosak tu seme.heeeeeeee..
Thanks sayang.

Mama happie coz kapal papa kali nie, 3 hari skali dah ade phone line.
okayla kite bole berkeep in touch,ade mase dan kesempatan bole kite webcam lagi.
Papa buat ni seme for makesure mama & Qies happy kan?
to mama,kebahagiaan Qies adalah segala galanye,so bile tgk Qies happy hati mama berbunga bahagia sekali..
She's understand her daddy career,she knows u do eberything for her future =)
Mama slalu cakap kat die,papa work.. papa work.Qies tamau notty..

and papa thanks for always support me,encourage me.
papa tau kan mama slalu tertekan ngan keja mama,the ofis politic %%@~$*^ tu seme.
then papa sejukkan hati mama, papa kata takpela just let it be.
biarkan org2 yg PHD tu teros dengan labu labunye,one day allah akan tunjuk.
ikotkan huney dah lama give up,tapi papa always support behind me.
alhamdulillah with ur pray mama maseh mampu bertahan.
thank u bee for ur love.

Papa & Qies, kamu berdua kekuatan mama.
terkadang mama ilang arah,hilang semangat nak berdepan dengan tekanan keja tapi tetibe papa kol dan menggembirakan hati mama.
Bile pulang ke rumah, senyuman & gelak tawa si syomel kite mengubat hati mama.
Allah tu maha adil kan bee,takde rezeki kat sini..ade rezeki kat sana :)

another 2 month to meet & hug kiss u Papa sayang..
bersabarlah hati,dah tak lama lagi.

:)





.papa & Qiestina.
u were my strength when i was weak, u are the reason i'm happy :)



Papa, malam ni atok nenek,mak lang & mak cu shampai dari kluang.
yay!
Qies happie lagi.Qies tak sabo nak jupe atok nenek & antie antie Qies yg bigau tuuu.
Esok Qies tak yah g skool coz mama mule cuti esok sampai 7 february.
yay lagiksssssss.
yea mama kena abeskan cuti tawon 2009 yg melambak tak abes lagi tu , mama nak spend time ngan family pulak.
lupekan tekanan keja yg macam ^%^!@$#! nie.


weeeeeeeeeeeee tak sabonye nak cuti..
tralalalalallalalalalala..
kalo papa ade lagi besh,harus kite dah g ukur mesia kan pa :)
takpe papa alik nanti mama nak coti lagi.huhu.

Have a nice day :)

10 comments:

Suliana said...

waa..bestnye..so bateri kasih sayang dah full la ni:-) wah..org kluang nak dtg, ramai tul org kluang kat kl weken ni..family aku pun nak dtg, leh wat bday aqil..huhu..slmt bercuti..(tetiba rasa nak cuti gaks)

Ena said...

terror ka Qis.. leh joget loncat2 cam mama.. hebat tuyh!.. tengah bayang nie camner!.. hik3x..

Mama Qiestina said...

sue,

yaaaa bateri full lagi,will be recaj again in 3 days.haha :)
sonok gak PJJ ni kadang2,gado tak sempat..manje manje je bile dapat kol.hihihihi..


tulaaaaaaa tak sabau ni aku nak jupe mak abah &a dek beradik aku yg gile kentang tuuu.harus riuhhh gusip sampai pagilaaaa..Qies pon siaplaaaaaaa kena gomol sokmoo..haha.

tula ape pon family kite no 1 kan sue?

Mama Qiestina said...

ena,

tggula Qies dapat kaki bukan takat loncat dahhh,mau beterabur bantal2 die kerjakan tuuu :)

Qies happy atok nenek nak dtg malam ni..yay!

Kaseh NazLieza said...

alhmdulillah...suka tgk battery kaseh sayang akk n qies dh penuh balik...lieza tumpang hepy lor...

Mama Qiestina said...

lieza,

hihi batery kaseh syg tu tak menahan..hahahaha.

tenkiu dear.u always there for me.
*terharu*

muahhhhhhhhhhhhhhh for u & bb husna.

Edriena Hazelina said...

alahai kak.. beznye la tengok akak ngn qies happy jek..
qies nie comey sangat2.
ade iras2 anak sedare saye.
cume bile die da masuk 4 tahun nie, da xde da tembam nye. kurus jek. tapi memang macam qies.

faRyn faRhana said...

aku pon tumpang hepi utk ko!

aku hepi gak sbb hubby off seminggu nex week.yey!!

hehehhe

Maira said...

Yat,ur & Qiestina mmg tough.
Tetiba sebak pulak tgk u guys web cam ngan papa qiestina..rasa bounding tu walaupon berjauhan,
Distance make u strength kan.
Smlm, hint ngan hubby kalo dpt keje kat my hometown (which i interviewed during confinement) camne? which mean, we need to be weekly hubby-wifey lah.
Hubby said" Xmo lah..I need u, xbleh la nak jauh2 ngan ayg..ayg nak ke jauh2? sape nak temankan abg dinner? sape nak dtg kacau dok atas riba bila abg dah ngadap laptop lama sgt? sape abg nak pujuk bila merajuk sampai merah muka tu? Hari2 ayg mesti dalam pelok abg bila tdo,abg xnak jauh dgn anak, pagi2 dia teman abg gi keje..nanti abg rindu, cannot la sayang..dua2 nyawa abg".
I was like...
"Nanti satu hari ayg Xde jugak".
.." Abg faham, yg tu mmg kita kena redha dan kuatkan hati, doa banyak2 pada Allah bg kita sama2 kuat k"
Ok.xbleh cakap apa lagi.Understand & full stop!
We should learn from u guys~

ninaazmie said...

salam to mama yat n bb qies, dh lama mama nina jd silent reader..cuma xtgl komen jer...aper pun byk2 sabar ye mama yat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails