yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, January 15, 2010

Terapi berkenny rogers with my lovely family

weeeeeeeeeeeeeyai stressnye keja arini nehhh!


* penat.stress.emo.rase nak lempang laju laju seme ade*
my kolig musti taula kinapa kan.jgn tye tye haaa,p&c.fullstop.

hmm hari hari pon stress,asek g sana sini ngan macam macam keja,siap bertembung ngan hasben artis tersohor,Tok Ti yg berdagu lekuk cam Qies tadi kat project Department.

Sape?

Dato K la sape lagi.ahaha.ala die mmg biasa meeting kat opis ai,biasalah bisnes punye orang kan.slalu bangat terjupe die kat opis.kot jupe CT ke besh jugak kan,tapi takkan die nak bawak wife g meeting lak.lol.

Oke nie bukan nak citer pasal dato k,ni nak share the momen ai bawak Qies g kenny rogers 13 Jan yg lopeh.tetibe la kan KR buat promotion buy 1 free i aritu..so apalagi we olls [ my bro in law,farra,Qies & her "bibiks" yg vogue da vass mak lang die terjah KR la aritu.

Ai Sharp 5.45 je teros ai cau cin cau n balek umah mandi n tuka baju merah.
My Qiestina pon mak lang die siapkan nagn outfit karer merah babyGAP yg Mama needa die tlg belikan aritu :)
We olss aritu garang sungguh ngan karer RED.haha.




dalam car papa Qies otw ke alamanda,sempat berposing dolu..
merah menyala sungguh..theeeeee..


tgh otw nak p alamanda tu Papa Qies dok kol & MMS la pulak.msetu papa baru ade line,dlm 3 jam lagi kapal papa nak sampai port kemaman.

apalagi mama sendla gambo Qies yg tgh syomel baju merah tuu,sukenye papa time tu.
Papa rindu sangat Qies,shiannn papa.
Asek panggil Qies je soh Qies borak2,then happy sgt papa bile dengo sora Qies.

Qies pon skrg mcm dah tau nak layan papa berborak je.
syahdu kadang2 bile tgk anak beranak tu merindu..huhu.
papa pon mms muke latest die tgh work pakai coverall.
alahai windunyeeee kat wajah kesayangan kami tu!




cam bese kak farra nak tolak adek ninina!
mama farra tak ikot ade hal kat skola.almaklumla chekgu kan.


sampai je kenny rogers tu diaaaaaaaaaaa

*


*

*


ramai amat Q pakai baju merahhhhhhh woo!



hihi muke macham anak mama kena pakai belt kat stroller.dahtu melasak kemain kaki dah nak melorot ke bawah.ini budak sgt lasak woo sikalang :)



sementara tggu dapat table,main main ngan pak ngah dolu!
lama gaks tggu sempatla gedix gedik hamek gegambo dulu..yang kelako tu ade sorg makcik tu tatau kot KR buat promotion so die tak pakai baju merah,then sggp die beli tudung merah semata2 nak dapat free 1 set.haha.


ha mesti ramai nak tau sape babysitter terbaek Qies yg br 21yrs tu kan

*


*

yea inilah adik ai yg no 5,ade rope ai tak?

mak lang Qies la ni!

"bibik" berdedikasi yea selama 3 hari suda jaga Qies,popok tido,mandikan,wat ucu & ofkos basuh poo poo Qies =)
yg lawak tu tadi,ade pulak my kolig kata kalo die daha abes contract ngan Qies,meh sini keja ngan derang pulak.caitt! tapi ari isnin ni babysitter Qies nak cuti lagi coz ade kenduri 7 hari so mak lang kena jaga Qies lagi.



eeeeeeeeeeeeee manyaknye belon mama!




timang tinggi tinggi shayang mama!



just mama & Qies jela kemana mana utk 3 mth ni,tapi bertiga ngan papa lagi besh!
selalu kalo time papa Qies ade mesti sefamily karer yg sama.hmm,kena beli baju baru papa pulak pasni..



alahaiiiiiiiiii ai dah ade anak 2 dah kan?

farra & Qiestina.
tak pat imagine bile ade anak 2 nanti,adoiiiiiiiii fenin nak kejar 2-2.haha.



Dah dapat table & turn we olsss apalagi time to nyum nyumla kan,



*



*

whoaaaaaaaaaaaaa marbles!

kekenyangan makan ayam black pepper die.
*burpppppp!*

ye sile lapar kawan kawan :)





oleh sebab ai ni kire ala ala pantang ais lagi so order hot tea jolah.[pantang sgttttttttt!=P].

Farra pulak order eskrem,tapi yg "submarine" sold out kot.adoyai eskrem olang kapal tu.
mak lang pulak cam biasa hot coklat.


Qies mamam ape pulak?

*


*

Num ucu enfalac a+ jeeeeeeee :)

ai ade gak try bagi baby Qies mamam mashed potato tu tapi die wat moke cam blur.haha.

nantila ingat 5 mth old nanti nak cube bagi solid food gakla,shian nampak kadang2 die mengences je time tgk owang mamam. Mama dah beli dah nestum beras aritu,tapi try sekali je baru,buat cair2.Qies macam nak mamam,tapi nantila bagi die bole digest dulu.
5 month bole start kot,nenek Qies kata dah bole dah bagi mamam..sbb mama die ni dulu umo dalam pantang dah mamam,haha.tu yg bam bam tak hengat!



mama mamam mushroom soup.mmg my faberet no 1,tapi pizza hut punye agi dapla i tink.
Tgkkkkk tu Qies gewaaaaam je tgk soup tu,ala cian anak mama..



ala anak dara baju meghah yg syomel.

anak sapooooooooooolah ni?

=P



See tgk aksi my cheeky niece si Farra..

*


*


emmmmmmmmmmmmmmmm dapnye mak uda!
kite tapau utk mama farra jugak la,shian adik dalam pewot nak mamam gak..


After berkenny rogers,Farra teros berlari masuk MPH..adoyai apalagi mak uda die ni la kena mengejar si tecikk tu,babanye g solat time tu.carik punye carik upernye die dok kusyuk baca buku citer,buku englishhhhhh tu tau.

Si tecik kesayangan my sista ni mmg 4 yrs old dah fasih membaca.Hmm pasni mama Qies pulak kena terapkan minat membaca kat Qies,dari skrg dah mule kenalkan die pd buku.So far nampak Qies dah mule minat.haaaihh cam mama die ni la kot,umah dah cam kedai majalah..melambak2 majalah + buku kat uma.

ape taknye mama die layan magazine pa & ma la,wanita etc while papa Qies suke sangat beli majalah keta,so tu yg mcm library uma we olls tu.pantang jupe kedai majalah mesti nak beli.

mana tumpah susu kalo tak ke baju kan?

:)


Qies : eeeeeeeeee manyaknye buku..cam besh je mama!

kemain agi anak dara ai ngan mak lang die dok tgk2 buku tu,bajet cam faham jee tu.
Si kak farra die siap bersila dok baca buku.bijak betullah :)




kazen 2 owang ni kalo dah jupe mmg riuh rendahhh la,Qies pon mule dah pandai babbling2 bebel2 cakap cakap skrg ni :)

kalo nampak kak farra die,suke kemain lah dia.



So happy la dapat bawak mak lang & Qiestina jalan jalan.
Shian derang asek terperap kat uma je kalo tak.Qies lagila soke tgk keliling ade lampu2 tu seme.
Nie kire my best therapy gak bile tensi tensi,g reward ngan makan ke,sopeng baju bajan ke bcoz sometimes fenin kepala ade prob ngan keja etc.

Diam tak diam gak dah 15 hari papa jauh dari Qies & mama.
rase cam dah lama jeee tak jupe die :(
Ntahla rindu sangat kadang2 kat papa Qies,lagi bile terpandang moke Qies musti bagaikan ternampak2 moke papanye.dah kata sejibik potostat truly anak papa kan.
Cumenye since ade baby Qies ni,dah kurg rase lonely bcoz beezee menguruskan Qies.Compare to mase solo dulu lah,kalo xde Qies harus time camni harus tgh melayan blues ber sob sob sob kalo tak dapat nak calling2 papa.
lonely gile,dahla dok sengsorg kan!

Bersyukur sangat tuhan kurniakan Eryssa Qiestina yg syomel yang manje yang macam macam sbg peneman mama,penghibur hati mama :)


Papa Qies kata maybe esok die ade line and kapal masuk port kemaman.
So boleyla bervideocall.sebab kat kemaman oke gak 3G die.

Yay,musti Qies happy bile tgk moke papa die kat screen hp :)
takpela..mama hari2 dok bitau kat Qies yg papa g work,Qies macam paham je pa.
Moga moga die memahami kerjaya papanye.


Dear papa sayang,

Huney tau for sure bee rindu sangat pwincess kesayangan bee tuu kan?

Papa musti rindu sangat nak bau baby,Qies walupon tak mandi musyuk masham tapi tula yg beshh tu.mama pon suke kiss die time masham2 bau susu tu,hihi.
Papa musti rindu sgt nak dengo tangisan rengekan Qies tu kan,tapi takpe papa dah rakam siap2 kan.kan papa kata nak buat pengobat rindu + wat ringtone.
Bile papa windu Qies,papa slalu bukak external hardisk yg ade beribu2 lemon gambo Qies tu oke sayang..

Hubby sayang..
Mase berlalu pantas tanpe kite sedari kan bee?
pejam celik pejam celik dah bln 4 dah,papa dah bole sign off.
yay! macam2 dalam pale otak huney ni dah plan nak buat ape bile bee balek nanti.

Pasal vacation + hanimun kite nagn baby Qies tu,huney tgh fikir2 la ni nak g mana.
Yang papa bagi 2 option tuu whether nak g A ke B tuu.[secret dulu,takot tak jadik nanti].
yang penting nak spend time the 3 of us,bawak Qies jenjalan ,qadak balik happy momen time papa jauh dari Qies dan bulan 4 gak bufday papa. bole kite celebrate pertama kali dgn Qies.
Then kalo papa tak sign on lagi,may kite celebrate besday mama pulak.hihi.
Insya allah..ade rezeki kite g vacation ye sayang..

Cuti huney ade 30 hari lagi,tapi 9 hari yg carry forward 2009 kena abeskan before 1 april,baru kuar memo tadi.adoiiiiiiiiila menyesal tak fully utilised time bee ade aritu :(

Hmm tapi takpelaaaa atok & nenek kluang nak datang gomol2 Qies end mth ni,huney ingat nak amik cuti seminggu la,kalo tak sayang pulak tak pepasal kena burn yg carry forward tu.huh!
Bole berjimba jimba ngan Qies kat uma,jalan jalan :)
heaven gakkkk tu kan,tapi lagi heaven kalo bee ade.hmm..cap ayam betulla.

Apepun,papa keja keja leklok oke sayang..
We always pray for ur safety & healthy.
Pasal Qies papa jgn risau,insya allah mama akan jaga buah hati kite dgn sebaik mungkin.
Everyday mama captured momen Qies utk tatapan papa nanti,mama siap rakam video lagi.
Ade Qies bebel2,ade Qies angkat kaki,bukak stoking,isap jari..haha mmg macam2 keletah anak kite pa :)
bile ade internet line kat kapal nanti,kite berskype skype oke.
Huney dah setelkan bil maxis kite kat alamanda semalam,berokben celcom papa pon dah oke.
Cam beselah seme urusan bil bil payment mak nenek huney setelkan nanti.
Tunggu elaun jaga Qies je ni pa =P
hihi kidding.papa tak kasi elaun pon mama jaga Qies terbaekk insya allah.
Qies mana bole dinilai nagn RM,die segala galanye buat kite kan sayang :)
Pengikat kasih kite.Satu satunye harta paling bernilai yg kite ade buat mase ni.


WE LOVE U SO MUCH PAPA,UR OUR EVERYTHING..

Just take care,hope u can do very well job entrusted on u.
Selalu doakan mama & Qies sehat sejahtera disini yea.
Jarak tak penah memisahkan kasih syg kite,malah semakin kite menghargai erti kasih syg.
Biar tak dapat berdakapan spt slalu,papa selalu dalam hati & doa kami.


Oke doke,mama nak kena popok popok kan Qies ni,tadi dia dah titon tapi ni die bangun nak susu n die main main kat playmat die.
Esok mak ngah ajak Qies,mama & maklang join BBQ party besday Farra kat laman cucu sorga,Sepang tau papa..pak ngah nak bawak car papa nanti.
Mak ngah dah hired mama jadi official photog besday bash farra,so nanti mama share gegambo ngan Papa and shemua kengkawan yee.
Nak g caj bateri dslr dulu nie,takot lupa pulak.

Niteeeeeee~!


mwahhhhhhhhh

*polok polok*























6 comments:

Iryani Noor said...

alaaa camer ner aii boleh terlepas promo kenny rogers.. rugi rugi....
hisyhh tgk gambar2 yat jer la... terliur plak.. eheheh =p

Mama Qiestina said...

yani,

hahahhaa yat pon dpt tau coz org fwd emel kat opiss..tu yg teros terjahhh..kebetulan my bro in law antu KR! haha

takpa nanti yani g tau.kang baby ngencesssss tu kang :)

Kaseh NazLieza said...

ha'ah la...lieza pon tlepas dgn promotion tu...

tumpang hepy biler tgk kak yat n qies hepy...

senyum2 selalu...=p

Mama Qiestina said...

lieza,

hahah takpa sure lenkali ade lagi insya allah :)

hmm happy but kdg2 cam emo jugak lieza.almaklum my shoulder to cry on tu jaoh kan..

Suliana said...

yatt,
projek apa dato' k kat blt tu?pernah dgr gosip tu, tapi tak sangka la btul..hihi

yat, kasi qies mkn pada umur sekurang2 nye 6 bulan..nanti sian kat usus perut dia takut tak leh terima nnti..just my opinion la:-)

ko pantang lagi ais??aku tak boleh tahan dah, skrg lagi la asyik nk mkn air batu je..takut tak??hihi

Mama Qiestina said...

sue,

projek ape eyh??

projekkkkkkkkkkkk baekkk punye beb!

mana leh citer sini kang kata aku reveal p&c plaks beb.mmgla moke die slalu bebeno ade kat sini,takde herandah kiteorg.siap akak receptionist pasang lagu bini die kuat2 kalo die dok tggu kat receptionist tu.hahaha.

tula ramai kata bg makan bile dah 6 mth,tapi tula mak aku,mil aku seme kata dah bole bg makan dah.besela kan die kuar hujah2 kite mase baby dulu umo 1-2 bln dah makan.tahla aku pon cam tak berani nak kasi mkn lagi.mmg nak tggu 6 mth gak kot.

pantang ais sgtt! kdg2 curik2 gak.tp tak slaluuu sbb mmg bdn aku sakit2 bile num ais.ko beranak normal takpe..aku kan belah pewot.org kata kalo bole setahun pantang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails