yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, January 5, 2010

Happy 4 month old Qiestina sayang!

Today 5 Jan 2010 genaplah Qies 4 month old!

happy besday to u..
happy besday to u shayang mama :)

Cepatnye mase berlalu,my miracle princess dah semakin membesar dengan jayanye...
Tiap hari ade je keletahnye yg menghiburkan + memeningkan pale mama,tapi mama happy shayang!

Skrg nie,bile mama balek keja,even papa takde..mama takdela rase lonely macam dulu :)
dah tak sempat nak bersedey sbb Qies slalu packkan life mama dengan warna warni..
Bak kata Bonda Eyta,dulu die slalu tgk mama bermuram durja bile mggu pertama papa naik kapal,tapi now tidak lagi..hehe.
Iye simpan sedey dalam hati je sbb mama tau skrg Qies sgt memerlukan kaseh sayang mama..
Kalo mama teros terosan bersedey camana nanti nak membesarkan Qies kan.
Bukan mudah menjadi ibu..

Qies dah semakin pandai macam macam.
Mule pandai bebel bebel [ mak ngah kata macam mama die,molot mesra alam..haha].
ape taknye pangai die suke isap jari tu mewarisi dari mamanye nie =P

Qies now dah semakin kenal org,tapi alhmadulillah die mmg tak takot owang.
Ngan sapa sapa pon die oke,macam g wedding ke apa mmg Qies asik digomol dan dipass ke sana sini,tapi die mmg behaved je.Perangai Qies since newborn mmg suke dipegang & didukung.kalo letakkk je mulalah die cranky.manje yg amat :)

Lagi 1,Qies mmg suke titon dalam car,die tak payah dipokpok ke apa,just letak je baringkan kat seat belakang,bagi 5 minit die main2 sambil isap jari pastu siap zzzzzzzzzzzz.haha senang sungguh bile nak bawak g travel.Tu yg petang2 bile papa amik mama harus bawak Qies tu..die type senyap je bile dalam keta.Hope sampai bile bile lah macamtu..
Tapi 1 pangai si tecik ni bile nak titon harus mengamuk cranky dan hanya nak mama je yg dodoikan die bile kat umah.

Semalam ai borak2 la ngan baby sitter Qies,Ibu kata Qies dah semakin baek kat uma die skrg,tak mengamuk cranky lagi time nak tido.yang penting Qies kenyang,okla die kadang2 takyah pokpok die zzzzzzzzz sendiri kat tilam die...heheh.But Qies kuat num ucu,buat 3 oz tak cukup,kejap kejap nak ucu.Cumenya kalo buat 4oz kadang tak abes.Qies nak minum ckit2 tapi kerap..bagusla sayang mama ni,bior bam bam ye sayang!

Then dok borak la ngan ibu Qies,die dok citerla prob pengasuh skrg ni byk sambil lewa jaga budak.Bcoz ade 2-3 org budak tu bukan umah dekat2.org precint 14,16,8 seme ade..punyela jauh nak anta..Semenye becoz pengasuh/nursery anak derang buat hal before ni.
Ade yg tak kasik makanla,bayangkan umo 1yr ++ badan kecik kalahkan Qies.syian budak tuu.
ADOILA-HAI!
nila part yg ai takut senarnyeeee.hope okla pengasuh Qies ni,so far nampak Ibu jaga oke macam anak sendiri :)
Dan tak berkire ai amik cepat ke lambat..
Harapharapnye biarlah sampai bile bile.


Hmm kalu nak citer pasai Qies mmg 8 kajang tak cukup,so layan gegambo puteri kesayangan ai yg makin cheeky,



hobi terbaru suke main main lidahh.haippp! gatal gusi dah ke sayang?


suke jelir lidah..ejek mama yeeeee?? haipppppp,biasa dieeeee..


suke senyum senget camtu..



mama geget kang molot nipis tu kang!


lidah tu mama nak geget boley takkk? pandai gulung2 lidah tuu..
seb baek air liur tak menjejes..


Qies gigih nak blaja tiarap,tapi tak kuat angkat badan agi.vontot die beratt daaah =P


go go go anak mummy!

tibe tibe tingat papa slalu jadik pom pom boi :(


tido penuh bergaya & lasak tak hengatt.



hobi melayan cartoon pcoyo & pooh = tigger kat channel Nick astro..adoyai buntang je mata sepet Qies.bagus die ralit layan cartoon sambil ketawa,time ni mama bole wat keja :)

Pasni ini budak tecik conquer tv woooo,jgn harap dapat alih channel lain!



see sgt syomelll die titon polok bantal camni :)
lasak kemain kalo titon,360 darjah pusing.bile pagi je bantal seme dah berterabur..

Qies sayang..Qies ni gal ke boi? lasak bebeno la!


Macam biasa utk penggeraman semua,


peha KFC bam bam,mamipoko dah saiz M woooo!
membesar dengan jayanye ini budakk.



So sempena Qies dah 4 month mama bagi hadiah

*


*



timang tinggi tinggi!

Qies suke kan sayang???



Mama polok polok iummm die shapai lemas :)



mama shayang Qiestina :)


eyh napa Qies cedey cebik2 ni yayang???




alolololololo..


owh Qies windu papa yeeee...

alolololololo..uniform anak kapal =P


Last sunday before papa sailing,papa sempat MMS nie utk Qies,


moke papa keshayangan Qies ngan coverall atas kapal,tgh duty la papa :)

Keja leklok ye papa shayang..nanti papa dapat gaji melikan Qies baju syantek & toy manyak2 tauu :)


papa pesan thru MMS before kapal ke tengah laut aritu,

Qies tamau nanes nanes ye cayang... Papa g work,dok baek baek ngan mama ye kat sana... Papa g tengah laut kejap jek,nanti ade line phone papa kol 3G Qies lagi :)

[ yea ini budak tecik sgt pandai bervideocall dgn papanyeee..baek2 nanes nampak je moke papa teros senyap,lagi bile papa agah2 die kat screen hp tuuu,clever betui].
Untung baby baby skrg!


and papa shayang...

we mish u so much..dah 3 hari tak dengo kabo berita,nun jauh di tengah laut dalam sana menjalankan tugasnye sbg juru-terror marin yg berdedikasi :)


Mama rindu nakkkk....

*


*


menggedix berphotoshoot dengan papa! ahaks =P


papa yg suke bebeno amik gambo keta,haha.obses sungguh keta tau..



Rindu EVERYTHING TENTANG PAPA LAH!
apepun Qies SANGAT shayang papa :)


HAPPY 4 MONTHS OLD SHAYANG MAMA & PAPA!!
MWAHHHHHHHHH..

28 comments:

treasurekeeper said...

salam yat...

happy 4 month ye Qiestina..be a good girl K? behave well k dear coz skrg tinggal mama je nak layan Qiest.

For yat..be strong ok..jgn sedih2 coz dah ada Qiestina sbb teman sementara papa dia takde.so takdela mama dia sunyi sgt.

take care dear :)

-hajar

saggieda said...

epy 4 month Qies...hope Qies be a gud gurl ya!!!!Smg sihat n membesar dgn jayanya...Hahahaha!

Suliana said...

happy 4 month qies!!jgn nakal2 ngan mama ok..mama dah tak igt papa la tu bila qies ada..hehe

Mama Qiestina said...

antie hajar,

ma kacehhhh :)

igt tu Qiestina antie hajar pesann..tamau nakal2 tau.

yups hajar,kehadiran Qiestina membuatkan rase busan dok umah sorg2 ilang :)
die tak smpt buat mama busan..haha

ninieZUERYANNIE said...

hi mama Qies.. 1stly, salam kenal..

sebak plak baca entries kt blog nih.. x leh imagine kalo jauh ngan hubby, besokan ank sorg2.. huhuu.. be strong k.. Qies mmg good girl, die paham tuh..

nway, suke sgt kaki bam bam kfc Qies..

Mama Qiestina said...

antie sagieda,

tima kasheh :)

amin..

Mama Qiestina said...

Sue,

kenalah buat2 tak ingat papa,kalo tak aku yg nampak happy go lucky ni berhati tisu gakk..lagi2 bile Qies nanes malam2,then time tula aku slalu teringat papanye ade dcc,sapa tak sayang laki weh!

nak tanak kena face :)
demi mase depan bersama kan sue..
as a wife aku harus jadi tulang belakang,support his career,rite?

Mama Qiestina said...

hye ninie,

shalam kenal juga.

adoila haii..ramai kata tak dapat imagine kalo ade kat tmpt saye..ramai tak sggp kan :)

ape bole buat,dah kejanye macamtu.kena redha kan,moga bebaloi baloi pengorbanan nanti..amin..

Semoga Qies jadik anak yg memudahkan mamanye jaga yee..insya allah.

ye peha KFC kesayangan ramai tu!

faRyn faRhana said...

happy 4mth old qies!! :)

Alia Farhana said...

Salam..
Qies makin hari makin cute n pandai!
geram tgk die..
rase mcm nk picit2 pipi die tu..
huhuhu :)

LiTtLe^m3 said...

mama jangan nangis2. mama ada baby skrg ;)

Kaseh NazLieza said...

happy bufday qies tomey...auntie pon rindu qies la..

Mama Qiestina said...

antie farynn,

ma kacehhh doc!

Mama Qiestina said...

ye antie bai mama sengih ketawa la ni :)

Mama Qiestina said...

alia,

hahaha syomel ye :)

macam mama kan?
heeeeeeeeee :D

irzanal said...

waa..
happy 4months Qies..
be gud girl ye..
makin bam-bam..
geram lak tgk Qies ni..
tOmei..
^__^

Ini Blog AnakPakWahab said...

Hepi 4months old qies cyg~

Jgn slalu cranky tau!

Cian kat mama qies...

Auntie inn dah 2x dok mimpi qies...

x tau la bile bole jumpe ni...

Zati Zaty said...

kak yat!
comey ah si qies tuh
happy 4th month old!
:)

Iryani Noor said...

Salam Yat,

Happy 4mnth old Qies..
kejap je dh 4bln ekk..
makin chomel makin gebu la qies nihhhh...
gewammm..
sker sgt tgk gambar2 Qies sbb die photogenic =p...
pandai btul senyum depan camera..
don't notyy notyy ya Qies...

-Cik Mira- said...

Happy 4months old qiestina..
gewammmm la tgk qies ni k.yat.. senyum dia tu comel r..muka cebik pn still cute lg..nk gomol2 dia je rs..

Mama Qiestina said...

mira lalinks,

thank u antieeeeeeeee ;D

syomel eyhh? cebik pon syomel kee? hahaha macam moke papa kan?

mehla mira dtg umah kak yat nak menggomol Qies..

Mama Qiestina said...

yani,

hahahah potogenic eyh??

mana tumpahnye susu kalo tak ke baju =P

ngeeeeeeeeee :D

Mama Qiestina said...

antie inn,

dah mimpi tu bilenyaaaaaaaaa nak datang jupe Qies??????

Mama Qiestina said...

antie zatie,

ma kacehhhh antie :)

Mama Qiestina said...

irzanal,,

tomei cam TOMEI emas tu kee?
hahahha.

papa kata nak adiahkan Qies rantai gelang seme ni :)

Ena said...

cute nyerrr Qiestina tu.. & nampak behave jer.. Qiestina la penghibur hati mamanyer.. :)

Mama Qiestina said...

ena,

hmmm tula penghibur no 1 mama & kawan kawan2 mama skali.haha

:)

Misbehave said...

hepi 4 mths qies tomei!

teman mama tau, nanti papa balik papa bawak jalan2 k.:)

*kish kish tuk qies*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails